Αν και είναι δύσκολο, όντας κοινός θνητός, να προσεγγίσω το επίπεδο των πληροφοριών εκείνου του φοβερού και τροµερού επιχειρηµατία Γιάννη Λαβράνου, παρ’ όλα αυτά, στο µέτρο των δυνατοτήτων µου, κάτι καταφέρνω. Το αναφέρω µε αφορµή το σχόλιο της προηγούµενης εβδοµάδας, µε το οποίο προανήγγειλα εξελίξεις στο θέµα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Διαβάστε ακόμα: Εξελίξεις (προσεχώς) στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων - Έρχονται αρχειοθετήσεις, απαλλαγές και διώξεις

Αυτό, δηλαδή, που συνέβη µέσα στην εβδοµάδα και, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να… συµβαίνει και την επόµενη. Οπως όλα δείχνουν, η δικαστική ολοκλήρωση της υπόθεσης έχει επιταχυνθεί, µε τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση να έχει αποστείλει τις πρώτες κλήσεις προς τους υπόπτους.

Ανάµεσα σε αυτούς βρίσκονται ο γνωστός µεγαλοεπιχειρηµατίας (που δραστηριοποιείται σε 16 χώρες, µπορεί να έχουν αυγατίσει κιόλας, οι χώρες) Γιάννης Λαβράνος, όπως και ο επίσης δηµοφιλής, από την υπόθεση του εφοπλιστή Λογοθέτη, Φέλιξ Μπίτζιος. Πέραν των «δικών» µας, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κληθεί να δώσει και ένας Ισραηλινός, που συνεργάστηκε µε τους δύο προαναφερθέντες. Με βάση τα όσα προκύπτουν από το δικαστικό ρεπορτάζ, την επόµενη εβδοµάδα ο Λαβράνος θα περάσει το κατώφλι του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, προκειµένου να απολογηθεί. Χωρίς να διαθέτω πληροφορίες, από αυτές τις έγκυρες που διακινούσε επί χρόνια ο εν λόγω επιχειρηµατίας, που προσέρχεται ως ύποπτος να απολογηθεί, από αίσθηση και µόνο φοβάµαι ότι θα δυσκολευτεί… Και είναι κρίµα, δεδοµένου ότι έµπλεξε στον βωµό της εθνικής προσφοράς.

Τα «φανταστικά» ραντεβού του father Alex µε τον Μητσοτάκη

∆υσκολεύουν (και φαίνεται) τα πράγµατα για τον γνωστό παπά της Οµογένειας, father Alex Καρλούτσο, αν κρίνει κανείς από την αγωνία που τον έχει καταλάβει προκειµένου να πείσει το ευρύ κοινό ότι εξακολουθεί να παραµένει πανίσχυρος παράγοντας. Το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη σύναξη των Αρχόντων του Πατριαρχείου δεν ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση ούτε ο Οικουµενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολοµαίος, ούτε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε φυσικά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, ήταν κάτι σαν χαριστική βολή στην τελευταία ελπίδα που είχε ο παπα-Καρλούτσος για να συντηρήσει τον µύθο που επί χρόνια τον συνοδεύει, εντός και εκτός συνόρων. Μάλιστα, πρόσωπα που διαχρονικά τον περιστοιχίζουν, αντιλαµβανόµενα την τεράστια ζηµιά, φρόντισαν να διαρρεύσουν ότι ο λόγος που δεν προσήλθε ο Μητσοτάκης συνδεόταν µε την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αµερικής, Ελπιδοφόρου. Οι ίδιοι «αποκάλυπταν» ότι ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια» τον father Alex, διαρροή που ενόχλησε το Μαξίµου, δεδοµένου ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συµβεί. Ωστόσο, έπρεπε µε κάποιον τρόπο να µαζευτεί το φιάσκο των διοργανωτών, που προφανώς και είχαν «πουλήσει» (µεταξύ των άλλων) και την παρουσία Μητσοτάκη.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το δηµοσίευµα του «Εθνικού Κήρυκα» το οποίο απαντά (βγάζοντας αγωνία) σε σχόλιο των «Παραπολιτικών» για τη στενή σχέση της υφυπουργού Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου µε τον father Alex.

Οι Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Κυριακού έχουν νεύρα µε το Μαξίµου

Αν παρακολουθήσει κανείς το τελευταίο χρονικό διάστηµα τις εκποµπές και τα δελτία ειδήσεων των καναλιών, θα διαπιστώσει µια εµφανή (µετεκλογικά) αλλαγή στη «γραµµή» τους έναντι της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφέροµαι στους τηλεοπτικούς σταθµούς Alpha και Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη, Mega του εφοπλιστή Μαρινάκη και ΑΝΤ1 του Θοδωρή Κυριακού. Από το σχετικό ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι συγκεκριµένοι καναλάρχες, για διαφορετικούς προφανώς λόγους ο καθένας, δείχνουν ενοχληµένοι µε την κυβέρνηση και προσωπικά µε τον πρωθυπουργό. Και όπως είθισται, όταν οι ισχυροί των media ενοχλούνται, φροντίζουν να µεταδώσουν αυτό το συναίσθηµά τους και στο ευρύ κοινό. Με αφορµή τη γενικότερη στάση των media, έχει γίνει µια σχετική ανάλυση σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης. Μάλιστα, ο ίδιος ο Μητσοτάκης στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις µε τους συνεργάτες του χαρακτηρίζει ως «µύθο» τα περί ασυλίας που κατά καιρούς ακούγονται σε σχέση µε τη στάση των καναλαρχών απέναντι στην κυβέρνησή του. Οπως επισηµαίνει, µάλλον το ακριβώς αντίθετο ισχύει…

Καλημέρα

  • Κάτι µου λέει ότι εσχάτως ο Λαλιώτης έχει αρχίσει να κρατά αποστάσεις από τον πρόεδρο Ανδρουλάκη, συνοµιλώντας τακτικά και µε στελέχη που ήδη έχουν προσχωρήσει στο στρατόπεδο ∆ούκα. Βλέπετε, ο πολύπειρος «στρατηγός», έχοντας τεράστια εµπειρία σε τέτοιου είδους εκλογές, είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα πάει µε τον νικητή!
  • Εδώ και περίπου 6 µήνες σάς είχα αποκαλύψει τον σχεδιασµό που υπήρχε για την αναστολή έκδοσης του ηµερήσιου φύλλου της «Αυγής». Μια απολύτως αναµενόµενη απόφαση, που φυσικά συνδέεται και µε τις διαχρονικά λανθασµένες επιλογές που είχαν γίνει στα υψηλά κλιµάκια της συγκεκριµένης εκδοτικής επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αξιολογηθεί το γεγονός ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν κατάφεραν να διασώσουν ούτε καν την ιστορική τους έπαλξη.
  • Επειδή στην Ελλάδα ευδοκιµούν, εκτός των άλλων, και οι… µύθοι, πρέπει να σας πω ότι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού αγνοούν την ύπαρξη του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτό σηµαίνει ότι, όχι µόνο δεν τον «έστειλαν» οι Αµερικανοί, αλλά, απεναντίας, καταβάλλουν (ήδη) προσπάθειες να τον «µαζέψουν».
  • Με αφορµή το λουκέτο στην «Αυγή», άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή οι προτάσεις από διάφορα media, που προφανώς και θέλουν να εντάξουν στο δυναµικό τους την καλύτερη πένα της Μεταπολίτευσης, που δεν είναι άλλη από αυτήν του Θανάση Καρτερού. Μάλιστα, τώρα που το σκέφτοµαι, δεν ξέρω µέχρι να επανέλθει σε καθηµερινή βάση πώς θα αντέξω την απουσία της. Για την ιστορία και µόνο, να σας πω ότι ο µπαρµπα-Θανάσης για µια µεγάλη περίοδο είχε και επιτελικό ρόλο στην κοµµατική εφηµερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Νοµοθετική ρύθµιση που απάλλαξε τον Πολάκη από κάθε ευθύνη «πέρασε» το 2020 ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, όπως διάβασα στο καλό site powergame. Φαίνεται, όµως, ότι, πέραν τούτου, ο τελευταίος αξιολόγησε και τη δουλειά µιας συνεργάτιδας του αψύ Σφακιανού, την οποία προσέλαβε στο γραφείο Τύπου. Και µετά απορείτε γιατί κάνει αθόρυβη καριέρα ο Κικίλιας.
Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών στις 29/6