Μετά την «Αυγή», πρόβληµα και σε άλλα ΣΥΡΙΖΑϊκά media

Η ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι συµπαρασύρει και τα media που διαχρονικά στήριζαν την Κουµουνδούρου. Ετσι, µετά την «Αυγή» και το «Κόκκινο», πρόβληµα βιωσιµότητας αντιµετωπίζουν ακόµα δύο µιντιακές επιχειρήσεις που κινούνται πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για δύο εφηµερίδες που δεν κατάφεραν να πετύχουν τη µετάβαση στο ∆ιαδίκτυο, µε αποτέλεσµα, εφόσον δεν βρουν επενδυτή, να µετρούν αντίστροφα τον χρόνο ακόµα και για την αναστολή έκδοσής τους. Με αφορµή όµως τα παραπάνω, να σας πω ότι από αξιόπιστη σχετικά πηγή πληροφορήθηκα πως εσχάτως έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις του επιχειρηµατία ∆ηµήτρη Μάρη µε το Μέγαρο Μαξίµου, µε ό,τι αυτό µπορεί να συνεπάγεται. Εφόσον ισχύει η σχετική πληροφορία, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όποιος και να είναι ο επόµενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντιµέτωπος µε µια δύσκολη πραγµατικότητα, αφού, εκτός όλων των άλλων, θα έχει να παλέψει και µε την ένδεια σε επίπεδο Μέσων. Πάντως, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να σηµειωθεί ότι πλέον κρίνεται σχεδόν αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας τόσο της «Κυριακάτικης Αυγής» όσο και του ραδιοφωνικού σταθµού «Στο Κόκκινο». Στο πλαίσιο αυτό, κυκλοφόρησε µια φήµη που θέλει τον Κασσελάκη να έχει έρθει σε επαφή µε εγχώριο επιχειρηµατία, διερευνώντας το ενδεχόµενο πώλησης των δύο κοµµατικών Μέσων.

Ενδιαφέρει... Κάτι ενδιαφέρον µαθαίνω ότι δροµολογείται στο πεδίο του Κυπριακού, µε τον Γιώργο Γεραπετρίτη να κινεί τα νήµατα προς τις τρεις κατευθύνσεις.

Νέα κοινή εµφάνιση Σαµαρά - Καραµανλή

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media µε τον Κώστα Καραµανλή τον Β’ να απεικονίζεται µε τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαµαρά, Κωνσταντίνο, στην Πύλο στάθηκε αφορµή να ζεσταθεί εκ νέου µια σεναριολογία, που σχετίζεται µε την κοινή (όπως λέγεται) στρατηγική που ακολουθούν πλέον οι δύο άντρες. Παρά το γεγονός ότι ακούγονται πολλά και διάφορα σε σχέση µε το τι σκέφτονται οι δύο πρώην αρχηγοί της Ν.∆., οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι επί της ουσίας τούς ενώνει η δυσαρέσκεια για τον Μητσοτάκη. Ακόµα όµως και έτσι, η αλήθεια είναι ότι εσχάτως ήρθαν πολύ κοντά. Στο πλαίσιο αυτό, και σύµφωνα µε καλά ενηµερωµένες πηγές της στήλης, ο Καραµανλής αποδέχθηκε πρόταση του Σαµαρά να συµµετάσχει σε εκδήλωση που θα διοργανώσει το Ιδρυµα του Μεσσήνιου πολιτικού. Αν και δεν κατάφερα να µάθω περισσότερες λεπτοµέρειες επί του θέµατος, εκτιµώ (και σε αυτά δεν πέφτω έξω στις εκτιµήσεις µου) ότι θα πρόκειται για εκδήλωση που θα έχει ως βασικό αντικείµενο θέµα εξωτερικής πολιτικής. Πάντως, και µόνο το γεγονός ότι στην πρώτη επί της ουσίας εκδήλωση του Ιδρύµατος Σαµαρά θα είναι οµιλητής ο Κώστας Καραµανλής, όπως και να το κάνουµε, έχει τη σηµειολογία του. Από κει και πέρα, το δεύτερο που δεν κατάφερα να µάθω, αν και το πάλεψα, είναι αν ανάµεσα στους προσκεκληµένους (όχι πικραµένους) βρίσκεται και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, που δέσποζε στην τελευταία κοινή εµφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Αξίζει... Κάτι µου λέει ότι αυτή την εβδοµάδα θα κυριαρχήσουν οι αποχωρήσεις από την κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Ενισχυµένος στο Φάληρο ο Παπαχελάς

Αποτελεί κοινό µυστικό ότι µετά την αποποµπή της Εύης Κουτσαυτάκη ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, έχει πάρει το «χειριστήριο» της ραδιοτηλεοπτικής επιχείρησης στα χέρια του. Αυτό φάνηκε και από τις επιλογές που έγιναν τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, που, όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν, φέρουν την προσωπική σφραγίδα του Αλαφούζου. Φυσικά, κανείς δεν περιµένει να δει τον τελευταίο να κάνει τον διευθυντή σύνταξης, ούτε να «τρέχει» σε καθηµερινή βάση τον όµιλο. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες αλλαγές, µε χαρακτηριστικότερη την επιστροφή του Βασίλη Χιώτη στη διεύθυνση του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ. Ο συγκεκριµένος, όπως αναφέρουν αυτοί που γνωρίζουν, είναι ο άνθρωπος που συνοµιλεί διαχρονικά µε την κεντρική κυβέρνηση για λογαριασµό του Συγκροτήµατος στο Φάληρο. Η βασικότερη όµως αλλαγή δεν έχει επέλθει ακόµη, αφού συνδέεται µε την έλευση του πολύπειρου Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος θα αναλάβει (όπως πρώτοι γράψαµε) τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου. Από τα όσα συντελούνται το τελευταίο διάστηµα στον ΣΚΑΪ, υπάρχει ένας µεγάλος κερδισµένος και αυτός δεν είναι άλλος από τον πολύπειρο Αλέξη Παπαχελά (φωτ.). Βλέπετε, εκτός της εξαιρετικής σχέσης που διατηρεί µε τον Ζούλα, έστω και µε µεγάλη καθυστέρηση, ο ισχυρός άνδρας της «Καθηµερινής» µπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δικαιωµένος για το γεγονός ότι διαφωνούσε µε τη «στροφή» που είχε επιχειρηθεί τα προηγούµενα χρόνια από την ενηµέρωση στην ψυχαγωγία. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που µπορούµε να επισηµάνουµε είναι ότι ο Αλαφούζος επιστρέφει στην παλιά, δοκιµασµένη συνταγή, δίνοντας ρόλο και χώρο σε πρόσωπα που διαχρονικά βρίσκονται στο Φάληρο.

Πασίγνωστος εκδότης έχει αρχίσει να προκαλεί πονοκέφαλο στην κεντρική διεύθυνση του Μαξίµου.

Καλημέρα

  • Μετά την αλλαγή του ονόµατος, ο πρόεδρος Κασσελάκης ετοιµάζεται να προχωρήσει, και δη άµεσα, στη µετακόµιση της κεντρικής διοίκησης του κόµµατος από την Κουµουνδούρου. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε αναζήτηση κτιρίου, µεριµνώντας παράλληλα για την αξιοποίηση των υφιστάµενων γραφείων.
  • Κάπου πήρε τ’ αυτί µου ότι ο ισχυρός άνδρας της Motor Oil, Γιάννης Βαρδινογιάννης, έχει πολλά νεύρα, χωρίς ακόµη να τα έχει εκδηλώσει στο ευρύ κοινό (τα νεύρα).
  • Με τραγούδι του συγχωρεµένου του Καρρά µαθαίνω ότι απαντά ο σύµβουλος επί των οικονοµικών θεµάτων του πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλης, στις φήµες που τον θέλουν να αποχωρεί από το Μαξίµου. Προφανώς κάποιοι θα τον ήθελαν εκτός, ωστόσο λογαριάζουν χωρίς τον Μητσοτάκη, που τον θεωρεί από τους πιο ικανούς συνεργάτες του.
  • Μου λένε ότι κάποιοι έχουν ρίξει στην πιάτσα το όνοµα του Βαγγέλη Βενιζέλου για τη θέση του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας. Προφανώς πρόκειται γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν σχεδόν καθόλου τον Μητσοτάκη. Ενας από αυτούς είναι και ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, που, αφού υπονόµευσε µε επάρκεια τον Μπένι, τώρα αποφάσισε να τον προτείνει για διάδοχο της Σακελλαροπούλου.
  • Ενα καλό νέο, προερχόµενο από την άλλη άκρη του Ατλαντικού (και συγκεκριµένα από τις ΗΠΑ), περιµένουν στο Μέγαρο Μαξίµου.
  • Κατά τη διάρκεια των διακοπών, άρχισα να πιάνω ένα κλίµα για κάτι αλλαγές που σχεδιάζει ο Μητσοτάκης, που θα συµβάλουν στο επιδιωκόµενο restart. Μάλιστα, δεν αποκλείω, αν και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον προηγούµενο, να επιχειρήσει έναν δόκιµο ανασχηµατισµό της κυβέρνησής του.