Ο Μάρης στηρίζει Τσίπρα και σκέφτεται «Αυγή»


Ενα από τα πιο µισητά πρόσωπα στο µυαλό του έκπτωτου Κασσελάκη, από την πρώτη στιγµή που ανέλαβε τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο ιδιοκτήτης της 24Media, ∆ηµήτρης Μάρης. Βλέπετε, ο τέως πρόεδρος δεν µπόρεσε ποτέ να συγχωρήσει στον εν λόγω επιχειρηµατία το γεγονός ότι αποκάλυψε την off shore στην οποία συµµετείχε. Παράλληλα, ο Stefanos θεωρούσε ότι ο Μάρης βρισκόταν (αν όχι ενθάρρυνε) σε διάφορες διασπαστικές κινήσεις, έχοντας ως απώτερο στόχο τη συγκρότηση ενός ενιαίου κεντροαριστερού µετώπου υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτά όµως λίγο ως πολύ ανήκουν στο παρελθόν, γιατί πλέον υπάρχουν κάτι νεότερα που σχετίζονται µε τον επιτυχηµένο επιχειρηµατία. Και αυτά συνδέονται µε το σενάριο της επαναδραστηριοποίησης του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο έχει επενδύσει ο ∆ηµήτρης Μάρης. Πέραν τούτου, µετά την αποποµπή Κασσελάκη δεν είναι λίγοι εκείνοι (εντός ΣΥΡΙΖΑ) που επενδύουν στην οικονοµική δυνατότητα του ισχυρού άνδρα της 24Media ακόµα και για τη «σωτηρία» των κοµµατικών Μέσων της Κουµουνδούρου.

Ενδιαφέρει... Κάπου πήρε τ’ αυτί µου ότι η Αρχιεπισκοπή -και καταλαβαίνετε τι εννοώ- έχει δώσει την ευλογία σε συγκεκριµένο υποψήφιο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.


Η συνάντηση µε Τζίγγερ και οι γέφυρες µε τη διαπλοκή


Ενα από τα θέµατα που απασχολούν (αν και δεν φαίνεται) τις πολύ κλειστές συσκέψεις του Μαξίµου συνδέεται µε τις ταραγµένες σχέσεις που καταγράφονται µεταξύ κυβέρνησης και καναλαρχών. Παρά το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης εσχάτως ανεβάζει τους τόνους ακόµα και στις οµιλίες του, διάχυτη είναι η αίσθηση ότι εσχάτως δέχεται εισηγήσεις από στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι τον προτρέπουν να προχωρήσει σε στρατηγική προσέγγισης µε τους ιδιοκτήτες των καναλιών. Στο πλαίσιο αυτό πραγµατοποιήθηκε και η συνάντηση που αποκάλυψε το οικονοµικό site powergame.gr ανάµεσα στον πρωθυπουργό και τον ισχυρό άνδρα της Motor Oil, Γιάννη Βαρδινογιάννη (φωτ.), η οποία δεν απέφερε τα προσδοκώµενα. Αυτό δεν σηµαίνει ότι θα εγκαταλειφθεί κάθε προσπάθεια προσέγγισης τόσο µε τον συγκεκριµένο επιχειρηµατία όσο και µε άλλους που έχουν βρεθεί αντιµέτωποι µε το Μαξίµου. Απεναντίας, η λογική συνηγορεί προς την κατεύθυνση της οικοδόµησης γεφυρών µε τους ισχυρούς των media, οι οποίες (γέφυρες) είναι αναγκαίες για να συνεχίσει την πορεία του χωρίς εµπόδια και αναταράξεις το κυβερνητικό όχηµα.


Αξίζει... Εκτός από τον Τζίγγερ, ο πρωθυπουργός µέσα στο καλοκαίρι συναντήθηκε και µε άλλους επιχειρηµατίες που διαθέτουν κανάλια. Τους Αλαφούζο, Κυριακού και Εξάρχου.

Καθυστερούν οι αλλαγές στον εκλογικό νόµο


Ξεκίνησε εδώ και καιρό η συζήτηση που θέλει τον πρωθυπουργό να δέχεται εισηγήσεις για την αλλαγή του ισχύοντος εκλογικού συστήµατος. Πρόκειται για µια πανοµοιότυπη κουβέντα µε εκείνη που είχε ξεκινήσει και κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τότε, όµως, ο τελευταίος είχε ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση και αποδέκτη ότι δεν προτίθεται να αλλάξει το εκλογικό σύστηµα που ο ίδιος είχε ψηφίσει. Παρά τις περί του αντιθέτου εκτιµήσεις, το εκλογικό αποτέλεσµα ήρθε να δικαιώσει, και µάλιστα µε πανηγυρικό τρόπο, τη συνέπεια που επέδειξε. Κατά κοινή παραδοχή, τα δεδοµένα (πλέον) έχουν αλλάξει, µε αποτέλεσµα ο πήχης που θέτει το ισχύον σύστηµα για την επίτευξη αυτοδυναµίας να αποτελεί ουτοπία. Αυτός είναι και ο λόγος που ο αρµόδιος υπουργός, Θόδωρος Λιβάνιος, έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία ενός νέου, πιο σύγχρονου και προσαρµοσµένου στα νέα δεδοµένα εκλογικού συστήµατος. Ωστόσο, οποιαδήποτε ανάληψη νοµοθετικής πρωτοβουλίας δεν πρόκειται να γίνει στον παρόντα χρόνο, δεδοµένης της ρευστότητας που παρουσιάζει το πολιτικό σκηνικό. Για παράδειγµα, δεν θα µπορούσε να «κατέβει» ο πήχης της αυτοδυναµίας στο 36% και σε λίγο αυτό να απαιτεί νέα διόρθωση. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι όποιες αλλαγές επιβάλλεται να… περιµένουν.


Σκέψεις για αποχώρηση από την εγχώρια πολιτική σκηνή και την επιστροφή του στην Κύπρο κάνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης

Καλημέρα


  •   Κλαίνε τις τηλεοπτικές ώρες που έχουν ξοδέψει για τον Κασσελάκη οι ισχυροί των καναλιών, που προφανώς και είχαν πιστέψει στο µεγαλείο του ανδρός. Ωστόσο, δεν δικαιολογούνται, αφού µια συνάντηση µαζί του θα τους έπειθε για την ανικανότητα να πρωταγωνιστήσει στον δηµόσιο βίο.
  •   Αγώνα δρόµου για να ανακοπεί η δυναµική που παρουσιάζει εσχάτως η υποψηφιότητα Γερουλάνου δίνουν τόσο οι εσωκοµµατικοί του αντίπαλοι όσο και κάποιοι εκτός των ΠΑΣΟΚικών τειχών. Βλέπετε, ο συγκεκριµένος υποψήφιος είναι ο µόνος που µπορεί να κερδίσει, έχοντας ως όπλο το γεγονός ότι είναι ο µόνος που διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία για να αλλάξει τα δεδοµένα έναντι του Μητσοτάκη.
  •   Μαθαίνω ότι εσχάτως ο Ηλιόπουλος της ΑΕΚ έχει αρχίσει και κάνει δεύτερες σκέψεις!!! Τεράστια επιτυχία για τον δήµαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο, αποτελεί η παραχώρηση του «Παλαί» από το ελληνικό ∆ηµόσιο στον δήµο. Ενδεχοµένως και τη µεγαλύτερη, η οποία φέρει διάπλατα τη σφραγίδα της κυβέρνησης, και πιο συγκεκριµένα του Κωστή Χατζηδάκη.
  •   Με την ευκαιρία, να σας πω ότι από αίσθηση έχω αρχίσει να πιστεύω πως στην υποψηφιότητα Γερουλάνου θα επενδύσουν και κάποιοι καναλάρχες που ψάχνουν αντίπαλο δέος στον Κυριάκο.
  •   Μου λένε ότι ο Παπαχελάς της «Καθηµερινής», που προσφάτως συναντήθηκε µε τον Μητσοτάκη, είναι υπέρ της λύσης του Παναγιώτη Πικραµµένου για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας. Κοντά σε αυτή την επιλογή εκτιµώ ότι κινείται και ο πανίσχυρος υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος. Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η απουσία των Καραµανλή - Σαµαρά από την πρόσφατη οµιλία Μητσοτάκη στη ∆ΕΘ. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί πίστευαν ότι θα επισκιάσουν διά της απουσίας τους την πρωθυπουργική παρουσία στη Θεσσαλονίκη, κάτι που φυσικά δεν συνέβη, αφού πλέον τα γινάτια τους είναι προ εξοφληµένα.


Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ