Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη με τον ευρωβουλευτή και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη.

Όπως έμαθα οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια γενική πολιτική κουβέντα, από την οποία προφανώς δεν απουσίαζε και η πρόσφατη κακιά στιγμή που είχε ως συνέπεια τη μη εκλογή Μειμαράκη στη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Επί της ουσίας επιβεβαιώθηκε και από τις δυο πλευρές ότι το λάθος οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ως γνωστόν η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει (και όχι αδίκως) την έντονη ενόχληση του πρώην προέδρου της ΝΔ. Φυσικά στην πολιτική συμβαίνουν κι αυτά κάτι που το γνωρίζει από πρώτο χέρι ο επονομαζόμενος και ως «μουστακιας», που αποφεύγει σταθερά και διαχρονικά να κλαίει πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει έμπρακτα την διαχρονική εκτίμηση που τρέφει στην διαδρομή, αλλά κυρίως στην προσφορά του Μειμαράκη στην Παράταξη και τον τόπο.

Οι δυο άλλωστε γνωρίζονται από τα δύσκολα χρόνια της Παράταξης, έχοντας βιώσει δύσκολες αλλά και όμορφες στιγμές. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σε μια περίοδο που στα κόμματα της αντιπολίτευσης οι αρχηγοί νυν και επόμενοι «σφάζονται» στην κυριολεξία για μια καρέκλα, στη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει καταφέρει την απόλυτη εσωκομματική ηρεμία εντός της Παράταξης. Στο εξαιρετικό κλίμα, είναι προφανές ότι έχουν συμβάλει καθοριστικά με την γενικότερη στάση τους και οι διαχρονικοί αγωνιστές του κόμματος.

Για παράδειγμα ο πρόεδρος Μεϊμαράκης, σε όλες τις φάσεις, άφηνε στην άκρη τις όποιες προσωπικές πικρίες, προτάσσοντας το γενικό καλό. Αυτό ακριβώς αντιλαμβάνομαι ότι έγινε και σήμερα, με τους Κυριάκο και Βαγγέλη, ανταλλάσσουν απόψεις για μια σειρά από θέματα. Οι επαφές του πρωθυπουργού με τους βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ. αναμένεται να συνεχιστούν και μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

! Σε μια περίοδο που τα κόμματα της Αριστεράς διαμελίζονται, η Ν.Δ., εξακολουθεί και παραμένει σταθερός πυλώνας στο πολιτικό σύστημα, εξέλιξη που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην στρατηγική που ακολουθεί σε όλα τα επίπεδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.