Η δηµοσκοπική εκτίναξη της Αννας ∆ιαµαντοπούλου


∆ιά γυµνού οφθαλµού πλέον διακρίνει κανείς τη δυναµική που παρουσιάζει η υποψηφιότητα της Αννα ∆ιαµαντοπούλου. Αν και µπήκε τελευταία στη σχετική κούρσα, αυτήν τη στιγµή έχει αρχίσει να απειλεί τη δεύτερη θέση από τον ∆ούκα και την πρωτιά στη δεύτερη Κυριακή από τον Ανδρουλάκη.

Βλέπετε, στο πλευρό της πρώην υπουργού έχουν αρχίσει να αθροίζονται ετερόκλητες εσωκοµµατικές δυνάµεις, ενώ, όπως φαίνεται, η συγκεκριµένη υποψηφιότητα έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναµική και στην επιχειρηµατική κοινότητα.

Στην περίπτωση που η ∆ιαµαντοπούλου καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, εκτιµάται ότι θα µπορέσει να συσπειρώσει στο πρόσωπό της όλες εκείνες τις δυνάµεις που δεν θέλουν να ξαναδούν τον Ανδρουλάκη στη Χαριλάου Τρικούπη. Φυσικά, όλα αυτά έχουν ως βασική προϋπόθεση στο fi nish να µην ανοίξει ακόµα περισσότερο την ψαλίδα ο δήµαρχος ∆ούκας, ο οποίος έχει καταφέρει κάτι µοναδικό. Να εκνευρίζει σε κάθε κοινή εµφάνισή τους τον πρόεδρο Ανδρουλάκη.


Ενδιαφέρει... Συνάντηση µε τον νέο πρωθυπουργό των Σκοπίων είχε προ ολίγων ηµερών ο µεγαλοµέτοχος της Μetlen, Βαγγέλης Μυτιληναίος. Oπως µαθαίνω, τα όσα συζήτησαν οι δύο άνδρες έχουν εξαιρετικά µεγάλο ενδιαφέρον.

Άνοιγμα Μητσοτάκη στη Γαλλία η νέα Belharra

Πριν από καµία δεκαριά µέρες έλαβε χώρα στο Μαξίµου µια συνάντηση, που δεν έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, ανάµεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Αµυνας, Νίκο ∆ένδια. Μιλάµε για µια δίωρη συνάντηση εργασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν πολλά και διάφορα, που σχετίζονται µε την αµυντική θωράκιση της χώρας. Οπως µαθαίνω, επρόκειτο περί ακόµα µιας εξαιρετικής συνάντησης εργασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε (όπως πληροφορήθηκα) η αγορά της επιπλέον φρεγάτας Belharra. Για την ιστορία και µόνο, αξίζει να σηµειωθεί και µια δεύτερη πληροφορία, που θέλει τον πρωθυπουργό να έχει ζητήσει εδώ και περίπου δύο µήνες από τον πολιτικό επικεφαλής των Ενόπλων ∆υνάµεων να βρει τρόπο προκειµένου να αγοράσουµε κάτι παραπάνω από τους Γάλλους. Αν και δεν το γνωρίζω, έχω την αίσθηση ότι η σχετική επιθυµία συνδέεται µε την προσπάθεια επαναπροσέγγισης µε τη Γαλλία και τον πρόεδρο Μακρόν. Μάλιστα, δεν αποκλείω κατά το αµέσως προσεχές διάστηµα επί του συγκεκριµένου πεδίου να υπάρξουν εξελίξεις (θετικές για την Ελλάδα, αλλά και τον πρωθυπουργό) που θα σχετίζονται µε την οικοδόµηση σχέσεων εµπιστοσύνης µεταξύ των δύο χωρών

Αξίζει... Τις τελευταίες ηµέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα στην πλαϊνή πόρτα του Μαξίµου, αφού τουλάχιστον τέσσερις τον αριθµό ισχυροί άνδρες µέσων ενηµέρωσης την έχουν διαβεί (τη συγκεκριµένη πλαϊνή πόρτα).

Φύλλο και φτερό οι εταιρείες Λαβράνου


Αποτελεί κοινό µυστικό ότι εδώ και δύο-τρία χρόνια οι φορολογικές Aρχές έχουν ξετινάξει τις εταιρείες συµφερόντων του επιχειρηµατία Γιάννη Λαβράνου. Ενός τύπου που επί σειρά ετών κυκλοφορούσε ως ένας άνθρωπος που δεν τον ακουµπάει κανείς - και αν κάποιος τολµήσει να πράξει το αντίθετο, θα κινδυνεύσει να έχει «συνάντηση µε τον δηµιουργό του» (τον Ιησού Χριστό). Εδώ και κάνα εξάµηνο άρχισαν να κοινοποιούνται τα πρώτα πρόστιµα στον Λαβράνο. Και µιλάµε για ποσά που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ, χωρίς ακόµη οι Αρχές να έχουν ασχοληθεί µε τα σοβαρά, που σχετίζονται µε τα πλαστά και εικονικά τιµολόγια. Ο αµφιλεγόµενος επιχειρηµατίας έχει ήδη προσβάλει τις αποφάσεις, έχοντας προσφύγει πρωτίστως στην Επιτροπή Επίλυσης ∆ιαφορών και δευτερευόντως στα διοικητικά δικαστήρια. Εν προκειµένω, υπάρχει και το ποινικό σκέλος των υποθέσεων, το οποίο χειρίζεται ήδη ο οικονοµικός εισαγγελέας. Και σαν να µην έφταναν όλα αυτά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λαβράνος ελέγχεται και από την Αρχή για το Ξέπλυµα Μαύρου Χρήµατος. Από τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι οι Αρχές έχουν αποφασίσει, έπειτα από χρόνια ολιγωρίας, να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που όφειλαν να έχουν κάνει εδώ και δέκα χρόνια.



∆υναµικό µπάσιµο στο κοινό του Βελόπουλου εντός και εκτός Μακεδονίας καταγράφει πλέον το κόµµα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.


Καλημέρα

  • Η απόγνωση ξεχειλίζει από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. ∆εν εξηγείται διαφορετικά ότι αντιµετωπίζουν ως πολιτικό σωτήρα της Αριστεράς τον Τσίπρα. Ναι, τον πρώην πρωθυπουργό, που έχασε σε όποια αναµέτρηση βρέθηκε απέναντί του ο Μητσοτάκης. Αν, λοιπόν, θέλουν κάποιον για να χάσει άλλη µία φορά, ο πρόεδρος Αλέξης οµολογώ πως είναι η πλέον ενδεδειγµένη λύση.
  • Επειδή τον τελευταίο καιρό κάτι παλιοί αριστεροί «χρεώνουν» στον Κασσελάκη µέχρι και τη χρεοκοπία των κοµµατικών Μέσων, σπεύδω να σας πω ότι «Αυγή» και «Στο Κόκκινο» δεν βάρεσαν κανόνι στον έναν χρόνο του έκπτωτου, αλλά στα πολλά χρόνια που ήταν αρχηγός ο Τσίπρας και διευθυντής ο Καρτερός.
  • Μαθαίνω ότι σε µια δηµοσκόπηση που διενεργήθηκε προσφάτως στη Θεσσαλονίκη ο δήµαρχος, Στέλιος Αγγελούδης, έχει ήδη κερδίσει την εµπιστοσύνη της πλειοψηφίας του κόσµου.
  • Αυτά τα µεγαλεπήβολα σχέδια του Σαχίνη της ΕΥ∆ΑΠ, που σκοπεύει να µας σώσει φέρνοντας νερό ακόµα και από το ∆ιάστηµα, έχουν αρχίσει να προκαλούν πολύ γέλιο στους γνωρίζοντες τη δουλειά. Ωστόσο, επειδή τέτοιου είδους ιδέες ούτε φορολογούνται ούτε τιµωρούνται, δεν κοστίζουν και να εκστοµίζονται.
  • Για να ξέρετε, τις επόµενες µέρες θα αποφασίσει ο Μητσοτάκης ποιος θα είναι ο διάδοχος του Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι γνωρίζοντες λένε ότι θα είναι φίλος του επί χρόνια στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη.
  • Εξακολουθεί να παλεύει για µια θέση σε συστηµική τράπεζα, άντε στη χειρότερη στο Υπερταµείο, ο απερχόµενος πρόεδρος του ΤΧΣ, Ηλίας Ξηρουχάκης, θεωρώντας, προφανώς, ότι πρέπει ο Μητσοτάκης (αυτοπροσώπως) να τον επιβραβεύσει για όσα προσέφερε στην αναγέννηση του τραπεζικού συστήµατος. Επειδή, όµως, η αχαριστία στις µέρες µας ανθεί, έχω την αίσθηση ότι ήδη τον έχουν ξεχάσει.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 21/9