Φεύγει για δέκα ηµέρες στις ΗΠΑ ο Κασσελάκης


Μετά το ταξίδι στην Ιταλία και ενώ η Κουµουνδούρου µοιάζει µε ηφαίστειο έτοιµο να εκραγεί (εν µέσω εσωκοµµατικής περιόδου), ο έκπτωτος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ετοιµάζει ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριµένα, όπως µε πληροφορεί αξιόπιστη πηγή πέριξ του προέδρου Stefanos, ήδη έχει βγάλει τα εισιτήρια και από τις 5 έως και τις 15 Οκτωβρίου όποιοι εκ των υποστηρικτών του θελήσουν να τον συναντήσουν θα πρέπει να µπουν στον κόπο να πεταχτούν µέχρι τη µακρινή Αµερική. ∆εν θα µπω στη διαδικασία, γιατί θα χάσω χρόνο, να σχολιάσω τη συγκεκριµένη απόφαση Κασσελάκη να απουσιάζει από την κοµµατική πραγµατικότητα δέκα ολόκληρες ηµέρες. Αλλωστε, οποιοσδήποτε σοβαρός σχολιασµός απλά θα έχανε τη σοβαρότητά του. Ωστόσο, εκείνο που έµαθα είναι ότι θα τον συνοδεύει ο σύζυγός του, Τάιλερ, ο οποίος ήδη αγόρασε τον εξοπλισµό για το γυµναστήριο που ετοιµάζει στο Κολωνάκι. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν λεπτοµέρειες επί του επιχειρηµατικού εγχειρήµατος της οικογένειας Κασσελάκη, εκτιµούν ότι το αργότερο σε έναν µήνα θα λειτουργεί κανονικά και µε τον νόµο ο χώρος. Πάντως, εδώ ταιριάζει αυτό που λένε στο χωριό: Αφησε τον γάµο και πάει για πουρνάρια...


Ενδιαφέρει... Ενα µεγάλο deal στον χώρο των κατασκευών και της ενέργειας βρίσκεται εσχάτως στα σκαριά. Εφόσον ολοκληρωθεί, θα µιλάµε για τον απόλυτο επιχειρηµατικό γάµο.

Δομικός ανασχηματισμός στη ΝΔ

Με δεδοµένες τις γκρίνιες και την προσπάθεια ενός γενικευµένου αντάρτικου στη Ν.∆., δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει (και δη άµεσα) σε δοµικό ανασχηµατισµό στο κόµµα. Οπως µαθαίνω, µάλιστα, ο πρωθυπουργός δείχνει να συµµερίζεται την άποψη ενός restart, που θα επανεκκινήσει την κοµµατική µηχανή. Παράλληλα, ο ίδιος κατά το προσεχές διάστηµα προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες που στόχο θα έχουν να «µαζέψουν» την κατάσταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους υπουργούς να οικοδοµήσουν καλύτερη σχέση συνεργασίας µε τους βουλευτές, κάτι που ήδη ξεκίνησε να γίνεται. Πάντως, σε σχέση µε τις αλλαγές στο κόµµα, δεν αποκλείω και το ενδεχόµενο να δούµε να αλλάζει µέχρι και η γραµµατέας του κυβερνώντος κόµµατος, Μαρία Συρεγγέλα. Μάλιστα, ήδη κάποιοι λένε ότι ο Μητσοτάκης ξεκίνησε να δέχεται εισηγήσεις σε σχέση µε το πρόσωπο που θα µπορούσε να «τρέξει» το κόµµα σε µια δύσκολη (οµολογουµένως) περίοδο. Αν και στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα ονόµατα, δεν νοµίζω ότι είναι της παρούσης η παράθεσή τους. Αλλωστε, αν είναι (που είναι) να γίνει κάτι, θα γίνει άµεσα.


Αξίζει... Κάπου πήρε τ’ αυτί µου ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, στην περίπτωση που επικρατήσει η Κάµαλα Χάρις, θα αναλάβει νευραλγικό ρόλο στα κυβερνητικά δρώµενα.

Ο Βαρβιτσιώτης σκέφτεται τα νότια

Πριν από καµπόσο καιρό σάς είχα αποκαλύψει ότι ο πασίγνωστος επικοινωνιολόγος Θωµάς Βαρβιτσιώτης σκέφτεται (πολύ) σοβαρά το ενδεχόµενο να περάσει τον Ρουβίκωνα και να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόµενες εκλογές. Αυτό σηµαίνει ότι η επόµενη Βουλή θα έχει και πάλι (έναν) Βαρβιτσιώτη, ο οποίος πρέπει να σας πω ότι είναι και από τους καλούς - όχι ότι οι άλλοι ήταν κακοί. Ο Θωµάς, που έχει το µικρόβιο της πολιτικής εδώ και χρόνια (κάποια στιγµή κατά το παρελθόν υπήρξε µια συζήτηση ότι θα ήταν υποψήφιος στη Λακωνία), έχει σχεδόν καταλήξει στην απόφαση να ασχοληθεί ενεργά µε την πολιτική. Με δεδοµένο αυτό, εκείνο που µένει να µάθουµε είναι η εκλογική περιφέρεια που θα επιλέξει να είναι υποψήφιος. Με βάση τα όσα φτάνουν στ’ αυτιά µου, επικρατέστερη επιλογή είναι ο Νότος της Αθήνας. Βλέπετε, η οικογένεια Βαρβιτσιώτη διαχρονικά είχε σχέσεις µε τη συγκεκριµένη περιοχή, οπότε ο νεότερος της φαµίλιας δεν θα ξεκινήσει από το µηδέν, αφού ήδη υπάρχει µια «πολιτική κάβα». Πάντως, εκτός από την υποψηφιότητα στα νότια, θέλω να κρατήσετε και το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα και της κυβερνητικής αξιοποίησης του Θωµά πριν από τις επόµενες εκλογές.


Το σενάριο µιας κυβέρνησης συνεργασίας ανάµεσα στη Ν.∆. και το κόµµα της Αφροδίτης Λατινοπούλου συζητείται εντόνως στα πολιτικοδηµοσιογραφικά στέκια.

Καλημέρα


  • Η Αττική Οδός, αλλά και µια σειρά από άλλα, άτσαλα σε επίπεδο χειρισµών, πράγµατα δυσκολεύουν τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕ∆, ∆ηµήτρη Πολίτη. Κι όταν αναφέροµαι σε δυσκολία, εστιάζω στον στόχο που έχει θέσει για να ηγηθεί του ενοποιηµένου Υπερταµείου. Αν έχω καταλάβει καλά, στην κεντρική κυβέρνηση τα έχουν πάρει µε µια σειρά από κινήσεις που έµαθαν ότι έχει κάνει χωρίς να τους ενηµερώσει.
  • Κάτι µου λέει (αλλά δυσκολεύοµαι να προσδιορίσω τι ακριβώς) ότι ο πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊµαράκης θα έχει πιο ενεργό ρόλο κατά το προσεχές διάστηµα. Αν µε ρωτάτε τώρα σε ποιο πεδίο, ειλικρινά δεν µπορώ να σας δώσω απάντηση.
  • Ενας από τους βουλευτές που µπορούν να κάνουν σοβαρή ζηµιά, γιατί συνοµιλεί αξιόπιστα µε τη βάση της Ν.∆., είναι ο Νικήτας Κακλαµάνης, που ειλικρινά δεν µπόρεσα να καταλάβω γιατί του αφαίρεσαν το αξίωµα του αντιπροέδρου της Βουλής. Με δεδοµένο ότι ο πολύπειρος πολιτικός είχε το προνόµιο της απευθείας επαφής µε την (παλιά) βάση της Ν.∆., δεν αποκλείω να αναλάβει ρόλο στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται.
  • Χωρίς δεύτερη σκέψη, η στήλη και εγώ προσωπικά στη διαδικασία εκλογής αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουµε τον Πολάκη. Κι αυτό γιατί είναι ο µόνος που µπορεί να κάνει υπερήφανα τα Χανιά, την Κρήτη και όλους εµάς τους µερακλήδες.
  • Και µπορεί να µη διαθέτω το ανάστηµα του Παυλή, να µην έχω µουστάκι και όλα τα υπόλοιπα που συγκροτούν τον µεγαλύτερο ΛΕΒΕΝΤΗ της εγχώριας πολιτικής σκηνής, ωστόσο τώρα, που ήρθε η ώρα του, δεν θα κρυφτώ. Θα δώσω τη µάχη για τον δικό µας άνθρωπο. Αυτόν που φοβούνται, εκτός από τους αντιπάλους του, και τα συντρόφια του.
  • Με τον Καµµένο είχα µια σκληρή αντιπαράθεση. ∆ηµοσίως και ανοικτά. Αυτό όµως δεν µε αποτρέπει από το να κάνω την παραδοχή ότι λείπει από την πολιτική σκηνή. Το αναφέρω αυτό γιατί ενθουσιάστηκα µε το άκουσµα της ιδέας ότι θα επιστρέψει στα πολιτικά δρώµενα της χώρας στην περίπτωση που ο Πολάκης καταφέρει να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 28/9