Το δείπνο Πάιατ (µε Κικίλια) για τα ενεργειακά στην πρεσβεία

Με αφορµή την εν Αθήναις παρουσία του, ο τέως Αµερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, παρέθεσε δείπνο στην αµερικανική πρεσβεία σε επιχειρηµατίες και πολιτικούς, µε κύριο µενού τα ενεργειακά. Από το δείπνο απουσίαζε ο διάδοχός του, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος, µετά τη συνάντηση που είχε µε τον Μητσοτάκη και τους πέντε Αµερικανούς γερουσιαστές στα Χανιά, έφυγε για τη Νέα Υόρκη. Η… επιστροφή Πάιατ στην αµερικανική πρεσβεία έχει σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά µεγάλο ενδιαφέρον.

Μάλιστα, αποκτά µεγαλύτερο, αν σας παραθέσω και τα ονόµατα των συνδαιτυµόνων του τέως πρέσβη. Στο δείπνο είχαν προσκληθεί οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, οι επιχειρηµατίες Γιάννης Βαρδινογιάννης (Τζίγγερ) και Χρήστος Κοπελούζος, ενώ guest παρουσία πραγµατοποίησε, µε δεδοµένο ότι δεν έχει καµία σχέση µε τα ενεργειακά, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιµατικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, που -ως γνωστόν- διατηρεί στενή σχέση µε τον νυν υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Mε Μητσοτάκη, Ρέµο και… Σαββόπουλο τα εγκαίνια του µετρό Θεσσαλονίκης

Αν και αποµένει ένας και πλέον µήνας από την 30ή Νοεµβρίου, που έχει προσδιοριστεί ως η µέρα των εγκαινίων για την έναρξη λειτουργίας του µετρό Θεσσαλονίκης, ήδη οι αρµόδιοι προετοιµάζονται πυρετωδώς για τα όσα θα λάβουν χώρα µετά την τελετή των εγκαινίων του εµβληµατικού έργου. Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το µισό Υπουργικό Συµβούλιο, που θα ανηφορίσουν προς τη συµπρωτεύουσα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του µετρό σε συνεργασία µε τον υπουργό Υποδοµών, Χρήστο Σταϊκούρα, έχουν ξεκινήσει να προετοιµάζουν ένα µεγάλο event. Ανάµεσα σε όλα τα άλλα, το µενού περιλαµβάνει και ζωντανή µουσική, µε τον Μακεδόνα Αντώνη Ρέµο να έχει το προβάδισµα να αναλάβει τη διασκέδαση του κόσµου. Και αναφέρω το προβάδισµα, γιατί υπάρχει και µια δεύτερη ιδέα, του µουσικού προγράµµατος να ηγηθεί ο ∆ιονύσης Σαββόπουλος, που προσφάτως (αν δεν κάνω λάθος) τιµήθηκε από τον δήµαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Η «µεγάλη κυρία», έστω και µε καθυστέρηση, πήρε χαµπάρι την κυρία υπουργού και τα όσα επικαλούνταν στο όνοµά της (της «µεγάλης κυρίας») στην αθηναϊκή κοινωνία. Και αφού την πήρε χαµπάρι, ακολούθως την... έκοψε!

∆υναµικό µπάσιµο στην εγχώρια αγορά από τη Λάτση

Η απόκτηση ποσοστού 10% στη Νέα Αττική Οδό από τη Latsco Family Office, το επενδυτικό σχήµα της οικογένειας, έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που θέλουν τη Μαριάννα Λάτση να έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να επενδύσει… ελληνικά. Η απόφαση της Λάτση να επενδύσει περαιτέρω χρήµατα στον όµιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη, πέραν της εµπιστοσύνης που δείχνει στις προοπτικές του συγκεκριµένου Group, εκ των πραγµάτων εντάσσεται και σε ένα ευρύτερο επενδυτικό πλάνο, που σχετίζεται αποκλειστικά και µόνο µε τοποθετήσεις στην εγχώρια αγορά. Αλλωστε, ήδη το Latsco Family Office έχει επενδύσει και στα ψηφιακά, ενώ αγόρασε πολύ µεγάλο ποσοστό και σε εταιρεία που διαχειρίζεται διαχρονικά όγκο δουλειών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Με βάση το πλάνο που υπάρχει, κάτι µου λέει ότι κατά το αµέσως προσεχές διάστηµα δεν αποκλείεται να δούµε τη Μαριάννα Λάτση να τοποθετεί χρήµατα και στον τραπεζικό χώρο. Σε γενικές γραµµές, και αν το έχω πιάσει καλά, πιστεύει και «ψηφίζει» Ελλάδα.

Ενδιαφέρει... Κάτι µου λέει (αλλά ειλικρινά δυσκολεύοµαι να το προσδιορίσω επακριβώς) ότι εσχάτως οι σχέσεις του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου µε τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, διανύουν περίοδο έντασης.

Αξίζει... Ολος ο κόσµος που στον πρώτο γύρο των εσωκοµµατικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ στήριξε τη ∆ιαµαντοπούλου κάνει εδώ και πέντε µέρες κανονική καµπάνια υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Καλημέρα

  • Ειλικρινά, γελάω µε τους δηµοσκόπους που, ενώ έχουν πέσει παταγωδώς έξω, το βράδυ κάθε εκλογικής αναµέτρησης βγαίνουν και πανηγυρίζουν ότι προέβλεψαν το εκλογικό αποτέλεσµα. Αυτό, δηλαδή, που έκανε ο Μαύρος της MRB, που, ενώ έδειχνε ντέρµπι ανάµεσα στους Ανδρουλάκη και ∆ούκα, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε, εµφανίστηκε (µόνος του) δικαιωµένος. Προφανώς γιατί «έπιασε» τη σειρά!
  • Κάτι µου λέει ότι ο Ανδρουλάκης δεν θα κάνει την καρδιά του πέτρα και δεν θα δώσει χώρο την εποµένη των εκλογών στον Γερουλάνο. Και δεν θα του δώσει, γιατί, πολύ απλά, φοβάται ότι αργά ή γρήγορα θα τον ξαναβρεί µπροστά του.
  • Μου λένε ότι από έναν πρόχειρο έλεγχο στα οικονοµικά του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτουν κάτι… φίδια. Τις επόµενες ηµέρες δεν αποκλείω αυτά τα φίδια να αρχίσουν να κυκλοφορούν και στα δηµοσιογραφικά γραφεία.
  • Ολοένα και µεγαλύτερη απήχηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αποκτά η υποψηφιότητα Πολάκη, µε τον ίδιο να έχει τις πιο καθαρές προτάσεις έναντι των αντιπάλων του. Εδώ που τα λέµε, µε τον Φάµελλο, είναι σαν να παίζει η Λίβερπουλ µε την Καλλιθέα. Εν προκειµένω, το κακό είναι ότι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, αν τον ρωτήσεις, πιστεύει ότι εκπροσωπεί στο πολιτικό σκηνικό τη Λίβερπουλ.
  • Και µιας και το ’φερε η κουβέντα, δεν σας κρύβω ότι µου έχει προκαλέσει µια κάποια εντύπωση το γεγονός ότι ο Πολάκης δεν έχει πει κουβέντα για την αγορά του σπιτιού στη Βασιλίσσης Σοφίας από τον Βασίλη Κικίλια. Και επειδή παρακολουθώ σε γενικές γραµµές τα πράγµατα, δεν σας κρύβω ότι ο αψύς Σφακιανός πρόσεξε, και µε το παραπάνω, τον Κικίλια, όταν αυτός βρισκόταν στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Υγείας.
  • Κάτι µου λέει ότι στο παρασκήνιο ο Τσίπρας κινείται, και δη έντονα. Βλέπει κόσµο, πολιτικούς, δηµοσιογράφους και, φυσικά, επιχειρηµατίες. Σε γενικές γραµµές, αν και δεν το παραδέχεται, είναι κάτι σαν υποβολέας της Γεροβασίλη, πάντα µε την καλή έννοια, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών στις 12/10