Λέμε ότι η πολιτική για να μπορέσει να υλοποιηθεί πρέπει να στηρίζεται στη λογική. Η λογική σήμερα υπαγορεύει ότι για να κυβερνηθεί η Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη λύση από την αυτοδυναμία της ΝΔ. Η απλή αναλογική αποτέλεσε ένα ακριβό αρνητικό δίδαγμα για τη χώρα. Δεν μπόρεσε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των υπαρχόντων κομμάτων. Κανένας δεν ήθελε κανέναν. Αποτέλεσμα οι νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ως γνωστόν οι εκλογές γίνονται για να αναδειχθεί κυβέρνηση. Και κυβέρνηση, στις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με τη λογική, θα εκλεγεί το κόμμα που θα συγκεντρώσει το προβλεπόμενο από τον εκλογικό νόμο ποσοστό. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία κομμάτων. Αν λοιπόν η ΝΔ συγκεντρώσει ποσοστό αυτοδυναμίας, η χώρα θα αποκτήσει κυβέρνηση. Αν όχι, η λογική λέει πως ή θα πρέπει να συνεργαστεί το πρώτο με κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα ή να ξαναπάμε σε νέες, τρίτες κατά σειρά, εκλογές.

Συνεργασία της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζεται ούτε υπό τη μορφή ανεκδότου. Η συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να υπάρξει, όπως και στο παρελθόν, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί της για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει μια άλλη πορεία από εκείνη των προκατόχων του και μοναδικός του στόχος είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν διαθέτει κυβερνητική πρόταση γιατί δεν τον νοιάζει να συγκυβερνήσει. Ο κ. Μητσοτάκης, για ιδεολογικούς λόγους, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα από τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά του, δηλαδή την Ελληνική Λύση ή τη ΝΙΚΗ, αν μπουν στη Βουλή.

Συνεπώς, η μόνη λύση στην περίπτωση που ο λαός πέσει στην παγίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για μη «παντοδυναμία Μητσοτάκη» είναι, εκ των πραγμάτων, οι νέες εκλογές. Δηλαδή, παράταση της αστάθειας μέχρι να εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, αφού το ΠΑΣΟΚ αρνείται τη συνεργασία. Και όλα αυτά, όταν η Τουρκία έχει ήδη μια ισχυρή και παντοδύναμη κυβέρνηση. Γι’ αυτό αποτελεί πατριωτικό καθήκον να ψηφίσουμε με βάση τη λογική και όχι τα συνθήματα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 9/6