Το 2019 είναι το πρώτο… πολυεκλογικό έτος, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα. Μετά από μια οδυνηρή για την ελληνική κοινωνία διακυβέρνηση, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη στα χρόνια των Μνημονίων, και με αφετηρία τον Ιανουάριο του 2015, φρέναρε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, και καταδίκασε τους πολίτες σε νέα δεινά.

Ο κ. Τσίπρας συνηθίζει να επιχαίρει για τις ικανότητές του στον τακτικισμό. Έτσι περιγράφεται… ευγενικά, ο κυνισμός με τον οποίο προσεγγίζει τη διακυβέρνηση και ασκεί την εξουσία. Χωρίς θεσμικό μέτρο και ηθικούς φραγμούς.

Στα χρόνια της Πρώτης Φοράς Αριστερά, η Ελλάδα έχασε πολλά. Σήμερα, βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο από την αφετηρία της διακυβέρνησης Τσίπρα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουμε σκληρή μάχη, σε όλα τα επίπεδα, για να διορθώσουμε τη βαθιά ζημιά την οποία προκάλεσε πολυεπίπεδα στη χώρα, η απερχόμενη κυβέρνηση.

Το επόμενο διάστημα, οι Έλληνες θα βρεθούμε μπροστά στις κάλπες. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τις ευρωεκλογές, για το εθνικό Κοινοβούλιο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η καταδίκη του κ. Τσίπρα και των υποψηφίων του, θα είναι ηχηρή και μη αναστρέψιμη. Σε όλες τις κάλπες.

Ειδικά στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, η αλλαγή σελίδας είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Με μπροστάρη τον Γιώργο Πατούλη, και συμπαραστάτες όλους εμάς, η Περιφέρεια Αττικής θα γυρίσει σελίδα. Οι πολίτες του λεκανοπεδίου μπορούν να προσδοκούν βάσιμα και ρεαλιστικά σε ένα καλύτερο μέλλον.

Έχουμε συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο μάχης, με ανθρώπους με διαφορετικές διαδρομές και αφετηρίες, με συγκεκριμένο, μετρήσιμο και θετικό έργο, ο καθένας στον τομέα δράσης του.

Η διαρκής και αδιαμεσολάβητη επαφή μου με τους πολίτες, με οπλίζει με τη βεβαιότητα ότι, η κοινωνία μας έχει αποφασίσει να αφήσει οριστικά πίσω της τον λαϊκισμό.

Και να μετατρέψει τον κ. Τσίπρα, τη διακυβέρνησή του και τους συνοδοιπόρους του στην Αυτοδιοίκηση, σε μακρινή, θλιβερή ανάμνηση για τον τόπο μας.

* Ο Γιώργος Δημόπουλος είναι Δρ. Χημικός και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, Νέα Αρχή για την Αττική