Η Χρυσή Αυγή είναι και με τη βούλα της Ελληνικής Δικαιοσύνης μία εγκληματική οργάνωση.

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε μετά από μία ομολογουμένως μακρά διαδικασία να τιμωρήσει μία οργάνωση η οποία λειτούργησε εναντίον του κράτους δικαίου και έβαψε τα χέρια της με αίμα.

Μία οργάνωση που εξέπεμψε μηνύματα μίσους και ρατσισμού, που προσπάθησε να ανασύρει το τέρας του φασισμού και του ναζισμού από τα αζήτητα. Μία οργάνωση που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία. Μία οργάνωση που προκάλεσε τους πάντες και τα πάντα περιφρονώντας κάθε νόμο και κάθε κανόνα.

Το κράτος δικαίου σήμερα απάντησε καταδικάζοντας όσους ήταν στη διεύθυνση και ήταν ενταγμένοι στην εγκληματική οργάνωση. Καταδίκασε ανθρώπους, πρακτικές, πράξεις και ρητορική.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μία δικαίωση για τη Μάγδα Φύσσα, μία μητέρα που έχασε τον γιο της και η απώλεια και ο πόνος της δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ. Βαθιά υπόκλιση σε μία γυναίκα που δεν τα παράτησε, που ήταν παρούσα και έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά του φασισμού.

Οι Έλληνες πολίτες είχαν καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή με την ψήφο τους από τον Ιούλιο του 2019 όταν απέβαλαν την εγκληματική οργάνωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και διόρθωσαν το λάθος που έκαναν το 2012 και το επανέλαβαν το 2015.

Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν και έξω από το Εφετείο τη στάση τους και η Ιστορία θα κρατήσει την παλλαϊκή συγκέντρωση και όχι τα επεισόδια που έγιναν από τις θλιβερές μειοψηφίες.

Σήμερα η ελληνική κοινωνία, η ελληνική Δικαιοσύνη και το ελληνικό πολιτικό σύστημα πήραν μία βαθιά ανάσα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας.

Είναι η ανάσα που κρατούν από τις 18 Σεπτεμβρίου 2013, όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και άρχισε να ξεκαθαρίζει το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Η ελληνική Δικαιοσύνη που ουκ ολίγες φορές έχει επικριθεί και αμφισβητηθεί, απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι λειτουργεί και αποφασίζει.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είδε ένα κόμμα να απειλεί τη Δημοκρατία και να εξυμνεί τη δικτατορία μέσα στη Βουλή.

Είδαν όμως και το τέρας που θέριεψε σε συνθήκες κρίσης, σε συνθήκες που πάρθηκαν αποφάσεις που επέτρεψαν σε ένα περιθωριακό κόμμα να γίνει αυτό που σήμερα καταδικάστηκε.

Αποτελεί καθήκον όλων πλέον να μην χρειαστεί ξανά να κρατήσουμε την ανάσα μας. Να μην αποκτήσουν δημόσιο λόγο άνθρωποι που εκπέμπουν μίσος και δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή. Και κυρίως άνθρωποι που επιχείρησαν να αναβιώσουν το τέρας του ναζισμού.

Το πολιτικό σύστημα μπορεί ξανά να αναπνεύσει αλλά να μην ξεχάσει την ασφυξία που βίωσε από την εγκληματική οργάνωση.