Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη με άξονα το Μεταναστευτικό είναι η αρχή του ξηλώματος μίας ολόκληρης λογικής κι ενός συστήματος το οποίο έχει οδηγήσει τη Γηραιά Ήπειρο σε υπαρξιακό αδιέξοδο. Το Μεταναστευτικό υπήρξε ο μεγαλύτερος επιβαρυντικός παράγοντας της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, μεγαλύτερος και από την οικονομική κρίση. Διότι τα οικονομικά μεγέθη μπορούν να επανέλθουν εάν ακολουθούν διορθωτικές πολιτικές. Οι δομικές δημογραφικές αλλαγές οι οποίες συντελούνται από την άκριτη λαθρομετανάστευση που έχει διαλύσει ολόκληρες κοινωνίες δεν ανατάσσονται. Και πάντως όχι ομαλά. Αυτό που συμβαίνει τώρα με το μπαράζ κλεισίματος συνόρων, αρχής γενομένης από τη Γερμανία, είναι η ξαφνική όψιμη συνειδητοποίηση του προβλήματος, το οποίο οδηγεί και σε πολιτικές ανατροπές. Αυτό τούς θορύβησε, ότι πλέον απειλείται το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Το ότι τόσο καιρό οι κοινωνίες υποφέρουν από τη μαζική εισροή παντελώς ασύμβατων πολιτισμικά πληθυσμών σε εξωφρενικούς αριθμούς, σε βαθμό που ολόκληρες ευρωπαϊκές πόλεις να έχουν απολέσει τον δυτικό χαρακτήρα και να αποτελούν αφροασιατικές, ισλαμικές νησίδες, άβατα στην καρδιά της ηπείρου, δεν τους ανησυχούσε.

Η Ελλάδα να επικαλεστεί, όπως και η Ολλανδία, κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Για πολλές χώρες πλέον είναι αργά. Είναι αδύνατον να υπάρξει εκκένωση μη αφομοιωμένων πληθυσμών ώστε να επανέλθει δημογραφική και πολιτισμική ισορροπία χωρίς ένταση, η οποία είναι μονόδρομος με κάθε σενάριο. Η εύκολη λύση, με την οποία φλερτάρουν χώρες όπως η Γερμανία, μετά την πρώτη επίσης «εύκολη» κίνηση κλεισίματος των εσωτερικών συνόρων, είναι να αρχίσουν τις επιστροφές μεταναστών στις χώρες εισόδου, όπως προβλέπει η Συνθήκη Δουβλίνο 2, και όχι στις χώρες προέλευσης. Που σημαίνει ότι οι Γερμανοί θα ασκήσουν πιέσεις προς την Ελλάδα να δεχθεί επιστροφή μεταναστών που κατέληξαν εκεί αφού εισήλθαν από τη χώρα μας.

Η Ελλάδα όχι μόνο πρέπει να απορρίψει κάτι τέτοιο, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπολοίπων και να σφραγίσει τα σύνορά της τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Να επικαλεστεί, όπως και η Ολλανδία, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να αναστείλει την εξέταση αιτημάτων ασύλου όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα και να αρχίσει μαζικές επιστροφές. Επειδή το τελευταίο δεν είναι εύκολο, γιατί πολλά κράτη αρνούνται να διευκολύνουν τη διαδικασία, θα πρέπει επιτέλους να μεταφέρονται όλοι οι μετανάστες σε ένα, το πολύ δύο κλειστά κέντρα σε ακατοίκητο νησί με όλες τις αναγκαίες υποδομές.

Οι γνωστοί θα σπεύσουν να πουν ότι «αυτά δεν γίνονται», αλλά ας δουν τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη και να είναι σίγουροι ότι στο τέλος η όποια ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να το κάνει, ειδάλλως δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Δυστυχώς, αν αυτό δεν γίνει άμεσα, θα μεσολαβήσουν ακραίες καταστάσεις.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»