Συχνά πυκνά για αρκετό χρονικό διάστηµα η χώρα µας βρίσκεται στο στόχαστρο των λόµπι των ΜΚΟ και διαφόρων δικαιωµατιστών της Ευρώπης για τους χειρισµούς της στην ανάσχεση της παράτυπης µετανάστευσης και τα πλήγµατα που έχουν πετύχει οι Αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας της σε βάρος του οργανωµένου εγκλήµατος και των χωρίς διπλωµατικά διαβατήρια κλιµακίων χωρών εξ Ανατολών αλλά και άλλων από την «καρδιά» της Ευρώπης. Η Ελλάδα κυρίως την προηγούµενη τετραετία αρνήθηκε να εποικιστεί από την ανεξέλεγκτη µετανάστευση, τη βία και την κοινωνική, δοµική αποσυναρµολόγηση που αυτή και οι καθοδηγητές της, κερδοσκόποι και όχι φιλάνθρωποι, επιφέρουν σε µια συντεταγµένη, δηµοκρατική πολιτεία. Η φιλελεύθερη ηγεσία της υπό την πρωθυπουργία Μητσοτάκη αρνήθηκε να υποκύψει στις προσταγές και τα νεύµατα της παγκόσµιας διοίκησης Σόρος µε σκοπό το χάος και την υποταγή και αντέδρασε µε συγκρότηση, αυστηρότητα και δικαιοσύνη.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν αλαζονικά µέλη ΜΚΟ, που αγκαλιά µε τους σύγχρονους δουλεµπόρους µετέφεραν στις ελληνικές ακτές και την εθνική ηπειρωτική ζώνη τα καραβάνια των εξαθλιωµένων, πάντα µε το αζηµίωτο και πάντα χωρίς να υπολογίζουν τις ανθρώπινες απώλειες στη διαδροµή. Βρέθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας µας οι σύνδεσµοι, οι σχέσεις και οι διαδροµές του χρήµατος. Μεγάλα συµφέροντα και ισχυρά δίκτυα για να τα αντιµετωπίσει µια µικρή χώρα του ευρωπαϊκού Νότου όπως η Ελλάδα, αναλώσιµη για τα επιχειρησιακά κέντρα των ιδρυµάτων της παγκοσµιοποίησης και της woke κουλτούρας µε τις ΜΚΟ και τα πανίσχυρα λόµπι στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την Κοµισιόν, µε εκατοντάδες εξαρτώµενους από αυτά εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κι όµως το έκανε, γιατί υπήρξε γενναίος ο κατά τα άλλα «συστηµικός» πρωθυπουργός της. Γιατί οι αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας της είχαν τους κατάλληλους αξιωµατούχους, γιατί τα πληρώµατα του Λιµενικού, οι οµάδες της Αστυνοµίας και οι Ένοπλες ∆υνάµεις προσπάθησαν µέρα και νύχτα µε συγκρότηση και αποφασιστικότητα. Γιατί ψηφίσθηκαν νόµοι αυστηροί, που γέµισαν τις ελληνικές φυλακές µε διακινητές µε ποινές ισοβίων. Γιατί οργανώθηκαν δοµές φιλοξενίας και διαδικασίες ασύλου κατάλληλες. Γιατί εντοπίστηκαν, εξουδετερώθηκαν και συνελήφθησαν κλιµάκια των «επαγγελµατιών» φιλανθρώπων που δρούσαν ενάντια στην εθνική ασφάλεια της χώρας. Φυσικά η απόφαση για συντεταγµένη ανάσχεση πάρθηκε όταν η Τουρκία επισήµως πλέον «εργαλειοποίησε» τους παράνοµους µετανάστες το 2020 ως µορφή υβριδικού πολέµου εναντίον της χώρας µας. Όµως υπήρχε προετοιµασία, υπήρξε εγρήγορση, υπήρξε επιχειρησιακή κινητοποίηση, που διαχώρισε την Ελλάδα καθιστώντας την πρότυπο µέσα στη Ζώνη Σέγκεν, όταν οι κεντρικές δυνάµεις της Ένωσης χάνονταν στη «µετάφραση» των σκοπιµοτήτων και των εξαρτήσεων των δοµών τους, ενώ οι κεντρικές υπηρεσίες της Ένωσης, ακόµη και η Frontex, «χειραγωγούνται» από τα λόµπι του χάους.

Η Ελλάδα στη συνέχεια βρέθηκε στο «µάτι του κυκλώνα» µε συντεταγµένες καταγγελίες για push backs, για την ανύπαρκτη «µικρή Μαρία» σε µια νησίδα στον Έβρο, για την τάχα τραγωδία-δολοφονία ανοιχτά της Πύλου και τελευταία µέσα από τις µισθοφορικές γελοιότητες του BBC, που βασίζονται όχι µόνο σε τουρκικές πηγές αλλά και στην Aegean Report. Όση πίεση όµως και αν έχει η Ελλάδα, «το νερό µπήκε στο αυλάκι», όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο Μετανάστευσης και το πρόβληµα το έχει η Ευρώπη, που αποδοµούνται τα πολιτικά της συστήµατα, γελοιοποιείται το τόσο ατυχές ως προς τις επιλογές του διαχρονικά Βερολίνο, κονιορτοποιούνται η συνοχή και το κύρος των κεντρικών της δοµών, ενώ ο συµβιβασµένος επικεφαλής της Frontex σήµερα, σε αντίθεση µε τον γενναίο Γάλλο προκάτοχό του, απειλεί τις ελληνικές υπηρεσίες για να γίνει αρεστός.


*Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»