Η είδηση θα έπρεπε να προκαλεί σοκ. Οι εισαγγελείς του Παλέρµου στην Ιταλία ζήτησαν την καταδίκη του Ματέο Σαλβίνι, αντιπροέδρου σήµερα στην κυβέρνηση Μελόνι, επειδή τον Αύγουστο του 2019, ως υπουργός Εσωτερικών τότε, εµπόδισε την αποβίβαση 147 παράνοµων µεταναστών που είχαν «διασωθεί» και µεταφερθεί προς αποβίβαση από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ισπανικής προέλευσης, Open Arms. Η αντίδραση της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, υπήρξε κατηγορηµατική, τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο ένας υπουργός της ∆ηµοκρατίας µας να κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξης επειδή έκανε τη δουλειά του, υπερασπιζόµενος τα σύνορα του έθνους, έτσι όπως ζήτησαν οι πολίτες µε την ψήφο τους».

Οι Ιταλοί εισαγγελείς όµως του Παλέρµου δεν κινήθηκαν αυθαίρετα αλλά στη βάση των νόµων που έχουν ισχύσει για την παράνοµη µετανάστευση. Νόµοι ευρωπαϊκοί και όχι εθνικοί κάποιου κράτους-µέλους. Ανάλογα προβλήµατα αντιµετωπίζουν για παράδειγµα οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας, µε πολιτικές συκοφαντίες και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά µε το ναυάγιο της Πύλου και διάφορες άλλες αυθαίρετες, συµπλεγµατικές και δόλιες καταγγελίες επαγγελµατιών «ανθρωπιστών» και ύποπτων ΜΚΟ, που µαζί µε τα κυκλώµατα του οργανωµένου εγκλήµατος και εχθρικών προς την Ευρώπη µυστικών υπηρεσιών διακινούν παράνοµους µετανάστες. Για παράδειγµα στο ναυάγιο της Πύλου δεν ελέγχθηκαν οι ΜΚΟ που ήταν ανακατεµένες, το βάρος δεν έπεσε στους εγκληµατίες διακινητές που έβαλαν σε ένα σαπιοκάραβο, µιας χρήσης, πάνω από 700 άτοµα, που κλείδωσαν στο αµπάρι τα γυναικόπαιδα, που τους είχαν χωρίς νερό και τροφή, αλλά «ανακαλύφθηκε» ένα σενάριο στο πλαίσιο της συνωµοσιολογίας περί push backs για να κατηγορηθούν η Ελληνική Ακτοφυλακή και το Λιµενικό και να «στριµωχθεί» η ελληνική κυβέρνηση.

Οι ΜΚΟ και τα λόµπι γράφουν νοµοθεσίες απέναντι στα συµφέροντα των λαών και επιτρέπουν το δουλεµπόριο, µιλώντας για ανθρώπινα δικαιώµατα

Αναλόγως στην περίπτωση της Ιταλίας δεν κατηγορείται η ΜΚΟ Open Arms αλλά ο Μ. Σαλβίνι, που εµπόδισε τη λαθραία διακίνηση ανθρώπων έναντι αδράς αµοιβής, κάτι σαν σύγχρονο δουλεµπόριο. Στην Ελλάδα τα προηγούµενα χρόνια οι διωκτικές και οι δικαστικές Αρχές επέτυχαν ανάσχεση της παράνοµης διακίνησης ανθρώπων, εντόπισαν και υπάρχουν ανοιχτές δικογραφίες ΜΚΟ που διώχθηκαν για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας αλλά και για οργανωµένη στήριξη των κυκλωµάτων του οργανωµένου εγκλήµατος. Οι ελληνικές Αρχές εντόπισαν διακινητές και µε την αυστηροποίηση της νοµοθεσίας πέτυχαν βαριές ποινές για πρωταγωνιστές αυτού του επαίσχυντου εµπορίου. Οι ΜΚΟ όµως και τα λόµπι τους τόσο στο πεδίο του ΟΗΕ όσο και στους διαδρόµους της Κοµισιόν και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων γράφουν νοµοθεσίες απέναντι στα συµφέροντα των λαών και των εθνών, επιτρέποντας αυτό το δουλεµπόριο, µιλώντας για ανθρώπινα δικαιώµατα και άλλα µυθώδη. ∆ιώχθηκαν και συκοφαντήθηκαν αξιωµατούχοι της Frontex, βρίσκονται υπόλογες πολιτικές, εκλεγµένες κυβερνήσεις, έντιµοι και αξιόµαχοι αξιωµατικοί των εθνικών δυνάµεων που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Και φθάνουµε στο σήµερα, όπου η Γερµανία κλείνει τα σύνορά της και πλήττει τη Σένγκεν. Οι γύρω χώρες αυτής µε κοινά σύνορα, µε πρώτη την Ολλανδία, είναι λογικό να κάνουν το ίδιο για να προστατευθούν. Το νέο Σύµφωνο για το Μεταναστευτικό που ψηφίσθηκε ευρωπαϊκά να έχει καταρρεύσει πριν εφαρµοσθεί. Ο Σαλβίνι να κινδυνεύει µε φυλάκιση, η Ελλάδα να ελέγχεται για το κράτος δικαίου της, καταδιωκόµενοι από τις ΜΚΟ, ενώ τα σύνορα της Ευρώπης παραβιάζονται από τον Βορρά λόγω και του πολέµου στην Ουκρανία και από τον Νότο λόγω της µετακίνησης παράνοµων από την Ασία και την Αφρική. Η σε σύγχυση αυτή Ευρώπη τελικά δεν θυµίζει τίποτα άλλο από την κατάρρευση της Ρωµαϊκής Αυτοκρατορίας σε συνθήκες παρακµής, όταν τα σύνορά της παραβιάζονταν συλλήβδην από τα στίφη των βάρβαρων φυλών. Κακά τα ψέµατα, δεν είναι θέµα Ακροδεξιάς…

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»