Τελικώς φαίνεται ότι η πολιτική είναι σαν την αγορά. Γουστάρεις να ανοίξεις ένα µπακάλικο, µε τη φιλοδοξία να γίνει κάποτε σουπερµάρκετ και στη συνέχεια να το πουλήσεις σε καµιά πολυεθνική; Το ανοίγεις. Ετσι φαίνεται ότι γίνεται και στην πολιτική, µετά την απειλή που εξαπέλυσε ο κ. Στέφανος Κασσελάκης προς τους συντρόφους του, που του γκρινιάζουν συνεχώς. Οτι θα κάνει, αν τον πρήζουν, δικό του κόµµα. Αυτό που δεν έχει διερευνήσει βεβαίως είναι το εξής: Οπως και το µπακάλικο, µπορεί το κόµµα που θα φτιάξει να εξελιχθεί σε σουπερµάρκετ -αναλόγως βεβαίως του τι µυαλά θα κουβαλάνε οι Ελληνες τη συγκεκριµένη στιγµή. Το δύσκολο είναι να βρεθεί πολυεθνική να το αγοράσει, καθώς παγκοσµίως κάτι τέτοιο δεν έχει σηµειωθεί, µέχρι σήµερα τουλάχιστον. Ούτε ξέρω και κάποιον ξένο που να θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα αγοράζοντας ένα κόµµα, αφού µπορεί «να κάνει το κοµµάτι του» και αλλιώς.

Θεωρώ ότι έχουµε κάθε συµφέρον να εξωθήσουµε τον κύριο Στέφανο να κάνει ακόµη ένα κόµµα. Οχι ότι µας λείπουν. Το καλύτερο µάλιστα θα ήταν να παραµείνει και στον ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει και ένα άλλο κόµµα, για να το έχει δίπορτο. Πώς λ.χ. ο δήµαρχος της πρωτευούσης, ∆ουξ των Αθηνών, θέλει να είναι και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αλλά και να παραµένει δήµαρχος; Το αυτό µπορεί να πράξει και ο κ. Κασσελάκης.

Υποπτευόµαστε ότι και το νέο κόµµα θα διέπεται από τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται για να διοικήσει και τον α-Τσίπρατο ΣΥΡΙΖΑ. ∆εδοµένου δε ότι το νέο κόµµα δεν θα έχει δικό του Μέσο Ενηµέρωσης -και πώς να έχει, αφού ως κόµµα δεν υπήρχε;- δεν θα χρειαστεί ο αρχηγός να το κλείσει και να υποστεί την µήνιν των συντρόφων του. Αλλωστε, στο νέο κόµµα δεν θα κινδυνεύει από υπονοµεύσεις αν είναι αρκετά ευφυής και το συγκροτήσει µε µέλη της οικογένειάς του, στενούς συγγενείς, φίλους από το Ντελαγουέαρ, φιλαράκια από τις Σπέτσες και γειτόνους από το Κολωνάκι. Βεβαίως µαζί του θα είναι πάντα ο Ναύαρχος, που ως θαλασσόλυκος είναι παντός καιρού.

Επιπλέον, ένα τέτοιο κόµµα δεν θα έχει ανάγκη από «µαύρα» χρήµατα ή ακόµη και φανερές χρηµατοδοτήσεις. Καθότι οικογενειακό, θα λειτουργεί µε ρεφενέ. Αλλος θα βάζει τις µπίρες, άλλος τον πιτόγυρο, άλλος το προφιτερόλ, για επιδόρπιο, διότι κόµµα µεν µπορεί να είναι, αλλά δεν βλέπω να αναπτύσσει έντονη πολιτική δραστηριότητα. Αλλωστε η ίδρυσή του σε άλλο θα αποσκοπεί. Θα είναι µία έξοδος διαφυγής όταν τα πράγµατα θα γίνονται ζόρικα στην Κουµουνδούρου, γιατί βλέπετε οι αριστεροί µια ζωή γκρίνια είναι. Θα είναι το νέο κόµµα κάτι σαν χόµπι. Οπως, υποπτεύοµαι, είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή της Κυριακής