Μέχρι να γίνουν οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα εκεί συμβαίνοντα θα απασχολούν τη διεθνή επικαιρότητα. Πολύ περισσότερο τώρα που μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ -που ως γεγονός είναι σοβαρή, αλλά ο δράστης και η αφορμή είναι κάτι περισσότερο και από γελοιότητα-, θα μαθαίνουμε μέχρι και αν έχει δυσκοιλιότητα ο Ντόναλντ ή αποκάλεσε Βιετνάμ ο Μπάιντεν την Αμερική.

Έβλεπα λοιπόν μία φωτογραφία του Τραμπ μετά την απόπειρα. Ήταν σε κάποια συγκέντρωσή του. Μπροστά του πλήθος γυναικών που προσπαθούσαν είτε να τον αγγίξουν είτε να τον φωτογραφίσουν. Μέτρησα λοιπόν στην πρώτη γραμμή -διότι η φωτογραφία ήταν κοντινό πλάνο- δέκα γυναίκες. Εκ των οποίων οι εννέα ήταν ξανθιές και μόνο μία έφερνε λίγο -μα λίγο- προς το καστανόξανθο. Θα μου πείτε, μα οι Αμερικανοί είναι ξανθιά φυλή. Ναι, αλλά έχω την εντύπωση ότι και αυτές που παρ’ ολίγον η κόμη τους να πάρει άλλο χρώμα έσπευδαν να την μπογιατίσουν.

Ποια σημασία έχει η παρατήρηση; Κατ’ αρχάς, παρά τα επιτυχή ανέκδοτα που τις περιβάλλουν, δεν έχω τίποτε εναντίον των ξανθών υπάρξεων δεδομένου ότι πιτσιρικάς υπήρξα θαυμαστής της Μέριλιν και αργότερα της Μεγκ Ράιαν. Επομένως, παρά τα όσα λέγονται για τον Ντόναλντ εγώ έχω εμπιστοσύνη στο πολιτικό ένστικτο των ξανθών οπαδών και ψηφοφόρων του. Διότι δεν είναι μόνο ξανθιές. Είναι και γυναίκες που έχουν ένα αισθητήριο φοβερό, ενώ εμείς οι άνδρες μυρωδιά από καμένο παστίτσιο να μυρίσουμε και θα νομίσουμε ότι έπιασε φωτιά ο Υμηττός.

Σου λένε οι ξανθιές Αμερικανίδες: Τι λέει ο άνθρωπος; Θα σταματήσει τις συνεχείς ροές μεταναστών που έρχονται εδώ και παίρνουν τις δουλειές από τους άντρες μας και αυτοί απελπισμένοι γίνονται σκνίπα στα μπαρ και γυρίζουν το βράδυ και μας πλακώνουν! Θα βάλει δασμούς στις εισαγωγές για να ενισχυθεί η εγχώρια βιομηχανία, να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και να σταματήσουν οι άντρες μας να μας πλακώνουν λες και φταίμε εμείς που τους πήρε τη δουλειά ο Κάρλος, ο Κριστόμπαλ, ο Πάμπλο ή ο Σέρτζιο. Χώρια που με καμιά Κάρμεν μπορεί να μας τα φοράει ο δικός μας.

Εδώ που τα λέμε, προσωπικώς δίνω κάποιο δίκιο στις εν λόγω ξανθιές. Διότι, έτσι και δεν παραιτούνταν ο Τζο και έσπαζε ο διάολος το ποδάρι του και επανεκλεγόταν, με τα μυαλά που κουβαλούσε είναι βέβαιο ότι μπορεί κάποια στιγμή να θεωρούσε πως η Ελλάδα είναι αυτή που έκανε εισβολή στην Κύπρο! Ή ότι πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας και να άρχιζε να κλείνει συμφωνίες μαζί του. Θα μου πείτε, άκυρες θα ήταν, αλλά άντε μετά να πείσεις τον Ερντογάν ότι πρωθυπουργός δεν ήταν ο Τσίπρας!!!


*Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»