Νομίζω ότι θα ήταν συνετό να αναζητούσε το εγχώριο πολιτικό σύστημα σε αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια και ειδικότερα στο αρχείο τους όλη τη σειρά των επεισοδίων της κωμωδίας με τους Σίμπσονς. Ξέρετε… Αυτά τα κίτρινα ανθρωπάκια που απαρτίζουν μία οικογένεια που σατιρίζει και τον αμερικανικό τρόπο ζωής αλλά και όσα συμβαίνουν στην πέραν του Ατλαντικού όχθη.

Η σύστασή μου για την αναζήτηση των παλαιότερων επεισοδίων δεν έχει ψυχαγωγική πρόθεση. Αντιθέτως, θα έλεγα, η παρακολούθηση της σχετικής σειράς μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη για ορισμένους εκ των τροφίμων του εγχώριου συστήματος. Και τούτο, διότι οι Αμερικανοί θεωρούν ότι τα όσα λένε και κάνουν τα μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας είναι προφητικά και υπό μία έννοια τα ανθρωπάκια είναι μάντεις καλών ή κακών. Έχουν δε κάθε λόγο να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι προέβλεψαν και την παραίτηση του Μπάιντεν και τη διαδοχή του από την Κάμαλα Χάρις σε παλαιότερο σκετς! Βεβαίως, πολλά ακούς στις ΗΠΑ και δεν έχω καμία αμφιβολία για τη σοβαρότητά τους. Κάποιος λ.χ. έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν είχε ούτε αυτό αμφιβολία -δηλαδή όπως κι εγώ-, ότι οι συγγραφείς των επεισοδίων της σειράς είναι ταξιδιώτες του χρόνου. Και άρα προβλέπουν τι πρόκειται να συμβεί και το βάζουν ως σκετσάκι στην κωμωδία τους. Ακόμη καλύτερα…

Δεν ξέρω αν παρακολουθούσε ένας πρώην πρωθυπουργός, προερχόμενος από την Αριστερά, τη σειρά, τουλάχιστον την εποχή που συναντούσε τον Μπίλι τον Κλίντον στις ΗΠΑ και μας έκανε περήφανους με τις συνεντεύξεις τους στη μητρική του γλώσσα. Του Κλίντον εννοώ. Ενδεχομένως να είχε πέσει σε κανένα επεισόδιο επάνω που θα προέβλεπε το δυσοίωνο μέλλον του, αλλά καταλαβαίνετε ότι είχε κάθε λόγο, πρώτον, να μας το αποκρύψει και, δεύτερον, να το διαψεύσει. Μόνο που φαίνεται ότι οι Σίμπσονς είναι αδιάψευστοι. Μπορεί να είναι οι συγγραφείς της σειράς Ελληνοαμερικανοί και να έλκουν την καταγωγή από τον Τειρεσία. Όχι αυτόν του τραπεζικού συστήματος. Τον αυθεντικό.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά νομίζω ότι αυτό το κόμμα, δηλαδή του προηγούμενου στον οποίο αναφερθήκαμε με κάθε σεβασμό, είναι που θα έχει μεγαλύτερη απ’ όλα τ’ άλλα κόμματα ανάγκη μελέτης των Σίμπσονς και των επεισοδίων της σειράς τους. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει επεισόδιο που να μη δείχνει να μπαίνει ουρανοκατέβατος στη σειρά κάποιος, νεαρός σχετικά, επιχειρηματίας, ασχολούμενος με καράβια που ψαρεύουν γαρίδες και αστακούς, αλλά και με χρηματοπιστωτικά προϊόντα! Δεδομένου μάλιστα ότι οι Σίμπσονς έχουν προβλέψει μέχρι και την εκτίναξη του κρυπτονομίσματος Bitcoin, θα ήταν χρήσιμο για τον παρεπιδημούντα ουρανοκατέβατο να δει το επεισόδιο αυτό για πιθανή δική του εκτίναξη. Αφού και αυτός «κρυπτοπολιτικός» είναι!



*Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»