Η είδηση, θλιβερή κατά τα άλλα, είναι επίκαιρη δεδομένου ότι γάμος επίκειται. Αναμένεται δε οι καλεσμένοι να τραγουδήσουν το «σήμερα γάμος γίνεται σ’ ωραίο περιβόλι», αν και το τραγούδι για του λόγου το ασφαλές θα έπρεπε να τροποποιηθεί σε «σήμερα γάμος γίνεται σε νόμιμη πισίνα».

Η είδηση μας ενημερώνει ότι ο ομοφυλόφιλος πιγκουίνος Σφεν -που έγινε παγκόσμιο σύμβολο της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ-, απεβίωσε. Από φυσικά αίτια. Προσδιορίζεται η αιτία θανάτου για να μη θεωρήσει κανείς ότι πέθανε από το πολύ σεξ.

Ο Σφεν λοιπόν είχε γίνει ζευγάρι με έναν άλλο πιγκουίνο αρσενικό (;), τον Μάτζικ, που μάλιστα μεγάλωσαν δύο νεοσσούς πιγκουίνων θηλυκούς. Το τι θα κάνουν στη ζωή τους οι νεοσσοί αγνοώ και δεν ξέρω αν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των γονιών τους. Να βρουν δηλαδή η καθεμία πιγκουίνα από μία αδελφή ψυχή και να ζήσουν και αυτές βίον ανθόσπαρτον. Ή τέλος πάντως όπως εύχονται στους πιγκουίνους, όταν έρχονται εις γάμου κοινωνίαν. Εμείς πτηνό διάσημο είχαμε μόνο έναν. Τον Πέτρο, τον πελεκάνο της Μυκόνου, ο οποίος ήταν άντρακλας και όταν είχε πάει εκεί η Σοφία η Λόρεν όλο πίσω της έτρεχε.

Αλλά επειδή ξεφεύγουμε από το θέμα μας, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι οι δύο πιγκουίνοι για να γίνουν παγκόσμια σύμβολα ενέπνευσαν τη γνωστή κοινότητα, η οποία κάποια στιγμή θα είπε: Βλέπεις οι πιγκουίνοι πόσο προοδευτικοί είναι; Εμείς γιατί να υστερήσουμε και να μην αναθρέψουμε παιδάκια ακόμη κι αν δεν μπορούμε να τα κλωσήσουμε! Εμπρός λοιπόν στον δρόμο που χάραξαν οι πιγκουίνοι.

Οπότε, σε λίγο καιρό δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε στις παρελάσεις της η κοινότητα αυτή αντί για πολύχρωμε σημαίες και τα τοιαύτα να προσέρχεται με φράκο, στο οποίο άλλωστε παραπέμπει το σώμα των πιγκουίνων, και να περπατούν όπως αυτοί. Δηλαδή όπως ο Σαρλό.

Βεβαίως, οι πιγκουίνοι είναι πιο σοβαροί, διότι ο Σφεν με τον σύντροφό του δεν ξεκίνησαν τις παρελάσεις και τα σούρτα φέρτα με μίνι και δεν ξέρω τι άλλο. Ούτε και κανένα άλλο μέλος της πανίδας, αρκετά εκ των οποίων -οικόσιτα ή μη- φαίνεται ότι αρέσκονται στο να γυαλίζουν το πόμολο και να βάζουν ζάχαρη στο κοκορέτσι, επιδεικνύει την ιδιαιτερότητά του.

Οι πιγκουίνοι πάντως ως εμβληματικοί «συνάδελφοι» των ΛΟΑΤΚΙ φαίνεται ότι έχουν τη δική τους επίδραση στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Για παράδειγμα, έχουν καταφέρει να ισοπεδωθεί η έννοια των φύλων. Γι’ αυτό και στις τουαλέτες δεν αναγράφεται έξω από την πόρτα το παραδοσιακό «Ανδρών» και «Γυναικών». Από τη μία άποψη, αυτό είναι καλό. Φαντάζεσαι να είσαι στην τουαλέτα και να ανοίξει η πόρτα και να εμφανιστεί η Αντζελίνα Τζολί; Τι θα της πεις; Εκτός κι αν μπει μαζί με τον Μπεν Άφλεκ…

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 27/08/2024