Αγωνιούσα κι εγώ με την αγωνία που τραβούσαν τα παιδιά της Κουμουνδούρου αναζητώντας τρόπους για να αποτρέψουν τη συμμετοχή στη διεκδίκηση της αρχηγίας του προέδρου που με το έτσι θέλω εκπαραθύρωσαν, μολονότι προ καιρού τούς είχε πάρει εύκολα το κόμμα κάνοντάς τους στη συνέχεια πλακίτσες. Είτε με τον Τάιλερ είτε με τη Φάρλι.

Τελικώς, τέλος καλό όλα καλά, αφού ο τέως θα μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές. Όχι βεβαίως διότι οι σύντροφοί του διακρίνονται για τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες, αλλά διότι είδαν και δημοσκοπήσεις που και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι έπρεπε να λάβει μέρος ο sir Stefanos - διότι μπροστά σε όλους τους άλλους είναι λόρδος.

Είπαν λοιπόν: Καλός ο σύντροφος Στάλιν και οι μέθοδοί του, αλλά να μην το παρακάνουμε και εμείς, μια και πάμε να δείξουμε ότι είμαστε και πιο αστικοποιημένοι, μπας και πιάσουμε κανένα κορόιδο και μας ψηφίσει… Απορώ πώς τόσο επινοητικοί άνθρωποι δεν είχαν σκεφτεί πιο αποτελεσματικούς τρόπους -και δημοκρατικούς- για να αποκλείσουν τον Stefanos από τα αριστερά καλλιστεία. Ένας πρώτος όρος θα ήταν να φοράει 50 νούμερο παπούτσι, που δεν φορούσε ούτε ο πολύς Τρόντζος, που ήταν 2,20.

Στα καλοκαιρινά σανδάλια των Σπετσών θα μπορούσε το νούμερο να αυξανόταν στο 52, διότι με τον ήλιο, ως γνωστόν, πρήζονται τα πόδια. Βέβαια θα έπρεπε ο όρος να αφορά τους ομογενείς υποψήφιους, διότι δεν φαντάζομαι κανέναν άλλο σύντροφο να φοράει τόσο μεγάλο παπούτσι. Χώρια που θα ήταν πρόβλημα και για τη συμμετοχή των γυναικών, διότι γόβα σε αυτό το νούμερο δεν νομίζω να υπάρχει. Ένας άλλος όρος θα μπορούσε να ήταν η απαγγελία από τον ομογενή και δυνάμει υποψήφιο στίχων από την Ιλιάδα.

Μόνο ο Μπόρις Τζόνσον τούς κατέχει -χωρίς πλάκα- οπότε ο sir Stefanos θα έμενε στα αποδυτήρια. Βεβαίως αυτό θα μπορούσε να αποκλείσει και άλλους υποψήφιους που δεν φημίζονται για την αρχαιολατρία τους, αλλά είπαμε. Θα αφορούσε μόνο τους ομογενείς. Πάντως, αν απέκλειαν τον sir Stefanos, θα μπορούσε αυτός να τους σπάσει τα νεύρα.

Να προωθούσε κάποιον άλλο υποψήφιο ομογενή, από το Ουισκόνσιν ή και από τις Σπέτσες, οπότε οι Κουμουνδουραίοι, γνωρίζοντας ότι από πίσω από τον νέο υποψήφιο είναι ο εκπεσών, θα ήταν αναγκασμένοι να βρουν να βάλουν νέους όρους για να αποτραπεί και η νέα υποψηφιότητα. Αυτό ο sir μπορεί να το έκανε σκυταλοδρομία μέχρι που να αναλάβει κανένας βαρβάτος από τα Σφακιά και να βάλει τάξη στις εκλογικές διαδικασίες, διότι διαφορετικά αρχηγός δεν θα εκλεγεί μεν, αλλά θα εμπλουτιστεί το καταστατικό του κόμματος με όρους και προϋποθέσεις για να αποκλείεται αυτός που δεν γουστάρουν τα κοκκινορόζ παιδιά.


*Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»