Θέλεις ν’ αγιάσεις και δεν σε αφήνουν. Μόλις πριν από μερικές μέρες η στήλη αυτή είχε κείμενο με τίτλο «Επικίνδυνοι νομοθέτες», αναφερόμενη σε τροποποιήσεις επί το ευνοϊκότερον του Ποινικού Κώδικα, χωρίς να υπάρχει λόγος.

Τώρα, διαβάζουμε το εξής αδιανόητο: ότι Ρομά που έκλεβαν καλώδια του ΟΣΕ και μάλιστα της τηλεδιοίκησης -οι ελλείψεις της οποίας είχαν προκαλέσει και το δυστύχημα στα Τέμπη-, αφέθηκαν ελεύθεροι καίτοι είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω.

Ο λόγος που τους άφησαν ελεύθερους ήταν ότι δεν είχαν ολοκληρώσει την κλοπή τους!!! Μη μου πει κανείς ότι οι Ρομά -κακώς τους αναφέρουμε έτσι, ενώ είναι απλώς γύφτοι, διότι ο κλέφτης και ο ληστής γύφτοι είναι-, δεν είναι η πιο προνομιούχα τάξη της ελληνικής κοινωνίας!!!

Το κράτος τούς περιβάλλει με την προστασία του μην τυχόν και του καταλογίσουν ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Με άλλα λόγια, προστατεύει αυτούς τους παραβατικούς αθίγγανους, που δεν εννοούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία και να σεβαστούν την έννομη τάξη, και αφήνει όλους εμάς απροστάτευτους, στο έλεος της εγκληματικής συμπεριφοράς των αθίγγανωνγύφτων. Πάνω από 65% των διαπραττόμενων αδικημάτων αποδίδεται σε αυτούς! Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρουμε, το εξοργιστικό είναι όχι μόνο πως αφέθηκαν ελεύθεροι, μολονότι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, αλλά και το ότι οι επαναλαμβανόμενες συγκεκριμένες κλοπές υλικού από τον ΟΣΕ θέτουν σε κίνδυνο το σιδηροδρομικό δίκτυο, με ενδεχόμενο να επαναληφθούν Τέμπη εξαιτίας αυτών των κλοπών που διαπράττουν οι συμμορίες των αθίγγανων.

Είναι φυσικό να διερωτάται κανείς, όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση και τους κινδύνους που συνεπάγονται οι τακτικές κλοπές σιδηροδρομικού υλικού, για ποιο λόγο επικράτησε η πρόβλεψη ενός αδιανόητου νόμου και όχι η λογική της άμεσης τιμωρίας των κλεφτών με τον εγκλεισμό τους στις φυλακές, αφού μάλιστα πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω! Είναι, πράγματι, προνομιούχα τάξη, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έτσι και πάει κανείς στα δικαστήρια οι αίθουσες είναι γεμάτες από μέλη της, που όλο και κάποια ποινική υπόθεση έχουν σε βάρος τους. Γεμάτοι από δαύτους είναι και οι διάδρομοι στα δημόσια νοσοκομεία, που τα επιβαρύνουν, όπως είναι φυσικό, και αυτοί που διαπράττουν ποινικά αδικήματα, που είναι άλλωστε η τακτική απασχόληση των περισσοτέρων της συγκεκριμένης φυλής. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν τολμούσε η Αστυνομία να μπει στα άβατα των περιοχών τους.

Ρομά ήταν και αυτοί που τρέχοντας με 180 χιλιόμετρα σκότωσαν μία μητέρα δύο παιδιών. Μάλλον θα πρέπει να μεταφέρουμε τα δικαιώματά μας ως πολιτών και να εγγραφούμε στις τάξεις των Ρομά, για να έχουμε ευνοϊκή μεταχείριση. Εντάξει, δεν θα μας αναγκάσουν να περιφερόμαστε με ένα Ντάτσουν για να ψάχνουμε στους κάδους για τίποτε σιδερικά. Τι να τα κάνουν, άλλωστε, αφού έχουν προνομιακή πρόσβαση στον ΟΣΕ!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 22/10/2024