Με αφορµή τον τραγέλαφο στον ΣΥΡΙΖΑ, ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα και προφανώς και φερέφωνό του, που δικαιολογείται και από τη στενή συγγενική τους σχέση, ο κ. Γιώργος Τσίπρας, θεώρησε σκόπιµο να κάνει µία δήλωση. Μία δήλωση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίον, πάντως, ο εξάδελφός του και πρώην πρωθυπουργός είχε προωθήσει και εµµέσως είχε επιβάλει στην ηγεσία του κόµµατος που εγκατέλειψε έπειτα από αλλεπάλληλες, προσωπικές πολιτικές ήττες.

Τι έλεγε η δήλωση αυτή; Ότι ο Κασσελάκης είναι τυχοδιώκτης και πολιτικός απατεώνας! Στο σηµείο αυτό ισχύει η λαϊκή θυµοσοφία που λέει «µεγάλη µπουκιά φάε, µεγάλο λόγο µην πεις». ∆ιότι η έννοια του πολιτικού απατεώνος στην πράξη θεµελιώνεται απ’ όσα ένας πολιτικός λέει σε σχέση, τελικώς, µε τα όσα κάνει. Και αν αναλογιστούµε και µε τι ψέµατα πήρε την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας και τι έκανε ως κυβερνήτης εν συνεχεία, τότε είναι βέβαιο ότι αν έκανε αναδροµή ο εξάδελφος και δεν είχε κοντή µνήµη, δεν θα έλεγε αυτά που είπε για τον Κασσελάκη. Για τον απλούστατο λόγο ότι αφορούν 100% τον Αλέξη Τσίπρα.

Να θυµίσουµε την «ιστορική» φράση, ότι επρόκειτο να ακυρώσει µε έναν νόµο και ένα άρθρο τα µνηµόνια, αυτός που υπέγραψε στη συνέχεια το πλέον επαχθές που του επέβαλαν οι κατά τα άλλα τοκογλύφοι των Βρυξελλών και του ∆ΝΤ µετά τις βαρουφάκειες παλικαριές. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στα τέλη Απριλίου του 2015 στο Ζάππειο, µιλούσε ο κ. Αλ. Τσίπρας για ακύρωση του µνηµονίου και καταγγελία της δανειακής σύµβασης.

Το βέβαιο εποµένως είναι ότι ο εξάδελφος δεν είχε παρευρεθεί σε εκείνη τη συνέντευξη!!! Ούτε θυµάται προφανώς ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι «εµείς (δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ) θα απελάσουµε την τρόικα»!!!

Ας δούµε, ή καλύτερα ας θυµηθούµε, τι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ως κυβερνήτης, ώστε να θεωρείται πολιτικός απατεώνας ο Κασσελάκης.

Τα πρώτα «ΘΑ» -από τα οποία κανένα δεν εφαρµόστηκε- ήταν τα εξής:

  • Θα καταργήσουµε τον ΕΝΦΙΑ.
  • Θα δώσουµε 13η σύνταξη.
  • Θα επαναφέρουµε τον βασικό µισθό στα 751 ευρώ.
  • Θα διαγράψουµε περισσότερο από το 50% του χρέους.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Οι πλειστηριασµοί πρώτης κατοικίας επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν. Όµως στην 78η ∆ΕΘ είχε µιλήσει για «νέα σεισάχθεια» για τη ρύθµιση των κόκκινων δανείων, που θα περιλαµβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή µέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Ως γενική αρχή θα ισχύει ότι η συνολική εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες, ∆ηµόσιο και ασφαλιστικούς οργανισµούς δεν θα ξεπερνά το 1/3 του εισοδήµατος του δανειολήπτη. «∆εν θα επιτρέψουµε στα κοράκια των διεθνών distressed funds να κερδοσκοπήσουν δηµεύοντας τις κατοικίες των πολιτών», είχε πει ανενδοίαστα ο κ. Τσίπρας…
Τίποτε από αυτά δεν συνέβη βεβαίως.

Από εκεί και πέρα, το πανόραµα των µέτρων του ΣΥΡΙΖΑ που θεµελιώνει την πολιτική απάτη της για πρώτη φορά Αριστεράς και του επικεφαλής της είναι το εξής:

Ενώ δεν θα έπαιρναν, υποτίθεται, νέο δάνειο, αναγκάστηκαν να δανειστούν 86 δισεκατοµµύρια ευρώ, ενώ τα µέτρα του µνηµονίου που υπέγραψαν αντιστοιχούσαν µε επιβάρυνση 13 δισεκατοµµυρίων ευρώ. Πέραν τούτων, ο κ. Τσίπρας είχε υπογράψει ένα µνηµόνιο που δέσµευε τη χώρα µε πλεονάσµατα 3,5% επί του ΑΕΠ, κάθε χρόνο µέχρι το 2022, ενώ µε το νέο Πρόγραµµα Σταθερότητας είχε αυξήσει τα πλεονάσµατα στο 4,1% για το 2019, σε 3,9% για το 2020, σε 4,1% για το 2021 και σε 4,6% (!) για το 2022.

Για να µην ξεχνιόµαστε εµείς οι υπόλοιποι, τουλάχιστον, µια και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους συµφέρει να τα θυµούνται, τα ξένα Μέσα είχαν χαρακτηρίσει τον τότε πρωθυπουργό µας ως τον καλύτερο πρεσβευτή της ευρωλιτότητας. Αυτόν ο οποίος έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε τα capital controls, που καµία άλλη ελληνική κυβέρνηση δεν τόλµησε να επιβάλει τα χρόνια της κρίσης. Έκοψε τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, άµεσα ή έµµεσα 29 φορές, υπερθεµατίζοντας σε ό,τι του ζητούσαν οι δανειστές. Αύξησε κατ’ επανάληψη τη φορολογία και συνειδητά υπερφορολόγησε τη µεσαία τάξη, την οποία αποδεκάτισε.

Αν όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν πολιτική απάτη, πώς αλλιώς προσδιορίζεται η έννοιά της;

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή