avatar

Best of Κακά Κορίτσια
Μαρία Λεμονιά, Έλενα Καραμίχαλου

Χωρίς ραντεβού και με ντεκόρ τους πολίτες

Άρθρο γνώμης

Πρόκειται για την απόλυτη εργαλειοποίηση των ανθρώπων, που ο Κασσελάκης χρησιµοποιεί για να γίνεται µπούγιο έξω από την Κουµουνδούρου

syriza-pilites
Ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να… κάνει γραφείο. Να συναντά δηλαδή πολίτες σε μια ακόμη έκφραση της περίφημης «αδιαμεσολάβητης» σχέσης του με το κοινό.

Η φαεινή ιδέα του ήταν να ορίζει μια ημέρα κατά την οποία θα συναντάται με πολίτες, να την ανακοινώνει και να στήνει τον κόσμο έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, να περιμένουν μέσα στο λιοπύρι για να σταθούν πέντε λεπτά απέναντί του και να του μιλήσουν.

Πρακτικά και πολιτικά αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Τι να πεις σε ένα πεντάλεπτο και πόσοι πολίτες μπορούν να χωρέσουν στον προκαθορισμένο χρόνο; Προφανώς, πολύ λίγοι. Αν, για παράδειγμα, την πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν εκατό άτομα, επί πέντε λεπτά το άτομο μας κάνουν 500 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι ο τελευταίος θα πρέπει να περιμένει 500 λεπτά για να λάβει μέρος σε ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα του «δικού του ΣΥΡΙΖΑ». Για την ακρίβεια, να ξεροσταλιάζει επί 500 λεπτά! Κι αυτό, διότι η πρόσκληση είναι «ελάτε χωρίς ραντεβού»!

Πρόκειται για την απόλυτη εργαλειοποίηση των ανθρώπων, που ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποιεί ως ντεκόρ για να γίνεται μπούγιο έξω από την Κουμουνδούρου. Το καταπληκτικό είναι ότι μετά την πρώτη αυτή προπαγανδιστική επιχείρηση, ο κ. Κασσελάκης δεν φαίνεται να είχε να μας ανακοινώσει κάτι – πέρα από τις ευχαριστίες προς τους ανθρώπους που εργαλειοποίησε για να προβληθεί, αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφίες από το εγχείρημά του.

Η επικοινωνία των πολιτικών με τον λαό είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνει άλλο ένα μέσο ευτελισμού της ουσίας της πολιτικής. Γι’ αυτό και οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί των κομμάτων -σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα- διαθέτουν γραφεία με ανθρώπους που χειρίζονται αυτή την επικοινωνία. Τα γραφεία των πρωθυπουργών δέχονται επιστολές, τις φιλτράρουν και ξεχωρίζουν τις περιπτώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, προωθώντας τις επιστολές στους αρμόδιους υπουργούς και ζητώντας ενημέρωση. Έτσι γίνονται αυτά και όχι με ουρές έξω από τα κομματικά γραφεία.



*Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»