Ως… «βλέποντας και κάνοντας» χαρακτηρίζει – νομίζει απαξιωτικά – ο ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο της κυβέρνησης για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν ξέρει πότε πρέπει να ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά και, έτσι, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ρίχνει στο «τραπέζι» δύο ημερομηνίες, τη Δευτέρα 7 και την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να… επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας»…

Μα, ακριβώς βλέποντας και κάνοντας πρέπει να προχωρήσει η χώρα στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Δεν πρόκειται για έναν απαξιωτικό χαρακτηρισμό, όπως πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνο το οποίο έχουν προτείνει και έχουν ζητήσει τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Το λόγο για το ως άνω αίτημα εκ μέρους της Επιτροπής εξήγησε, άλλωστε, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, λοιπόν, εξήγησε καθαρά ότι οι ειδικοί επιστήμονες έχουν ανάγκη να εκτιμήσουν τα συγκεκριμένα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας επτά ή δεκατέσσερις ημέρες μετά από την οριστική επιστροφή του συνόλου των αδειούχων του Αυγούστου στις «βάσεις» τους, ιδιαιτέρως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αυτός είναι ο λόγος για το σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας» της Νίκης Κεραμέως, ως προς την συγκεκριμένη έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και δεύτερος λόγος δεν υπάρχει πέραν εκείνου των ιδίων των ειδικών επιστημόνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρατηρήσατε ότι δεν μας έχει εξηγήσει ποια συγκεκριμένη ημέρα θα τον ικανοποιούσε για να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη χώρα μας;

Τυχαίο; Δε νομίζω…