Στην Αθήνα κυκλοφορεί με Bentley Flying Spur, ενίοτε με Porsche Cabrio και κάπου - κάπου χρησιμοποιεί Range Rover με γερμανικές πινακίδες. Η οικία του στην Κηφισιά εκτείνεται σχεδόν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Στο Μόναχο διαμένει ομοίως σε πολυτελή συνοικία, ενώ στο Λονδίνο δεν θα μπορούσε να είχε αγοράσει κάπου φθηνότερα από την Μπελγκράβια, στο πλάι των αυτοκρατορικών κήπων, όπου το τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται στις 30.000 λίρες. Ο Φέλιξ Μπίτζιος στα 48 του διαθέτει άνετα 85.000 ευρώ για τον καλλωπισμό του κήπου του, άλλα τόσα για τον εξωτερικό φωτισμό και 109.000 ευρώ για την αγορά του πολυελαίου του σαλονιού του.


Το σπίτι του Μπίτζιου στο Μόναχο.


Η έπαυλη του Φ. Μπίτζιου στην Κηφισιά, που εκτείνεται σχεδόν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Κοσμική ζωή

Η κοσμική ζωή του δεν είναι αναλόγως μυθιστορηματική όπως ο πλούτος του. Άλλωστε, σύμφωνα με τα έως τώρα δημοσιεύματα, μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του το περνά στο εξωτερικό, όπου, πέραν των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, επενδύει με ζήλο στα ακίνητα. Οταν βρίσκεται στην Ελλάδα και διασκεδάζει, φροντίζει να περνά «κάτω από τα ραντάρ» ή τουλάχιστον αυτό προσπαθεί, ενώ μέχρι πρότινος οι φίλοι τον έβλεπαν αρκετά στο εστιατόριο του «Balena Fish» της Κηφισιάς.

Συσχετισμοί

Το όνομά του έγινε ευρέως γνωστό αυτή την περίοδο, καθώς σχετίστηκε με την εταιρεία Intellexa A.E., που διαθέτει το λογισμικό κατασκοπείας Predator. Για το συγκεκριμένο spyware ο Μπίτζιος από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021 είχε οριστεί αναπληρωματικός σύμβουλος και διαχειριστής στις Intellexa, Apollo Technologies και Hermes Technologies (επίσης σχετιζόμενες με το Predator).

Συναλλαγή

Ο ίδιος ήταν και νόμιμος εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno (άλλη εταιρεία του ομίλου) έως τις 15/11/2021. Σύμφωνα με έγγραφο που έχει ημερομηνία 4 Αυγούστου 2022 και αναφέρεται σε συναλλαγή που έγινε στις 18 Δεκεμβρίου 2020, η Santinomo Limited (κάτοχος του 35% της Intellexa A.E.) πέρασε από τον Φέλιξ Μπίτζιο στην κυριότητα της Thalestris Limited. Ωστόσο, η τελευταία δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτή τη συναλλαγή στις δικές της οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2020, που είναι και οι τελευταίες δημοσιευμένες.


Η Bentley Continental Flying Spur αξίας 350.000 ευρώ.

Ομοίως στις 4 Αυγούστου, παραμονή των αποκαλύψεων της επισύνδεσης στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, από την ΕΥΠ, ο Φ. Μπίτζιος εμφανίζεται να πουλά τις μετοχές του στην κυπριακή εταιρεία Santinomo σε έμπιστο πρόσωπο του Ταλ Ντίλιαν, που δήλωσε κατοικία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οποίος στη συναλλαγή εκπροσωπεί τη μητρική εταιρεία της Intellexa Α.Ε. Η ημερομηνία που έχει δηλωθεί γι’ αυτήν τη συναλλαγή είναι η 18η Δεκεμβρίου 2020. Η ημερομηνία αυτή βεβαιώνεται από έγγραφο που αναρτήθηκε στις 4 Αυγούστου 2022 στον Εφορο Εταιρειών Κύπρου, όπου και η έδρα της.

Ετεροχρονισμένα

Στις 31 Αυγούστου του 2022 αναρτάται ετεροχρονισμένα ακόμη ένα έγγραφο που αφορά την παραίτηση του Φέλιξ Μπίτζιου από τη θέση του διευθυντή της Santinomo, όπως και την παραίτηση της εταιρείας Finsol Enterprises από γραμματέα της Santinomo. Σύμφωνα με το έγγραφο της 31ης Αυγούστου 2022, οι δύο παραιτήσεις έγιναν στις 19 Δεκεμβρίου 2020, ενώ τα στοιχεία της Finsol Enteprises (όνομα και διεύθυνση) διατηρούνται και μετά τις παραιτήσεις για την αλληλογραφία της Santinomo, η οποία παραμένει έως σήμερα στην ίδια διεύθυνση με πριν.

Μεταφορά

Η Santinomo, κατά τα ίδια δημοσιεύματα, έπαιξε ρόλο στη μεταφορά της Intellexa στην Ελλάδα και τον Μάιο του 2020 μπήκε στο μετοχικό της κεφάλαιο με 35%, ένα ποσοστό που έδινε το δικαίωμα στον Μπίτζιο να βάζει «βέτο» στις αποφάσεις της διοίκησης της Intellexa και να συμμετέχει στα όποια κέρδη της. Η μετοχική σχέση του Φέλιξ Μπίτζιου με την Intellexa A.E. (μέσω της Santinomo Limited για όσο του ανήκε), ασχέτως του πόσο διήρκεσε στην πραγματικότητα, δείχνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «ήταν κάποιο διάστημα κάτι παραπάνω από ένας “απλός” αναπληρωματικός σύμβουλος-διαχειριστής της εταιρείας που εμπορεύεται το λογισμικό κατασκοπείας Predator».

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 19 Νοεμβρίου 2022.