Χιουμορίστας, καπνιστής, xειμερινός κολυμβητής, «Ρασπούτιν» -Το αληθινό πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο
Καταδικάστηκε για το σκέλος των κατηγοριών για το οποίο επουδενί ήθελε να καταδικαστεί
Γα πρώτη φορά έπειτα από έξι μήνες συνεχούς παρουσίας στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου, η χαρακτηριστική φιγούρα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, δεν κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου.
Ένας πυρετός κράτησε μακριά από τη δικαστική αίθουσα τον 70χρονο πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, στην κρισιμότερη μέρα της ζωής του, αυτή που θα «σφράγιζε» μια πορεία 32 ετών στο εισαγγελικό σώμα και μιας τετραετίας στην πολιτική ζωή του τόπου.
«Αιλουροειδές»
«Ευέλικτος και αιλουροειδές», όπως χαρακτηρίσθηκε στη Βουλή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανέβηκε αθόρυβα στην ιεραρχία του εισαγγελικού σώματος κι όχι μόνο, για να πέσει δημοσίως με κρότο, αφού το Ειδικό Δικαστήριο τον καταδίκασε για το μόνο σκέλος των κατηγοριών που δεν ήθελε επ’ ουδενί να καταδικαστεί. Μπορεί η χρηματική ποινή των 10.000 ευρώ να μοιάζει «χάδι», αλλά η απαξία της καταδίκης για παρεμβάσεις στο έργο της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου, σε σχέση με τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, αφαίρεσε το «όπλο» του απαλλακτικού βουλεύματος για παρεμβάσεις στην υπόθεση, που κράδαινε για μήνες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.
Γεννημένος το 1953, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, γιος αστυνομικού, μεγάλωσε στον Νέο Κόσμο. Ένα μοναχοπαίδι που διακρίθηκε ως καλός μαθητής, ενώ υπήρξε και ο γόης της γειτονιάς του. Υπηρέτησε τη θητεία του στο Ναυτικό και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη φοιτητική του ζωή να μοιράζεται μεταξύ των δύο πόλεων, αφού στην πρωτεύουσα γνώρισε την αγαπημένη του Ελένη, πολιτικό μηχανικό, μεγαλωμένη στην Παροικιά της Πάρου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και έφερε στον κόσμο δύο παιδιά. Ο Πάρις, απόφοιτος της Νομικής Σχολής που εργάζεται στα ΕΛΠΕ και η Νάσια, πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής, συμπλήρωσαν την ευτυχία τους.
Το Σεπτέμβριο του 1983 ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα, με την πορεία του να είναι συνεχώς ανοδική, για να βρεθεί το 2009 στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ και επτά χρόνια αργότερα στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, όταν του αποδόθηκε και το προσωνύμιο «Ρασπούτιν». Η πορεία του Μίμη, όπως τον αποκαλούν οι άνθρωποι του φιλικού του περιβάλλοντος, θα έχει αρκετές στάσεις και σημαντικές υποθέσεις. Ο ευχάριστος και χιουμορίστας εισαγγελέας, χαρακτηρισμοί που του αποδίδονται
από πρώην συναδέλφους του, έχει αδυναμία στο καλό φαγητό και τις «μαζώξεις» σε κυριλέ ταβέρνες, ενώ καπνίζει αρειμανίως.
Μεσημεριανός ύπνος
Το γραφείο του, όπου κι αν βρισκόταν αυτό, «βυθιζόταν» κάτω από δεκάδες φακέλους, χαρτιά και εφημερίδες, ενώ πάντοτε υπήρχε πάνω ένα σταχτοδοχείο «πνιγμένο» στα τσιγάρα, τα οποία άναβε το ένα μετά από το άλλο. Αυτή του η συνήθεια βέβαια συνοδεύεται και από το πάθος του για το περπάτημα αλλά και το κολύμπι, ακόμη και τις πιο σκληρές μέρες του χειμώνα. Τον απαραίτητο μεσημεριανό ύπνο, τον οποίο στερήθηκε μόνο τις ημέρες των συνεδριάσεων του Ειδικού Δικαστηρίου, ακολουθούσαν πάντα οι βόλτες στον Υμηττό, τα χρόνια που ζούσε με την οικογένειά του στην Ηλιούπολη.
Πλέον, οι περιπατητικές εξορμήσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γίνονται στον Διόνυσο, όπου μετακόμισε πριν από αρκετά χρόνια δίπλα στο πατρικό του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι, γνώρισε και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκε ανάμεσα στους υπουργούς της κυβέρνησής του. «Τον Τσίπρα τον γνώρισα κοινωνικά, παραμονές εκλογών του 2012. Είχα πάει συμπτωματικά στο σπίτι των γονιών του», είχε αναφέρει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής το 2020.
Ωστόσο, ακόμη και την περίοδο των υπουργικών του καθηκόντων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος συστηνόταν πάντα ως εισαγγελέας, αφού -όπως έλεγε- ένιωθε ότι δεν έφυγε ποτέ από το εισαγγελικό σώμα. «Εγώ συνταξιούχος είμαι και θα πάω σπίτι μου», φέρεται να έλεγε σε κοινωνικές συζητήσεις την περίοδο της παντοδυναμίας του στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο Mr Προκαταρκτική και οι «καυτοί» φάκελοι
Η εισαγγελική διαδρομή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα ξεκινήσει από τις έδρες των δικαστηρίων της Κορίνθου και της Αθήνας, ενώ για αρκετά χρόνια βρέθηκε στη θέση του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την πορεία που θα κατέγραφε αργότερα και θα τον χαρακτήριζε ως «εισαγγελέα των αρχειοθετήσεων».
Υπόθεση «Mayo»
Ο 70χρονος σήμερα συνταξιούχος εισαγγελέας κλήθηκε να ερευνήσει σημαντικές υποθέσεις, με βασικότερη αυτή των εκβιασμών σε βάρος επιχειρηματιών, με κατηγορούμενο τον εκδότη της «Ελεύθερης Ώρας», Γρηγόρη Μιχαλόπουλο. Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος και η Μαριάννα Λάτση ήταν κάποια από τα πρόσωπα που πέρασαν το κατώφλι του για να καταγγείλουν για εκβιασμό τον εκδότη.
Έναν χρόνο νωρίτερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση «Μayo», που είχε προκύψει από μήνυση του άλλοτε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, για παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της ΝΔ, την περίοδο που αρχηγός του κόμματος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Για τον τελευταίο, ο Μίμης Παπαγγελόπουλος μιλά με θαυμασμό μέχρι και σήμερα, όταν το θέμα κάποιας κοινωνικής συζήτησης έρχεται σε μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας.
Τον Φεβρουάριο του 2002 άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα σε βάρος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, τα οποία περιελάμβαναν κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας, αφού καταγγελλόταν ως πράκτορας της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας Stazi μέχρι το 1989, αλλά και κακουργηματική απάτη εις βάρος των μετόχων της Intracom. Η υπόθεση στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αρχείο με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών.
Ο Σεπτέμβρης του 2003 θα τον βρει στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με ποσοστό που υπερέβαινε το 65%. Εκεί οι... παροικούντες τα γραφεία του κτιρίου 16 της Ευελπίδων θα του αποδώσουν τον χαρακτηρισμό «Mr Προκατακτική», αφού κάθε δημοσίευμσυγκεκριμένης εφημερίδας εκείνη την εποχή προκαλούσε και μια εντολή για εισαγγελική έρευνα, οι περισσότερες εκ των οποίων μετά την περαίωσή τους οδηγούνταν στο αρχείο.
Ανάμεσα στις υποθέσεις για τις οποίες έδωσε εισαγγελική παραγγελία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν αυτή των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και Χρήστου Τζέκου για το «τροχαίο ατύχημα» λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η υπόθεση του ανθρώπου με τα χίλια πρόσωπα Απόστολου Βαβύλη, αλλά και η διενέργεια έρευνας για τη νομιμότητα των συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που είχαν υπογραφεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Καθοριστικός ήταν, όμως, και ο ρόλος του στο αποκαλούμενο σκάνδαλο των υποκλοπών, όταν επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος διενεργούσε προσωπικά την προκαταρκτική εξέταση χωρίς αποτέλεσμα, ενώ τον Αύγουστο του 2005 κατατέθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή, μια τροπολογία με την οποία παρατεινόταν για ένα έτος (έως τον Σεπτέμβριο του 2006) η θητεία των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας. H τροπολογία είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Καλαβρυτινό πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, να κάνει λόγο για κίνηση που εκθέτει συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς. Η υπόθεση των «ψηφιακών κοριών», όσο παρέμεινε στα χέρια Παπαγγελόπουλου, δεν κατέληξε σε εντοπισμό των υπευθύνων, ενώ εξετάσθηκαν ελάχιστοι μάρτυρες, αλλά κυρίως απεφεύχθη η συσχέτιση της υπόθεσης με την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη.
Απαγωγές
Ένας ακόμη «καυτός» φάκελος που κλήθηκε να χειριστεί ως προϊστάμενος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν αυτός που αφορούσε απαγωγές Πακιστανών οι οποίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχαν γίνει από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών. Η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας έμεινε στο συρτάρι για πέντε μήνες, όταν η υπόθεση έλαβε δημοσιότητα από το BBC, για να ασκηθεί τελικά δίωξη κατά άγνωστων δραστών για αρπαγή κατά συναυτουργία και κατά συρροήν σε βαθμό κακουργήματος.
Με τις «παρεμβάσεις» του και τις συνεχείς εντολές για εισαγγελικές έρευνες, ο φιλόδοξος εισαγγελέας κατάφερε να συντηρεί το όνομά του στην επικαιρότητα, ενώ διατηρούσε ένα προφίλ εξαιρετικά ενεργού λειτουργού της Δικαιοσύνης. Κάπως έτσι, μετά τη λήξη της θητείας του ως προϊσταμένου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε αμέσως στη νεοπαγή θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα, ενώ στη λήξη και της εκεί θητείας του επελέγη το 2007 ως εποπτεύων την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 12/3
Ένας πυρετός κράτησε μακριά από τη δικαστική αίθουσα τον 70χρονο πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, στην κρισιμότερη μέρα της ζωής του, αυτή που θα «σφράγιζε» μια πορεία 32 ετών στο εισαγγελικό σώμα και μιας τετραετίας στην πολιτική ζωή του τόπου.
«Αιλουροειδές»
«Ευέλικτος και αιλουροειδές», όπως χαρακτηρίσθηκε στη Βουλή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανέβηκε αθόρυβα στην ιεραρχία του εισαγγελικού σώματος κι όχι μόνο, για να πέσει δημοσίως με κρότο, αφού το Ειδικό Δικαστήριο τον καταδίκασε για το μόνο σκέλος των κατηγοριών που δεν ήθελε επ’ ουδενί να καταδικαστεί. Μπορεί η χρηματική ποινή των 10.000 ευρώ να μοιάζει «χάδι», αλλά η απαξία της καταδίκης για παρεμβάσεις στο έργο της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου, σε σχέση με τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, αφαίρεσε το «όπλο» του απαλλακτικού βουλεύματος για παρεμβάσεις στην υπόθεση, που κράδαινε για μήνες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Γεννημένος το 1953, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, γιος αστυνομικού, μεγάλωσε στον Νέο Κόσμο. Ένα μοναχοπαίδι που διακρίθηκε ως καλός μαθητής, ενώ υπήρξε και ο γόης της γειτονιάς του. Υπηρέτησε τη θητεία του στο Ναυτικό και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη φοιτητική του ζωή να μοιράζεται μεταξύ των δύο πόλεων, αφού στην πρωτεύουσα γνώρισε την αγαπημένη του Ελένη, πολιτικό μηχανικό, μεγαλωμένη στην Παροικιά της Πάρου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και έφερε στον κόσμο δύο παιδιά. Ο Πάρις, απόφοιτος της Νομικής Σχολής που εργάζεται στα ΕΛΠΕ και η Νάσια, πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής, συμπλήρωσαν την ευτυχία τους.
Το Σεπτέμβριο του 1983 ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα, με την πορεία του να είναι συνεχώς ανοδική, για να βρεθεί το 2009 στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ και επτά χρόνια αργότερα στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, όταν του αποδόθηκε και το προσωνύμιο «Ρασπούτιν». Η πορεία του Μίμη, όπως τον αποκαλούν οι άνθρωποι του φιλικού του περιβάλλοντος, θα έχει αρκετές στάσεις και σημαντικές υποθέσεις. Ο ευχάριστος και χιουμορίστας εισαγγελέας, χαρακτηρισμοί που του αποδίδονται
από πρώην συναδέλφους του, έχει αδυναμία στο καλό φαγητό και τις «μαζώξεις» σε κυριλέ ταβέρνες, ενώ καπνίζει αρειμανίως.
Μεσημεριανός ύπνος
Το γραφείο του, όπου κι αν βρισκόταν αυτό, «βυθιζόταν» κάτω από δεκάδες φακέλους, χαρτιά και εφημερίδες, ενώ πάντοτε υπήρχε πάνω ένα σταχτοδοχείο «πνιγμένο» στα τσιγάρα, τα οποία άναβε το ένα μετά από το άλλο. Αυτή του η συνήθεια βέβαια συνοδεύεται και από το πάθος του για το περπάτημα αλλά και το κολύμπι, ακόμη και τις πιο σκληρές μέρες του χειμώνα. Τον απαραίτητο μεσημεριανό ύπνο, τον οποίο στερήθηκε μόνο τις ημέρες των συνεδριάσεων του Ειδικού Δικαστηρίου, ακολουθούσαν πάντα οι βόλτες στον Υμηττό, τα χρόνια που ζούσε με την οικογένειά του στην Ηλιούπολη.Πλέον, οι περιπατητικές εξορμήσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γίνονται στον Διόνυσο, όπου μετακόμισε πριν από αρκετά χρόνια δίπλα στο πατρικό του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι, γνώρισε και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκε ανάμεσα στους υπουργούς της κυβέρνησής του. «Τον Τσίπρα τον γνώρισα κοινωνικά, παραμονές εκλογών του 2012. Είχα πάει συμπτωματικά στο σπίτι των γονιών του», είχε αναφέρει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής το 2020.
Ωστόσο, ακόμη και την περίοδο των υπουργικών του καθηκόντων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος συστηνόταν πάντα ως εισαγγελέας, αφού -όπως έλεγε- ένιωθε ότι δεν έφυγε ποτέ από το εισαγγελικό σώμα. «Εγώ συνταξιούχος είμαι και θα πάω σπίτι μου», φέρεται να έλεγε σε κοινωνικές συζητήσεις την περίοδο της παντοδυναμίας του στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο Mr Προκαταρκτική και οι «καυτοί» φάκελοι
Η εισαγγελική διαδρομή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα ξεκινήσει από τις έδρες των δικαστηρίων της Κορίνθου και της Αθήνας, ενώ για αρκετά χρόνια βρέθηκε στη θέση του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την πορεία που θα κατέγραφε αργότερα και θα τον χαρακτήριζε ως «εισαγγελέα των αρχειοθετήσεων».Υπόθεση «Mayo»
Ο 70χρονος σήμερα συνταξιούχος εισαγγελέας κλήθηκε να ερευνήσει σημαντικές υποθέσεις, με βασικότερη αυτή των εκβιασμών σε βάρος επιχειρηματιών, με κατηγορούμενο τον εκδότη της «Ελεύθερης Ώρας», Γρηγόρη Μιχαλόπουλο. Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος και η Μαριάννα Λάτση ήταν κάποια από τα πρόσωπα που πέρασαν το κατώφλι του για να καταγγείλουν για εκβιασμό τον εκδότη. Έναν χρόνο νωρίτερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση «Μayo», που είχε προκύψει από μήνυση του άλλοτε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, για παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της ΝΔ, την περίοδο που αρχηγός του κόμματος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Για τον τελευταίο, ο Μίμης Παπαγγελόπουλος μιλά με θαυμασμό μέχρι και σήμερα, όταν το θέμα κάποιας κοινωνικής συζήτησης έρχεται σε μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας.
Τον Φεβρουάριο του 2002 άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα σε βάρος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, τα οποία περιελάμβαναν κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας, αφού καταγγελλόταν ως πράκτορας της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας Stazi μέχρι το 1989, αλλά και κακουργηματική απάτη εις βάρος των μετόχων της Intracom. Η υπόθεση στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αρχείο με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών.
Ο Σεπτέμβρης του 2003 θα τον βρει στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με ποσοστό που υπερέβαινε το 65%. Εκεί οι... παροικούντες τα γραφεία του κτιρίου 16 της Ευελπίδων θα του αποδώσουν τον χαρακτηρισμό «Mr Προκατακτική», αφού κάθε δημοσίευμσυγκεκριμένης εφημερίδας εκείνη την εποχή προκαλούσε και μια εντολή για εισαγγελική έρευνα, οι περισσότερες εκ των οποίων μετά την περαίωσή τους οδηγούνταν στο αρχείο.
Ανάμεσα στις υποθέσεις για τις οποίες έδωσε εισαγγελική παραγγελία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν αυτή των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και Χρήστου Τζέκου για το «τροχαίο ατύχημα» λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η υπόθεση του ανθρώπου με τα χίλια πρόσωπα Απόστολου Βαβύλη, αλλά και η διενέργεια έρευνας για τη νομιμότητα των συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που είχαν υπογραφεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Καθοριστικός ήταν, όμως, και ο ρόλος του στο αποκαλούμενο σκάνδαλο των υποκλοπών, όταν επί 11 μήνες ο κ. Παπαγγελόπουλος διενεργούσε προσωπικά την προκαταρκτική εξέταση χωρίς αποτέλεσμα, ενώ τον Αύγουστο του 2005 κατατέθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή, μια τροπολογία με την οποία παρατεινόταν για ένα έτος (έως τον Σεπτέμβριο του 2006) η θητεία των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας. H τροπολογία είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Καλαβρυτινό πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, να κάνει λόγο για κίνηση που εκθέτει συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς. Η υπόθεση των «ψηφιακών κοριών», όσο παρέμεινε στα χέρια Παπαγγελόπουλου, δεν κατέληξε σε εντοπισμό των υπευθύνων, ενώ εξετάσθηκαν ελάχιστοι μάρτυρες, αλλά κυρίως απεφεύχθη η συσχέτιση της υπόθεσης με την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη.
Απαγωγές
Ένας ακόμη «καυτός» φάκελος που κλήθηκε να χειριστεί ως προϊστάμενος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν αυτός που αφορούσε απαγωγές Πακιστανών οι οποίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχαν γίνει από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών. Η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας έμεινε στο συρτάρι για πέντε μήνες, όταν η υπόθεση έλαβε δημοσιότητα από το BBC, για να ασκηθεί τελικά δίωξη κατά άγνωστων δραστών για αρπαγή κατά συναυτουργία και κατά συρροήν σε βαθμό κακουργήματος.Με τις «παρεμβάσεις» του και τις συνεχείς εντολές για εισαγγελικές έρευνες, ο φιλόδοξος εισαγγελέας κατάφερε να συντηρεί το όνομά του στην επικαιρότητα, ενώ διατηρούσε ένα προφίλ εξαιρετικά ενεργού λειτουργού της Δικαιοσύνης. Κάπως έτσι, μετά τη λήξη της θητείας του ως προϊσταμένου, ο κ. Παπαγγελόπουλος τοποθετήθηκε αμέσως στη νεοπαγή θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα, ενώ στη λήξη και της εκεί θητείας του επελέγη το 2007 ως εποπτεύων την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 12/3