Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από είκοσι μέρες και μέσα σε τρεις εβδομάδες κατάφερε το ακατόρθωτο. Με ποσοστό 44,91%, έναντι 36,18% της Έφης Αχτσιόγλου, κέρδισε την πρώτη εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

O σύντροφός του Τάιλερ

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο 35χρονος Στέφανος έφυγε με το σύντροφό του Τάιλερ. Εκείνες τις ώρες αναζητούσε λίγη γαλήνη και ηρεμία δίπλα στον άνθρωπό του. Από την πρώτη στιγμή που μας συστήθηκε, δεν παρέλειψε να μιλήσει για το σύντροφό του, για τον άνθρωπο που, όπως λέει, βρίσκεται στο πλευρό του και του συμπαραστέκεται σε κάθε βήμα του 

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο αγαπημένος του έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ σκέφτονται να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας. Έχει μιλήσει εκτενώς για τη γνωριμία, τη σχέση τους και δεν παραλείπει να το κάνει όποτε του δίνεται η ευκαιρία.

«Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 του. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι. Δεν έχω γκέι ατζέντα. Έχω ανθρώπινη ατζέντα» έχει αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης. «Στην Αμερική, όταν είσαι 31 και κάνεις coming out, σου λένε “Oh my God, that’s late” (Ω Θεέ μου, είναι αργά)» έχει πει.

Αν και από τα 16 του κατάλαβε πως είναι ομοφυλόφιλος, μέχρι τότε δεν είχε μιλήσει σε κανέναν, αφού, όπως λέει, το είχε θάψει βαθιά μέσα του. «Είχα και σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26, μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς, κάποιες φορές, τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Όσο όμως μεγάλωνα, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα τον προσανατολισμό μου. Μάλιστα, το οξύμωρο ήταν ότι είχα καλή σχέση με την κοπέλα. Έτσι, το 2019, πήρα την απόφαση να ζητήσω βοήθεια και να απευθυνθώ σε άτομα ψυχικής υγείας με εμπειρία στα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα».

Η γνωριμία 

«Εκείνη την περίοδο έτυχε να συναντήσω τον Τάιλερ. Έπεφτα πάνω του σε διάφορα μέρη στη Νέα Υόρκη. Στο γυμναστήριο, στα Starbucks, στο δρόμο κλπ. Έπειτα από κάποια φάση που αρχίζεις να βλέπεις ένα άτομο τόσες φορές, το χαιρετάς. Κάποια στιγμή έτυχε να περπατάμε μαζί φεύγοντας από το γυμναστήριο. Εγώ δεν ήξερα τι να πω και αποφάσισα να βάλω τα ακουστικά μου. Τότε εκείνος με άγγιξε και με ρώτησε αν μένω στη γειτονιά. Κι έτσι, αρχίσαμε να μιλάμε.

Είδα, όμως, έναν άνθρωπο-διαμάντι από πλευράς καρδιάς και προσωπικότητας. Κάποια στιγμή και αφού κάναμε παρέα, τον θυμάμαι να προσπαθεί να με “ψαρέψει”. Ρώτησε τη γνώμη μου για τα παιδιά. Του απάντησα πως κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω. Στη συνέχεια μου εξήγησε ότι στη δική του την περίπτωση είναι κάτι που πρέπει να το σχεδιάσεις καλά. Κατάλαβα τι εννοούσε. “Γιατί λες μόνο για τη δική σου περίπτωση; Και στη δική μου περίπτωση” αποκρίθηκα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το είπα ανοιχτά» έχει πει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το επόμενο βήμα ήταν να γνωρίσει τον Τάιλερ στους φίλους του και στην οικογένειά του. Όπως έχει πει ο ίδιος: «Το σημαντικό είναι ότι το αποδέχτηκαν. Η μητέρα μου, στην αρχή, αν και καθηγήτρια στην Οδοντιατρική Σχολή στο UPENN με εμπειρία στο diversity training, είχε την αντίδραση πως “ΟΚ, περνάς μια φάση”. Ο πατέρας μου για δύο-τρεις εβδομάδες απλώς δεν ήθελε να μιλήσει για το θέμα. Δεν ήθελε να κάνουμε καμία συζήτηση επ’ αυτού. Ευτυχώς, όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ. Έκτοτε, λατρεύουν τον Tάιλερ, η μητέρα μου άλλο που δεν θέλει από το να κάνουμε παιδιά και να μπορεί να έρχεται να μας βοηθάει. Έχουμε κάνει σύμφωνο συμβίωσης στην Αμερική και αυτό που σχεδιάζουμε τώρα είναι να κάνουμε παιδιά με παρένθετη μητέρα. Όμως με στενοχωρεί ότι στην Αμερική μπορεί να κάνουμε παιδιά και οικογένεια που δεν θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime