Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είναι το πρόσωπο των ηµερών. Για πρώτη φορά δηµοσιεύονται αποκλειστικά στο «Secret» φωτογραφίες του από την παιδική του ηλικία, από διακοπές µε τους γονείς του, αλλά και ενδεδυµένος µε τη στολή του τσολιά σε επέτειο της 25ης Μαρτίου στα µαθητικά του χρόνια.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε στο Μαρούσι, το 1988, σε µια οικογένεια µε αυτοδηµιούργητους γονείς. Η µητέρα του, οδοντίατρος, δούλευε µέρα-νύχτα, για να στηρίξει τον πατέρα του, όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά, αυτή η εταιρεία µεγάλωσε και εκείνος βρέθηκε να µεγαλώνει στην Εκάλη. Επαιζε ποδόσφαιρο και µπάσκετ, το οποίο συνεχίζει µέχρι και σήµερα. Ηταν άριστος µαθητής και µαθηµατικό µυαλό. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η υφυπουργός Παιδείας, ∆όµνα Μιχαηλίδου, ήταν συµµαθήτρια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Κολλέγιο Αθηνών, µέχρι το Γυµνάσιο, καθώς µετά εκείνος έφυγε µε την οικογένειά του για τις ΗΠΑ και συνέχισε σε αµερικανικό σχολείο.

kasselakis-1
Μόνο που αυτή η ευµάρεια ήταν τελικά επιφανειακή - όπως ήταν και της Ελλάδας. Το παραδικαστικό κύκλωµα χτύπησε τους γονείς του και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν.

Στα 14 του βρέθηκε στην Αµερική. Οχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ηταν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα λύκεια των Ηνωµένων Πολιτειών τού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα η υποτροφία «Ανδρέα ∆ρακόπουλου» του επέτρεψε να φοιτήσει στο Πανεπιστήµιο της Πενσιλβάνια.

kasselakis_2
Σε διακοπές, κάνοντας τον καπετάνιο

Το 2009, στα 21 του, και εν µέσω οικονοµικής κρίσης, βρήκε δουλειά στην Goldman Sachs και είδε από κοντά τι είναι κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου στα φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήµα.

Γι’ αυτό και άφησε αυτή τη δουλειά. Πήρε δάνειο µε προσωπική εγγύηση και, τρία χρόνια µετά, κατάφερε να µπει στην ποντοπόρο ναυτιλία, διαχειριζόµενος ρίσκο όλο το 24ωρο. Επειτα από πολύ ιδρώτα, πήρε µια µεγάλη οικονοµική ανάσα. Αλλά υπάρχει µια άλλη ανάσα, πολύ πιο σηµαντική: Είναι η ανάσα της ελευθερίας.

kasselakis_3
Nτυμένος τσολιάς σε εκδήλωση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

Γνώρισε τον Τάιλερ στα 31 του. Νοσοκόµος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του µε το φως της ηµέρας. Και, όπως είχε δει από τους γονείς του, στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι µπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι. ∆εν έχει γκέι ατζέντα. Εχει ανθρώπινη ατζέντα, όπως έχει πει ο ίδιος.

(Τα παραπάνω αποτελούν πληροφορίες που είχε ανακοινώσει ο ίδιος κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ).

kasselakis_4
Mαθητής, λίγο πριν φύγει για Αμερική

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 9/10