Κάτι “μαγειρεύει” πάλι ο Σταύρος Θεοδωράκης - Αναλαμβάνει το μπιστρό του ΚΠΙΣΝ μαζί με την Φωτεινή Παντζιά
Ζητούμενο για το δίδυμο Θεοδωράκη - Παντζιά είναι να δημιουργήσουν έναν χώρο όχι μόνο γαστρονομικά άξιο, αλλά κυρίως ένα στέκι που θα αποκτήσει και φανατικό κοινό
Aντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για να ανοίξει εστιατόριο, μπιστρό και καφέ στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Και έτσι, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει ακόμα ένα βήμα στην εστίαση, έπειτα από το τέλος της πολιτικής του διαδρομής. Μάλιστα, στο πλευρό του θα έχει ένα καταξιωμένο πρόσωπο στον συγκεκριμένο κλάδο: τη Φωτεινή Παντζιά. Βέβαια, δεν είναι άγνωστα χωρικά ύδατα για εκείνον: προτού τον πάρει το… Ποτάμι κι αποφασίσει βουτιά στην πολιτική, ο γνωστός δημοσιογράφος διατηρούσε το ιδιαίτερα επιτυχημένο εστιατόριο «Αλάτσι» απέναντι από το «Hilton». Έναν πολύ cool χώρο, που, λίγο-πολύ, οι περισσότεροι είχαμε επισκεφτεί. Μαζί με την κόρη του, δε, στη συνέχεια, άνοιξαν (πίσω από το «Hilton») το «λ19», το οποίο όμως δεν «περπάτησε» καθώς συνέπεσε με την έναρξη της πανδημίας.
Διαθέτει λοιπόν την εμπειρία για τη δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου που θα συνδυάζει την υψηλών προδιαγραφών κουζίνα με την ποιοτική ψυχαγωγία. Προς το παρόν, ειδικά παραβάν και μεγάλες επιφάνειες χαρτιών καλύπτουν την οπτική πρόσβαση στον χώρο όπου βρίσκεται το Αgora Bistrot, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Εξάλλου, βρίσκεται σε hot meeting point, έναν κόμβο πολιτισμού, εκεί όπου συναντώνται η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ζητούμενο για το δίδυμο Θεοδωράκη - Παντζιά είναι να δημιουργήσουν έναν χώρο όχι μόνο γαστρονομικά άξιο, αλλά κυρίως ένα στέκι που θα αποκτήσει και φανατικό κοινό. Και, φυσικά, ένα επιπλέον βασικό ζητούμενο είναι να προσφερθεί μια ενδιαφέρουσα εμπειρία εστίασης στο ευρύ κοινό, που κατακλύζει σταθερά το ΚΠΙΣΝ. Για αυτό, μαζί τους στο φιλόδοξο εγχείρημα θα βρίσκεται στη θέση του σεφ ο Κώστας Τσίγκας, επικεφαλής του «Pere Ubu». Κατά τα άλλα, το café-resto ή μπιστρό, όπως μπουστάρεται, αναμένεται να ανοίξει επισήμως το επόμενο δεκαήμερο.
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»
Διαθέτει λοιπόν την εμπειρία για τη δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου που θα συνδυάζει την υψηλών προδιαγραφών κουζίνα με την ποιοτική ψυχαγωγία. Προς το παρόν, ειδικά παραβάν και μεγάλες επιφάνειες χαρτιών καλύπτουν την οπτική πρόσβαση στον χώρο όπου βρίσκεται το Αgora Bistrot, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Εξάλλου, βρίσκεται σε hot meeting point, έναν κόμβο πολιτισμού, εκεί όπου συναντώνται η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ζητούμενο για το δίδυμο Θεοδωράκη - Παντζιά είναι να δημιουργήσουν έναν χώρο όχι μόνο γαστρονομικά άξιο, αλλά κυρίως ένα στέκι που θα αποκτήσει και φανατικό κοινό. Και, φυσικά, ένα επιπλέον βασικό ζητούμενο είναι να προσφερθεί μια ενδιαφέρουσα εμπειρία εστίασης στο ευρύ κοινό, που κατακλύζει σταθερά το ΚΠΙΣΝ. Για αυτό, μαζί τους στο φιλόδοξο εγχείρημα θα βρίσκεται στη θέση του σεφ ο Κώστας Τσίγκας, επικεφαλής του «Pere Ubu». Κατά τα άλλα, το café-resto ή μπιστρό, όπως μπουστάρεται, αναμένεται να ανοίξει επισήμως το επόμενο δεκαήμερο.
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»