Ιεράπετρα: Νεαρή Καναδέζα σαν κανονική αγρότισσα μάζευε έναν μήνα ελιές - Ήθελε να μάθει πώς βγαίνει το ''φάρμακο'' της φύσης
Η κοπέλα υποσχέθηκε να επιστρέψει το φθινόπωρο στην Ιεράπετρα, μόλις αρχίσει η περίοδος της συγκομιδής της ελιάς
Μια νεαρή Καναδέζα, η Άριελ που ζει στο Παρίσι, αφού πέρασε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με τον φίλο της τις διακοπές της στην Ιεράπετρα, αποφάσισε να επιστρέψει στην Κρήτη τον περασμένο Νοέμβριο για να περάσει έναν ολόκληρο μήνα στο Κάτω Χωριό, όπου είχε γνωρίσει τον βιοκαλλιεργητή-οικοτέχνη Γιώργο Τομαδάκη, μένοντας έκπληκτη από την επίσκεψη που έκανε στο εργαστήριό του, παρακολουθώντας την επεξεργασία του αρωματικού ελαιολάδου και την αποξήρανση των κρητικών βοτάνων.
Σύμφωνα με το τοπικό ενημερωτικό μέσο neakriti.gr, φεύγοντας από την Ιεράπετρα, η Άριελ υποσχέθηκε στον Γιώργο Τομαδάκη ότι θα επιστρέψει το φθινόπωρο, μόλις αρχίσει η περίοδος της συγκομιδής της ελιάς, για να πάρει μέρος σε όλη τη διαδικασία λιομαζώματος και της παραγωγής του κρητικού ελαιολάδου, ζώντας κανονικά σαν μια συνεπής αγρότισσα και καταγράφοντας κάθε στιγμή της παραμονής της και της αγροτικής ζωής σε ένα μικρό σπιτάκι στο Κάτω Χωριό της Ιεράπετρας.
Διαβάστε ακόμα: Τζον Λένον: Σαν σήμερα δολοφονήθηκε από σφαίρες θαυμαστή του
"Ήρθε πραγματικά όπως μας υποσχέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου"
«Ήρθε πραγματικά όπως μας υποσχέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου. Ο Γιώργος Τομαδάκης πήγε και την πήρε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και τη μετέφερε στο μικρό σπιτάκι που της είχε βρει στο Κάτω Χωριό. Έζησε ανάμεσά μας συμμετέχοντας από την αρχή στο λιομάζωμα των υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων που φροντίζει ο "Επτάστικτος" και στη συνέχεια πήρε μέρος στο λιομάζωμα και άλλων βιολογικών ελαιώνων σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ιεράπετρας. Κατέγραφε τα πάντα στην κάμερά της και εκδήλωνε σε κάθε στιγμή τον ενθουσιασμό της για τη μοναδική εμπειρία που ζούσε, εξηγώντας μας πως ήθελε πάντα να βιώσει την εμπειρία της παραγωγής του λαδιού, που σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου το θεωρούν φάρμακο», είπε στην ιστοσελίδα neakriti.gr ο οικοτέχνης-βιοκαλλιεργητής και μέλος του «Επτάστικτου» κ. Μανόλης Καλύβας,Δημοσίευσε στο youtube δύο βίντεο με τον μήνα της παραμονής της στην Ιεράπετρα
Πριν από δύο μέρες η Άριελ που επέστρεψε στο Παρίσι πριν από 10 μέρες, δημοσίευσε στο youtube δύο βίντεο που δημιούργησε η ίδια με το υλικό που βιντεοσκόπησε στον έναν μήνα της παραμονής της στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας, διαφημίζοντας το κρητικό βιολογικό ελαιόλαδο και μιλώντας με θαυμασμό για τη ζωή στο χωριό και για την κρητική διατροφή με βάση το λάδι που γεύτηκε σε μικρές ταβερνούλες, αλλά και στα σπίτια της παρέας των βιοκαλλιεργητών-ξεναγών της.
"Πέρασε μαζί μας έναν μήνα στο Κάτω Χωριό της Ιεράπετρας, μαζεύοντας καθημερινά ελιές"
«Η Ariel είναι μια εξαιρετική κοπέλα από τον Καναδά που ζει στο Παρίσι. Πέρασε μαζί μας έναν μήνα στο Κάτω Χωριό της Ιεράπετρας, μαζεύοντας καθημερινά ελιές σαν μια κανονική αγρότισσα. Content creator, δηλαδή youtuber, είναι το επάγγελμά της. Ειλικρινά δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Όσοι ασχολούνται με την ελαιοκομία θα πρέπει να δουν τα εξαιρετικά και κολακευτικά βίντεο, διαφήμιση για τον τόπο μας, που ανέβασε πριν από δυο μέρες στο youtube, στα οποία συμμετέχουν αρκετοί φίλοι της ομάδας των βιοκαλλιεργητών της Ιεράπετρας. Στο πρώτο έχει βάλει τίτλο "Το φάρμακο της Φύσης" και στο άλλο "Όσα έμαθα μένοντας έναν ολόκληρο μήνα σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης"», σημειώνει. «Πιστεύω ότι αυτά τα δυο βιντεάκια της Άριελ θα αποτελέσουν την αφορμή να δοκιμάσουν το ελληνικό λάδι και άλλοι ξένοι καταναλωτές που έχουν μάθει να τρώνε σπορέλαια», γράφει ο Γιώργος Τομαδάκης.
«Το βιολογικό λάδι που συγκεντρώνει η ομάδα των βιοκαλλιεργητών της Ιεράπετρας διακινείται από τη Solidarite Normandie Grece στη Γαλλία σε δίκαιη και προσιτή για τον καταναλωτή τιμή και τα κέρδη από τις πωλήσεις επιστρέφουν στην Ελλάδα για να διατεθούν σε κοινωνικούς σκοπούς, όπως έχει γίνει στην Ιεράπετρα με δωρεάν εξοπλισμού στο πολύπαθο νοσοκομείο μας. Δυστυχώς όμως φέτος η χρονιά δεν είναι καλή και η παραγωγή μας είναι πάρα πολύ μικρή», συμπλήρωσε ο γεωπόνος βιοκαλλιεργητής Μανόλης Καλύβας.
Πηγή: neakriti.gr