Ρεκόρ Γκίνες: Έλληνες 46χρονοι αθλητές κατέρριψαν ξανά το ρεκόρ για τις περισσότερες διαδοχικές δίδυμες κάμψεις (Βίντεο)
Γιώργος Κοτσιμπός και Απόστολος Δέρβας έκαναν 51 κάμψεις - Το προηγούμενο Ρεκόρ Γκίνες ήταν δικό τους με 43
Νέα σελίδα στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έγραψαν ο 46χρονος Γιώργος Κοτσιμπός με καταγωγή από το μικρό ορεινό χωριό Οινοχώρι Φωκίδος, και ο συνομήλικός του Απόστολος Δέρβας με καταγωγή από την Καισαριανή, που τώρα κατοικούν στην Κρήτη.
Ξεπέρασαν το προηγούμενο Ρεκόρ Γκίνες που ανήκε στους ίδιους
Οι δύο αθλητές έκαναν ο Ρεκόρ Γκίνες για «τις περισσότερες διαδοχικές δίδυμες (tandem) κάμψεις» με 51 καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στους ίδιους με 43, σύμφωνα με το τοπικό ενημερωτικό μέσο cretalive.gr.
Το ρεκόρ σημειώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης και ανακοινώθηκε επίσημα από τον Οργανισμό Guinness στις 5 Δεκεμβρίου 2023.
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο επίτευγμα που οφείλεται στη σκληρή δουλειά και την ακλόνητη αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Γιώργος Κοτσιμπός. «Είχαμε πίστη στις ικανότητές μας και ξέραμε ότι μπορούσαμε να ξεπεράσουμε το ορόσημο των 50 επαναλήψεων» συμπλήρωσε.
Δέρβας και Κοτσιμπός, που είναι γονείς δύο παιδιών έκαστος, κατέρριψαν για πρώτη φορά το Ρεκόρ Γκίνες για τις «Περισσότερες Διαδοχικές Δίδυμες Κάμψεις» τον Δεκέμβριο του 2022.
Διαβάστε ακόμα: Netflix: Οι σειρές που κατέγραψαν τις περισσότερες ώρες τηλεθέασης φέτος – Ποια κατέκτησε την πρωτιά
Ο Γιώργος Κοτσιμπός έχει ξεπεράσει σημαντικούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός τραυματισμού στο χέρι, που απαιτούσε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και μια αρθροσκόπηση στο δεξί του ώμο. όρια. Ο Απόστολος Δέρβας από τη δική του πλευρά, χρειάστηκε να ξεπεράσει έναν τραυματισμό στο δεξί του χέρι στις αρχές του 2023 που του στοίχισε συνολικά έξι ράμματα χάνοντας σημαντικό χρόνο προπόνησης,
Οι διαδοχικές δίδυμες κάμψεις
Οι διαδοχικές διδυμες κάμψεις αναφέρονται σε ένα στυλ κάμψεων που εκτελείται από δύο άτομα μαζί. Σε αυτή τη συνεργατική άσκηση, κάθε άτομο κοιτάζει προς διαφορετική κατεύθυνση, με τον έναν από τους αθλητές να βρίσκεται μπρούμυτα πάνω στον άλλον. Συγχρονίζουν τις κινήσεις τους, κατεβάζοντας ταυτόχρονα το σώμα τους προς το έδαφος και στη συνέχεια σπρώχνοντας ξανά προς τα πάνω στην αρχική θέση. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές κάμψεις, οι δίδυμες κάμψεις δίνουν έμφαση όχι μόνο στην ατομική δύναμη και αντοχή, αλλά και στην ικανότητα να διατηρείται ένας ενιαίος ρυθμός και ευθυγράμμιση καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης. Οι δίδυμες κάμψεις συχνά απαιτούν υψηλό επίπεδο επικοινωνίας, εμπιστοσύνης και σωματικό συντονισμό μεταξύ των συμμετεχόντων.
Πηγή: cretalive.gr