Κάθε ομάδα και καημός, κάθε πόλη και αρραβώνας! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του βιβλίου ή της ταινίας που θα σκιαγραφούσε τη ζωή του Αμρ Ουάρντα. Του Αιγύπτιου που μπορεί να ήξερε περισσότερη… μπάλα και από τον Μαχμούντ Σικαμπάλα, το συμπατριώτη του που καλούσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να διδάξει ακόμα και τον Ριβάλντο.

Τέτοιο ταλέντο είχε ο 30χρονος, σήμερα, μεσοεπιθετικός, αλλά το σπατάλησε επειδή ασχολήθηκε με τον ποδόγυρο! Αλλά κι αυτό το έκανε εντελώς «άγαρμπα».

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ONTIME"

Όπως ακριβώς έπεφταν πάνω του οι αμυντικοί των αντίπαλων ομάδων, όταν διαπίστωναν ότι δεν μπορούσαν να τον ανακόψουν. Κι όπως έβγαιναν οι κίτρινες και οι κόκκινες στους ταλαιπωρημένους μπακ, έτσι άρχισαν και οι… αποβολές του Ουάρντα από τις ομάδες του.

Ο Ουάρντα και οι περιπέτειές του

Μέχρι και από την Εθνική Αιγύπτου κατάφερε και κόπηκε, παραμονή του Copa Africa, επειδή τον κατήγγειλε η συμπατριώτισσά του, διάσημο μοντέλο της Αιγύπτου, Μερχάν Κέλερ. Είχε κατονομάσει και άλλους διεθνείς η κοπελιά, ισχυριζόμενη ότι την παρενοχλούσαν σεξουαλικά, αλλά μόνο ο Ουάρντα την πλήρωσε, παρότι τον στήριξε ο Μο Σαλάχ και ζήτησε να του δώσουν δεύτερη ευκαιρία.

Αλλά είχε βεβαρημένο παρελθόν ο τότε παίκτης του Ατρόμητου. Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια, ο Ουάρντα μπήκε από μικρός στα τμήματα υποδομής της Αλ Αχλί και ξεχώριζε ανάμεσα σε πολλά παιδιά της ηλικίας του. Το 2013-14 στέφθηκε πρωταθλητής Αιγύπτου, αλλά η έφεσή του στην καλοπέραση προκάλεσε απελπισία στους ανθρώπους της ομάδας του, που τον έστειλαν δανεικό για έξι μήνες στην Αλ Ιτιχάντ της Αλεξάνδρειας και μετά τον άφησαν ελεύθερο. Έτσι, τον ανακάλυψε ο Παναιτωλικός και τον απέκτησε το 2015.

Τα στραβοπατήματα του Ουάρντα στον ΠΑΟΚ

Στο Αγρίνιο πρόλαβαν έγκαιρα τους μπελάδες, που θα ήταν άσχημοι για τον παίκτη, επειδή φλέρταρε μια ανήλικη. Τον πήραν από το χέρι και τον πήγαν στην οικογένειά της, να δώσει λόγο. Ήρθε, όμως, η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και «χάλασε το γλυκό».
Στη Θεσσαλονίκη έδωσε άλλα δικαιώματα. Ακόμα και με πέσιμο σε γυναίκα, που θεωρούνταν, τότε, συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτησίας. Αλλά δεν έμεινε εκεί και, παρότι κατέκτησε το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ, άρχισαν οι δανεισμοί.

Πότε στον Ατρόμητο, όπου έπαιξε δύο φορές, πότε στη Λάρισα. Για κάποιες ημέρες πέρασε και από τη Φεϊρένσε, αλλά οι Πορτογάλοι τον απομάκρυναν κακήν κακώς, επειδή ενόχλησε συντρόφους συμπαικτών του.

Ο Ουάρντα, οι αγκαλιές, οι επιθέσεις και οι αρραβώνες

Κατά τη θητεία του στον Ατρόμητο, τη μία αγκάλιαζε και φιλούσε τον Νταμίρ Κάναντι, την επομένη δεχόταν επίθεση στην Καισαριανή, επειδή για άλλη μία φορά είχε πειράξει συνοδευόμενη κοπέλα.

Στον Βόλο, το 2021, υποστήριξε ότι συμμαζεύτηκε. Δήλωσε στα ΜΜΕ της πατρίδας του ότι αρραβωνιάστηκε την Ελληνίδα σύντροφό του. Κάτι που επιχείρησε να πράξει και στη Λάρισα. Λες και είχε δει τον Στέφανο Στρατηγό να διδάσκει την τακτική «στρίβειν διά του αρραβώνος».

Όταν ο Ουάρντα φλέρταρε ταυτόχρονα με δίδυμες αδελφές

Αφού δεν έβρισκε ομάδα στην Ελλάδα, πήγε στην Κύπρο. Πριν φτάσει στο νησί, άρχισε να φλερτάρει με δύο κοπέλες. Την πάτησε, όμως, διότι δεν είχε αντιληφθεί πως ήταν αδελφές και, μάλιστα, δίδυμες! Αιώνια πίστη ορκίστηκε και στην Ανόρθωση, αλλά τσακώθηκε και την ίδια μέρα υπέγραψε στον Απόλλωνα Λεμεσού. Έμπλεξε κι εκεί με τη συμπεριφορά του, με συνέπεια να αρχίσει το καλοκαίρι η περιπέτειά του στο Μαρόκο και σε άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Στην Κύπρο, μάλιστα, εμφανίστηκε μία μέρα παραμορφωμένος, και όλοι μιλούσαν για νέο ξυλοδαρμό. Η Ανόρθωση, όμως, τον κάλυψε με την αιτιολογία της μόλυνσης από κρέμα προσώπου.

Στη Ράζα Καζαμπλάνκα έμεινε μόνο δώδεκα μέρες. Κάποια στιγμή διέρρευσαν οι φωτογραφίες του με μια κοπέλα στο Μαρόκο κι έπειτα κάποιες στο νοσοκομείο. Προσπάθησε να επιστρέψει στην Κύπρο, αλλά του βρήκαν πρόβλημα στο διαβατήριο. Αναζήτησε το restart στην πατρίδα του, αλλά ούτε εκεί τον εμπιστεύτηκαν.

Αμρ Ουάρντα, η αδυναμία του Πάμπλο Γκαρσία

«Αν θέλουν να αποχωρήσω, ας μου το πουν» ξέσπασε, κι έτσι μπήκε στο… μάτι του Πάμπλο Γκαρσία. Πάντα τον συμπαθούσε ο Ουρουγουανός, και στην πορεία του ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2021 ο Ουάρντα ήταν βασικός. Μέχρι που φώναζε: «Τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία».

Συναισθηματικά ορμώμενος, ο προπονητής του Πανσερραϊκού ζήτησε την απόκτηση του Αιγύπτιου. Αν καταφέρει και του σώσει την καριέρα, τότε θα δούμε ωραία πράγματα στα γήπεδα. Διαφορετικά, θα μάθουμε πάλι για τα καμώματα του Ουάρντα, κι ένα τεράστιο ταλέντο θα έχει ξοδευτεί ασύστολα. Θα έχει πάρει… στραβό δρόμο, όπως και οι τόσοι αρραβώνες του…