Η παγκοσμίως γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «TikTok» έρχεται με νέα πρωτοβουλία θέλοντας να κυριαρχήσει και στον τομέα των βίντεο μεγάλης διάρκειας. Η νέα αυτή λειτουργία θα μπορούσε να το βάλει στην ίδια κατηγορία με το YouTube.

Συγκεκριμένα, το TikTok δίνει σε ορισμένους χρήστες τη δυνατότητα να ανεβάσουν βίντεο 60 λεπτών στην πλατφόρμα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο YouTube και στις πλατφόρμες streaming.

Η πιλοτική εφαρμογή εντοπίστηκε από τον ρεπόρτερ τεχνολογίας, Matt Navarra. Αργότερα η TikTok επιβεβαίωσε στο TechCrunch ότι δουλεύει πάνω σε μια λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν βίντεο διάρκειας 60 λεπτών.

Παρά την επίσημη επιβεβαίωση, δεν είναι σαφές σε ποιες περιοχές είναι διαθέσιμη η συγκεκριμένη λειτουργία, ούτε το πότε θα γίνει προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες. Η εταιρεία δήλωσε στο TechCrunch ότι δεν σχεδιάζει να κάνει άμεσα διαθέσιμη την επίμαχη λειτουργία.

Το TikTok θέλει να επεκτείνει τη δραστηριότητά του

Η νέα αυτή λειτουργία είναι η τελευταία προσπάθεια της πλατφόρμας να επεκτείνει τον κατάλογο των προϊόντων, καθώς η αύξηση των χρηστών επιβραδύνεται. Όταν ξεκίνησε να λειτουργεί, η πλατφόρμα έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν βίντεο μέχρι 60 δευτερόλεπτα. Σήμερα το όριο είναι στα 10 λεπτά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει μέχρι τα 15 λεπτά. Ανάλογοι χρόνοι ισχύουν και στο YouTube Shorts.

Όταν το TikTok λανσάρει τη νέα λειτουργία θα μπει στην ίδια κατηγορία με το YouTube και ελπίζει ότι θα μπορέσει να προσελκύσει περισσότερους δημιουργούς που το περιεχόμενό τους απαιτεί βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας.

Το YouTube υπερτερεί έναντι του TikTok στο σύνολο των χρηστών στις ΗΠΑ. Πάνω από το 80% των ενήλικων στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν στο Pew Research Center ότι έχουν χρησιμοποιήσει το YouTube, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το TikTok έφτασε το 33%.