Από τα «Αστέρια» της παραλιακής και τον τίτλο του «master της διασκέδασης», στην απώλεια της βίλας του στη Γλυφάδα. Ο λόγος για τον αναµφισβήτητο «άρχοντα της νύχτας», Αργύρη Παπαργυρόπουλο, ο οποίος σε µια εκ βαθέων συνέντευξη περιγράφει στο «Secret» πώς έµαθε για την υποψηφιότητα του γιου του, Νάσου Παπαργυρόπουλου, µε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και εξοµολογείται τη δυσαρέσκειά του γι' αυτή, µιας και ο ίδιος δηλώνει «δεξιός, συντηρητικός» και κατά του γάµου και της τεκνοθεσίας των οµόφυλων ζευγαριών.

Διαβάστε ακόμα: Νάσος Παπαργυρόπουλος: Θέλω να δω τη χώρα µου να προκόβει, γι’ αυτό βάζω υποψηφιότητα στη Στερεά Ελλάδα

Πώς αισθάνεστε για την υποψηφιότητα του γιου σας, Νάσου Παπαργυρόπουλου, µε τον ΣΥΡΙΖΑ;

Με έπιασε αδιάβαστο ο Νάσος. Κυρίως γιατί είναι σε έναν πολιτικό χώρο όπου δεν ήµουν ποτέ φίλα προσκείµενος. Οταν µου το ανακοίνωσε, µου έπεσε το τηλέφωνο από τα χέρια και έσπασε. Να σου πω την αλήθεια, δυσαρεστήθηκα, αλλά είναι το παιδί µου και του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Θα είµαι µαζί του.

Εσείς δεν θέλατε να είναι υποψήφιος µε τον Στέφανο Κασσελάκη; Θέλατε µε άλλο κόµµα;

Οπου ήθελε ο Νάσος, δεν είχα καµία αντίρρηση. Είναι ένα σοβαρό και µυαλωµένο παιδί και ξέρει πολύ καλά γιατί πήρε την απόφαση να πολιτευτεί µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα έλεγα ότι ο Νάσος είναι οπαδός του Στέφανου. Αν δεν ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης µε το στυλ αυτό που έχει, δεν θα εµπλεκόταν στην πολιτική.

Ποια είναι η δική σας γνώµη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη;

Μη γελιόµαστε, έχω εκφράσει κατά καιρούς κάποια πιστεύω µου και δεν τα παίρνω πίσω. Κι ας µε έχουν πει οµοφοβικό. Εχω πει ότι είµαι κατά του γάµου των οµόφυλων ζευγαριών, της τεκνοθεσίας και επιµένω… Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι οµοφυλόφιλοι που γνωρίζω, µε αξιοπρέπεια, που σέβονται και έχουν πολύ καλές επαγγελµατικές θέσεις. Τώρα, εάν ο Στέφανος Κασσελάκης υλοποιήσει πράγµατι αυτά που λέει, να φέρει νέο αέρα στο πολιτικό σκηνικό του τόπου µας, δεν έχω κανένα πρόβληµα µαζί του.

Εσείς τι θα ψηφίσετε;

Τον γιο µου. Και µε τα δύο χέρια θα τον ψηφίσω. Εχω εµπιστοσύνη στον Νάσο, διότι, ως νέο παιδί, θα είναι ένας καλός και έντιµος πολιτικός και θα υπερασπιστεί τα συµφέροντα της χώρας. Οταν µου το ανακοίνωσε, του έδωσα µία συµβουλή: «Αν είναι να είσαι σαν τους περισσότερους πολιτικούς, που κάνουν δηµόσιες σχέσεις, κουµπαριές και λεφτά, θα µε βρεις απέναντί σου εµένα προσωπικά. Πρέπει να είσαι πολύ έντιµος. Μην ξεχνάς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόµµα. Να είσαι έτοιµος και δυνατός να υπερασπιστείς την ψήφο που θα σου δώσει κάθε ταλαίπωρος πολίτης».

Τον ακολουθείτε στις περιοδείες; Τον στηρίζετε στον προεκλογικό του αγώνα;

Πολύ. Ψηφίζω 60 χρόνια τώρα. Θυµάµαι ότι είχα συµµαθητές που είχαν νεκρούς συγγενείς, από αριστερούς και δεξιούς. Καµένα χωριά από τους µεν και τους δε. Αυτός ο διχασµός αριστερών και δεξιών πρέπει να σταµατήσει. Με έπιασε ένας στο χωριό τις προάλλες και µου έβγαλε µέσα από το πορτοφόλι του µια φωτογραφία του αδερφού του, που είχε σκοτωθεί το ’45. «∆εν πάει το χέρι µου να ψηφίσω Αριστερά, αλλά θα ψηφίσουν τα εγγόνια µου, γιατί είναι γιος σου», µου είπε. Οταν συµβαίνει αυτό, συγκινείσαι και σκέφτεσαι εν έτει 2024 να υπάρχει διχασµός σε δεξιούς και αριστερούς, να υπάρχουν παλιά πάθη; Είναι πλέον άλλες εποχές, είναι καιρός να πάµε µπροστά.

Τι ψηφίζατε έως τώρα;

Ψήφιζα δεξιά κόµµατα. Προέρχοµαι από συντηρητική οικογένεια.

Ποια είναι η γνώµη σας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Είναι καλλιεργηµένος και έξυπνος. Εγώ θεωρώ ότι η σηµερινή Νέα ∆ηµοκρατία έχει αλλάξει. Είναι «Κυριάκος Μητσοτάκης Α.Ε.», έχει µια οµάδα δική του. Εµένα δεν µε αντιπροσωπεύει. ∆εν ξέρω πού να στραφώ πολιτικά, καθώς δεν µε εκφράζει πια. Θα ήθελα όπως στην Αµερική, Ρεπουµπλικάνοι και ∆ηµοκράτες.

Αν σας καλούσε ο Στέφανος Κασσελάκης στον γάµο του, θα πηγαίνατε;

Οχι, δεν θα πήγαινα. Θα ήθελα να βρεθώ µαζί του, να του πω όσα λέω και στον γιο µου. Σαν πατέρας, θα του έλεγα να είναι καλός άνθρωπος και να προσφέρει στην πατρίδα. ∆εν µε πειράζει τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή, στο δωµάτιό του και στο σπίτι του.

Τι γίνεται µε τα οικονοµικά θέµατα που είχατε;

Ενας λόγος, θεωρώ, που παρακίνησε τον Νάσο να θέσει υποψηφιότητα ήταν και το θέµα µε την περιουσία µου. Θέλει να συµβάλει στο θέµα των πλειστηριασµών, να βοηθήσει τον κόσµο που πλήττεται, γιατί έχουµε 250.000 κατασχέσεις. Εγώ αυτή τη στιγµή ζω αξιοπρεπώς. Είµαι 80 ετών, βέβαια, και σύνταξη δεν έχω πάρει. Εχω 50 χρόνια δικά µου µαγαζιά, τώρα έχω µπερδέµατα µε την εταιρεία, µου κατέσχεσαν το µαγαζί και το σπίτι µου. Ακόµη χρωστάω. Εχω ένα καλύβι µε ένα παλιάµπελο στο χωριό. Θα µου το πάρουν κι αυτό; ∆εν µε ενδιαφέρει, όµως. Θέλω να γίνει κάτι για µια καλύτερη κοινωνία.

Ποιοι παλιοί πολιτικοί έρχονταν στα µαγαζιά σας;

Ολοι. «Ζηµιές» όµως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Επινε, χόρευε, ήταν αρσενικό. Ηταν ζεµπεϊκάκιας. ∆εν θα κρίνω την πολιτική του, αλλά ήταν µάγκας. Επαιζε το µάτι του. Ερχόταν, έπινε τα ουισκάκια του… Εχω τύχει σε µια συγκινητική σκηνή µε τον Ανδρέα Παπανδρέου στα «Αστέρια». Είχε έρθει µε όλη την οικογένεια, τα παιδιά του και τη Μαργαρίτα τότε, σηκώθηκε να χορέψει και τότε µαζεύτηκαν στην πίστα τα παιδιά του και του χτυπούσαν παλαµάκια. Ο κόσµος έκανε χαµό. Πέρασαν και άλλοι, ο Κωνσταντίνος Καραµανλής, ο Κώστας Μητσοτάκης, όλοι πέρασαν.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά»