H Σοφία Βόσσου είναι καλλιτέχνις µε όλη τη σηµασία της λέξης. Τιµά τον τίτλο στο ακέραιο, τόσο µε το ταλέντο της όσο και µε τη δυναµική προσωπικότητά της. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1979, παίζοντας πιάνο αρχικά και τραγουδώντας στη συνέχεια σε διάφορες µπουάτ της Πλάκας. Ευρύτερα γνωστή έγινε µε την πρώτη θέση στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, ερµηνεύοντας το «Χαµένη ισορροπία». Επειτα από αυτό, η καριέρα της απογειώθηκε.

Η κυρία Βόσσου µιλάει στο «Secret» µε αφορµή τη συµµετοχή της στο «Reunion - The Musical», τη νέα παράσταση της σκηνοθέτιδος των λαµπερών παραγωγών Θέµιδος Μαρσέλλου, στη σκηνή του θεάτρου «Παλλάς», µε ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων, που ενώνονται από µια διαθήκη. Αποκαλυπτική, όπως πάντα, η Σοφία Βόσσου απαντά στο αν θα συµµετείχε ξανά στον διαγωνισµό της Eurovision.

Πείτε µας για το νέο µιούζικαλ στο οποίο συµµετέχετε.

Είναι στο θέατρο «Παλλάς». Κάναµε πρεµιέρα την προηγούµενη Παρασκευή. Τίτλος του έργου, «Reunion - The Musical» και είναι της Θέµιδος Μαρσέλλου. Παίζουν: Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Πωλίνα, Αργύρης Αγγέλου, Βασίλης Αξιώτης κ.ά. Η Θέµις έχει «κεντήσει».

Μιλήστε µας λίγο για την υπόθεση του έργου.

Μια µέρα σαν όλες τις άλλες, πέντε διαφορετικοί άνθρωποι δέχονται ένα τηλεφώνηµα από έναν δικηγόρο. Τους καλεί να τον επισκεφθούν στο γρα φείο του για µια διαθήκη που τους αφορά. Είναι ένα ελληνικότατο µιούζικαλ. Εχει γραφτεί πάνω σε εµάς, αλλά υποδυόµαστε όλοι ρόλους. Είναι ένα έργο µε αρχή, µέση και τέλος. ∆εν ερµηνεύουµε µόνο τα τραγούδια µας. Είδαµε ότι υπάρχει απήχηση στο κοινό. Σε κάθε παράσταση το ίδιο: εναλλάσσεται το γέλιο µε το δάκρυ. Η ενορχήστρωση των τραγουδιών έχει ποιότητα Μπροντγουέι.

Πώς σας φάνηκε η Eurovision;

Από την αρχή δήλωσα ότι µου άρεσε το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι. Ηµουν φαν. Από τα υπόλοιπα τραγούδια των άλλων χωρών ξεχώρισα αυτό της Γαλλίας. Ο διαγωνισµός της Eurovision ήταν στο ίδιο µοτίβο, όπως τον ξέρουµε τόσα χρόνια.

Εγινε µεγάλο θέµα µε το χασµουρητό της Σάττι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της τραγουδίστριας του Ισραήλ. Πώς το κρίνετε εσείς;

∆ιαφωνώ µε τη στάση της Μαρίνας Σάττι -εννοώ το χασµουρητό-, ενώ είµαι θετική προς το πρόσωπό της. Οταν διαφωνείς µε κάτι, δεν πηγαίνεις. Αν εγώ ήταν να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision και διαφωνούσα µε τη συµµετοχή του Ισραήλ, δεν θα πήγαινα εξαρχής. Να κάνω, τάχα µου, διαδήλωση µε χασµουρητά το θεωρώ, αν µη τι άλλο, απρεπές. Εγώ ήµουν η πρώτη που στήριξα τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι όταν ανακοινώθηκε η συµµετοχή. Επειδή όµως εκπροσωπούσε µια χώρα, η κίνηση αυτή δεν ταίριαζε.

Πώς είστε στα προσωπικά σας;

Μια χαρά, µόνη σαν το λεµόνι.

Εχετε ανάγκη από συντροφικότητα;

Οχι, δεν είναι προτεραιότητά µου. Αυτό που έχω ανάγκη είναι να είµαι υγιής και να περνάω όµορφα. Τώρα, αν ο Θεός µού στείλει νέους φίλους, έναν σύντροφο, να ξεκινήσω να ταξιδεύω... Γενικά, εγώ αφήνοµαι στη ζωή. ∆εν έχω ανάγκη από τίποτα, βασικά.

Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι η κόρη σας, Ερασµία Μάνου, πήρε διαζύγιο από τον Βασίλη ∆ηµάκη.

Η πρώτη ή η τελευταία είναι; Οπως σου είπα και προηγουµένως, η ζωή κυλάει, τα πάντα ρει! ∆εν µπορείς να είσαι κολληµένος σε πράγµατα. Θα παντρευτείς, θα χωρίσεις, µπορεί να ξαναπαντρευτείς, µπορεί να ξαναχωρίσεις, µπορεί και να µονάσεις όµως. Είναι όλα µέσα στη ζωή. Σε όλο αυτό µε ενδιαφέρει µόνο να είναι το παιδί µου ευτυχισµένο. Από κει και πέρα, ούτε εµένα αφορά η προσωπική της ζωή.

Ποια είναι η άποψή σας για τη συµµετοχή του Ανδρέα Μικρούτσικου στο «TV queen»;

Ο Ανδρέας είναι ο Ανδρέας. ∆εν έχει να αποδείξει κάτι. Με ό,τι και να καταπιαστεί είναι πάντοτε καλός.

Αλήθεια, πώς είναι η σχέση σας;

Εξαιρετική. Είναι οικογένειά µου, ο άνθρωπός µου. Εχω το παιδί µου, έχω τον Ανδρέα, έχω τον κολλητό µου...

Πιστεύετε ότι οι παλαιότερες συµµετοχές στη Eurovision ήταν καλύτερες;

Οχι. ∆εν είµαι αυτής της άποψης. ∆εν µου αρέσει η παρελθοντολογία. Παλαιότερα είχε άλλον χαρακτήρα ο διαγωνισµός. Είχε άλλο ύφος. Ωστόσο, µην εξαγνίζουµε τα πάντα από τις παλιές συµµετοχές. ∆εν έχουµε στείλει εµείς κιτς τραγούδια, «καρκατσούλες»; (Γέλια)

Σας έχουν τιµήσει για τη συµµετοχή σας;

Με φώναξαν πέρυσι. Μου έδωσαν και βραβείο. Με τίµησαν και στο Ισραήλ. Εντάξει, δεν θα µε φωνάζουν κάθε χρόνο, αφού έχουν συµµετάσχει τόσοι συνάδελφοι. Αλίµονο!

Θα ξαναπηγαίνατε στη Eurovision;

Ναι, µαζί µε έναν νέο καλλιτέχνη. Περισσότερο για να είµαι back line. Να κάνω κάτι άλλο επί σκηνής, είτε φωνητικά είτε να παίζω πιάνο. Ναι, βέβαια θα ήθελα να το ξαναζήσω. Στηρίζουµε τους νέους καλλιτέχνες. Εγώ είµαι χορτασµένη.

Ποια είναι τα καλοκαιρινά σας σχέδια;

Θα κάνουµε συναυλίες µε το γνωστό σχήµα Κώστα Μπίγαλη, Μαντώ, Πωλίνα.

Θα ξαναπαντρευόσασταν;

Μία φορά παντρεύτηκα και χώρισα ενώ ήµουν έγκυος. Παναγία µου... (γέλια).


* Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά στις 25/5