«Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό στο κοριτσάκι μου. Δεν είμαι δολοφόνος και δεν είμαι αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ», ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος χτύπησε μέχρι θανάτου την 23χρονη σύντροφό του Φαίη Μπλάχα, στη Νέα Μάκρη.

*Διαβάστε εδώ: Δώρα Ζέμπερη: Η άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού με 14 μαχαιριές (Βίντεο)

Η συγκεκριμένη υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς όπως αποκαλύφθηκε λίγες μέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της άτυχης κοπέλας, η Φαίη ήταν μπλεγμένη εν αγνοία της σε ένα ερωτικό τρίγωνο, με «πέτρα του σκανδάλου» την ίδια της την αδελφή, την 31χρονη τότε Μαριαλένα.

dolofonia_faihs_blaxa


Ήταν 6 Απριλίου του 2013, όταν ο τότε 25χρονος σύντροφος της Φαίης, τη μετέφερε μαζί με έναν φίλο του στον Ερυθρό Σταυρό σε άθλια κατάσταση, λέγοντας στους γιατρούς ότι ένα μέλος της παρέας τους την εντόπισε άγρια ξυλοκοπημένη στην άκρη του δρόμου, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της. Το ίδιο υποστήριξε και η αδελφή της, εκδοχή που κατέθεσε και ενόρκως την επόμενη μέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης, όταν πήγε με τον πατέρα της να κάνουν καταγγελία.

Μετά από 57 ώρες που η Φαίη Μπλάχα παρέμεινε εκτός εντατικής, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη στον Ερυθρό Σταυρό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στο Κολωνάκι, με πρωτοβουλία δύο κοριτσιών με τα οποία έκανε παρέα.

Ωστόσο, μετά από 3 εβδομάδες παραμονής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η 23χρονη κοπέλα υπέκυψε στα τραύματά της, χαρίζοντας ζωή μέσα από τον θάνατό της, καθώς οι γονείς της αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

Ένοχος για την άγρια δολοφονία της 23χρονης κρίθηκε ο 25χρονος σύντροφός της, στον οποία πρωτόδικα επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Και παρόλο που σε δεύτερο βαθμό κατάφερε να «σπάσει» τα ισόβια, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας του επέβαλε και πάλι την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, κατόπιν άσκησης αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου από τον Άρειο Πάγο.

Σημειώνεται ότι ο τότε 25χρονος δολοφόνος κρυβόταν για πάνω από έναν μήνα. Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις 8 Απριλίου, με τον ίδιο να παρουσιάζεται τελικά στον 15ο τακτικό ανακριτή έναν μήνα μετά κι αφού η Φαίη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.


Ένοχη και η αδελφή της Φαίης Μπλάχα

Ένοχη έκριναν οι δικαστές και την αδελφή του θύματος για τα πλημμελήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία, αφού όπως αποδείχθηκε, η Μαριαλένα γνώριζε εξαρχής τι είχε συμβεί στην αδελφή της και κάλυπτε τον δολοφόνο της, με τον οποίο διατηρούσε παράλληλη ερωτική σχέση. Έτσι, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με τριετή αναστολή από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Το μοιραίο βράδυ της 5ης Απριλίου, η Φαίη έμαθε από την αδερφή της γι’ αυτή την παράνομη σχέση. Με πήρε έξαλλη στο τηλέφωνο και μου ζήτησε να συναντηθούμε. Ήθελε εξηγήσεις. Πήγα το βράδυ σπίτι της, την κάλεσα στο κινητό της και βγήκε έξω», είπε αρχικά κατά την απολογία του ο Βαγγέλης Στεφανάκης.

«Τη χτύπησα και έπεσε με το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου», πρόσθεσε, με τον ισχυρισμό του να καταρρίπτεται πανηγυρικά, μετά τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στη σορό της Φαίης.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή, στην κατάθεσή της στο Εφετείο ανέφερε πως «το κεφάλι της νεαρής κοπέλας φαινόταν σαν να είχε προσκρούσει σε κάποια επιφάνεια, ενώ οι υπόλοιπες κακώσεις μαρτυρούσαν χτυπήματα από πάλη».

Ακόμα, σημείωσε πως μόλις τρία 24ωρα μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύντροφό της, η Φαίη βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου, καθώς «το στέλεχος του εγκεφάλου της ήταν εντελώς κατεστραμμένο».

«Η κοπέλα ήταν χτυπημένη στο πάνω μέρος του κεφαλιού της, στη βρεγματική χώρα και όχι στο πίσω μέρος, όπως θα συνέβαινε αν είχε χτυπήσει στον προφυλακτήρα», συμπλήρωσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1h20zj1e8rt)