Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα ξεκαρδιστικό βίντεο στο TikTok παρουσίασε την Τετάρτη τα παπούτσια της Ν.∆. και απέσπασε χιλιάδες likes. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα «γαλάζια» παπούτσια είναι ο 20χρονος Γιάννης Λουλούδης, ο νεαρός που πριν από λίγα χρόνια είχε δηµιουργήσει τα viral παπούτσια του ΠΑΣΟΚ, µε πράσινο και άσπρο χρώµα, όπου μίλησε στο «S» για την επικοινωνία του µε τον πρωθυπουργό.


Πες µας λίγα πράγµατα για σένα.

Είµαι 20 ετών και κατάγοµαι από την Κάρπαθο, όπου έζησα µέχρι την ηλικία των 11 ετών. Έπειτα, µετακόµισα στη Ρόδο, όπου και άνοιξα το πρώτο µου κατάστηµα στα 17 και το δεύτερο στην Αθήνα στα 19. Φέτος έκανα και την πρώτη µου επιχειρηµατική κίνηση στο Ντουµπάι. Ξεκίνησα να ασχολούµαι µε τον τοµέα των παπουτσιών όταν ήµουν µόλις 13 ετών και σταδιακά το εξέλιξα στον βαθµό που βλέπετε σήµερα.


Πώς αποφάσισες να σχεδιάζεις παπούτσια;

Η έµπνευση για τη δηµιουργία παπουτσιών ξεκίνησε όταν ήµουν 17 ετών, καθώς είχα ήδη εντρυφήσει στον τοµέα µεταπώλησης συλλεκτικών παπουτσιών από την ηλικία των 13, όπως προανέφερα.


Πώς έγινε η επαφή για να φτιάξεις τα συγκεκριµένα παπούτσια;

Το θεώρησα µια πολύ καλή ιδέα, καθώς είχα ήδη υλοποιήσει κάτι αντίστοιχο µε το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, και έπειτα από επικοινωνία µε τον γιο του κυρίου Μητσοτάκη τέθηκε σε εφαρµογή.


Τι σου είπε ο πρωθυπουργός;

Η συνάντησή µου µε τον πρωθυπουργό ήταν πολύ ευχάριστη και µε τίµησε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι έλαβα µια τέτοια πρόσκληση, καθώς ο πρωθυπουργός είναι ανώτατο θεσµικό πρόσωπο.


Τα παπούτσια αυτά θα διατίθενται προς πώληση;

Όχι, δεν θα διατεθούν προς πώληση τα συγκεκριµένα παπούτσια προς το παρόν, ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει αυτό στο µέλλον.


Έχεις σχεδιάσει παπούτσια για κάποιον επώνυµο;

Ναι, έχω σχεδιάσει παπούτσια και για τον Snik στο παρελθόν, αλλά έχω κάποιες επικείµενες συνεργασίες, τις οποίες θα ανακοινώσω στο κοντινό µέλλον.


Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» στην εφημερίδα Παραπολιτικά