Τον δρόµο των δικαστηρίων έχουν πάρει γνωστές οικογένειες, που διεκδικούν το δίκιο τους, σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία των γονιών τους και όχι µόνο. Πρόσφατα είχαµε τη διαµάχη για τα οικονοµικά µεταξύ αδελφών, όπως του Γιώργου Μαζωνάκη και της δίδυµής του, Βάσως. Επίσης, θέµα αναφοράς έχει γίνει η υπόθεση της µεγάλης ερµηνεύτριας Καίτης Γκρέυ, καθώς ο πρωτότοκος γιος της Φίλιππος και η οικογένεια του αείµνηστου αδελφού του Βασίλη έχουν έρθει σε ρήξη. Αλλη µια κόντρα που έχει πάρει τη δικαστική οδό είναι εκείνη του Γιάννη Βαρδή και της αδελφής του, Καλλιστώς, µε τη Φιλοθέη Μωβ, την τελευταία σύζυγο του πατέρα τους, του αείµνηστου Αντώνη Βαρδή.

Διαβάστε ακόμα: Νέες αποκαλύψεις για τη διαμάχη Γιώργου και Βάσως Μαζωνάκη: "Η μεταβίβαση έγινε εν αγνοία του τραγουδιστή"

Γιώργος Μαζωνάκης - Βάσω: Δίδυµοι σε ρήξη

Σε µείζονα αντιδικία βρίσκεται ο Γιώργος Μαζωνάκης µε τη δίδυµη αδελφή του, Βάσω. Ο γνωστός τραγουδιστής θα λύσει δικαστικά τις διαφορές του για τα περιουσιακά µε την αδελφή του, η οποία ήταν επί σειρά πολλών ετών συνεργάτης, µάνατζέρ του και ο άνθρωπος που εµπιστευόταν απόλυτα. Την είχε επιλέξει για να ρυθµίζει τα πάντα, ενώ µαζί της συνεργαζόταν σε ό,τι αφορούσε την επαγγελµατική, αλλά και την επιχειρηµατική του δραστηριότητα. Η κόντρα τους έγινε γνωστή, καθώς ο δηµοφιλής τραγουδιστής κίνησε άµεσα της νόµιµες διαδικασίες επίλυσης του θέµατος, µε αντικείµενο την προστασία της περιουσίας του, καθώς και της επαγγελµατικής του διαδροµής. Ο συνήγορος του Γιώργου Μαζωνάκη κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών µέτρων, ενώ τώρα τον λόγο έχει η ελληνική ∆ικαιοσύνη, αστική και ποινική, µέσω των αρµόδιων θεσµικών οργάνων της.

Η επιµέλεια της Καίτης Γκρέυ

Τεταµένες είναι οι σχέσεις της οικογένειας Ηλιάδη, τα τελευταία χρόνια, µε τη δικαστική διαµάχη ανάµεσα στον γιο της Καίτης Γκρέυ, Φίλιππο, µε την οικογένεια του αδελφού του, Βασίλη, που έχει φύγει από τη ζωή. Οι αντίδικες πλευρές αναζητούν στις δικαστικές αίθουσες τη λύση στο θέµα της Καίτης Γκρέυ, που αφορά την επιµέλειά της. Ο πρώτος γιος της µεγάλης τραγουδίστριας, Φίλιππος Ηλιάδης, διεκδικεί τη δικαστική συµπαράσταση της µητέρας του, κάτι που ζητά και η οικογένεια του δεύτερου γιου της, Βασίλη, εκτελώντας την εντολή της µητέρας του, να παραµείνει στο σπίτι της µέχρι να φύγει από τη ζωή.

gkrei_iliadi

Πρόκειται για διαµάχη που καλά κρατεί, µε ανταλλαγή σκληρών δηλώσεων. Ο αδελφός της Αγγελικής Ηλιάδη, Κωνσταντίνος, εγγονός της Καίτης Γκρέυ από τον δευτερότοκο γιο της, Βασίλη, αναφέρθηκε στην αντίδικη πλευρά, κάνοντας λόγο ότι αποσκοπούν στην περιουσία της γιαγιάς του, καθώς δεν µπορεί να επικοινωνήσει, αφού έχει άνοια, κάτι που επιβεβαίωσε και η αδελφή του. Η οικογένεια του δευτερότοκου γιου της Καίτης Γκρέυ επιµένει στο ότι θέλουν να παραµείνει η γιαγιά τους στο σπίτι, µέχρι το υπόλοιπο της ζωής της, καθώς εκεί είναι ο χώρος όπου µεγάλωσε, ζει πάρα πολλά χρόνια κι έχει χιλιάδες αναµνήσεις, από όλο το σκηνικό που συνθέτει τη ζωή της. Η µεγάλη ερµηνεύτρια, πριν από λίγες ηµέρες, γιόρτασε τα 100 χρόνια ζωής της, ενώ παράλληλα µε την άνοια αντιµετωπίζει και µια σειρά άλλων προβληµάτων υγείας.

Η χήρα και τα παιδιά

Διαµάχη έχει ξεσπάσει και ανάµεσα στα παιδιά του αείµνηστου Αντώνη Βαρδή, Γιάννη και Καλλιστώ, και τη χήρα του, Φιλοθέη Μωβ, σχετικά µε το σπίτι όπου διέµενε ο πατέρας του µε την τελευταία του σύζυγο. Ο Γιάννης Βαρδής «έβγαλε» από το σπίτι τη Φιλοθέη Μωβ, αλλάζοντας τις κλειδαριές, ενώ εκείνη έµενε ακόµα εκεί. Αυτό στάθηκε η αιτία και η αφορµή να ξεκινήσει η δικαστική διαµάχη ανάµεσά τους.

Ο Γιάννης Βαρδής, σύµφωνα µε τις αναφορές του, θεώρησε ότι έτσι προστάτευε την περιουσία του πατέρα του. Εκανε αποδοχή κληρονοµιάς και αποφάσισε να αλλάξει τις κλειδαριές του σπιτιού, κάτι που «άναψε ψωτιά» στις µεταξύ τους σχέσεις. Ενώ έδειχνε η κατάσταση πως έχει πάρει το δρόµο της, αφού οι δύο πλευρές κάποια στιγµή «τα βρήκαν», η Φιλοθέη Μωβ έκανε ξανά µήνυση, µε αποτέλεσµα να ανοίξει πάλι ο ασκός του Αιόλου και να ξεκινήσει ένας δεύτερος γύρος αντιπαραθέσεων.

Η πλευρά του δευτερότοκου γιου της αιωνόβιας τραγουδίστριας επιμένει στο να παραμείνει στην κατοικία της για το υπόλοιπο της ζωής της

Η κόντρα είναι χρόνια, ενώ τους τελευταίους µήνες έχει αναζωπυρωθεί, αφού και οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν δηµόσια πυρά, κι αυτό δέκα χρόνια µετά το θάνατο του Αντώνη Βαρδή. Η συναυλία που έγινε στη µνήµη του σπουδαίου µουσικοσυνθέτη και ερµηνευτή άνοιξε νέα µέτωπα στην κόντρα. Τα παιδιά του Αντώνη Βαρδή εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους ως προς την πραγµατοποίησή της, καθώς ο πατέρας τους είχε εκφράσει την επιθυµία, πριν φύγει από τη ζωή, να µη γίνει καµία συναυλία µετά τον θάνατό του. Ο σχέσεις τους πλέον δεν είναι καν τυπικές, είναι ανύπαρκτες. Εξαπολύουν κατηγορίες ο ένας προς τον άλλον µε κάθε ευκαιρία. Η Φιλοθέη Μωβ και ο Αντώνης Βαρδής παντρεύτηκαν δυόµισι µήνες πριν πεθάνει ο γνωστός ερµηνευτής, όταν ήταν πολύ άρρωστος και δεν µπορούσε να µιλήσει, σύµφωνα µε τα όσα ισχυρίζεται ο γιος του. Σύµφωνα µε τον Γιάννη Βαρδή, η χήρα του πατέρα του είναι εισοδηµατίας, παίρνει ενοίκια, όπως και το 25% από τα πνευµατικά δικαιώµατα του Αντώνη Βαρδή, που είναι αρκετά χρήµατα.

vardis_spiti

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή της Κυριακής»