Για τα συναισθήματά του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League 2024 μίλησε ο αρχηγός του «Θρύλου», Κώστας Φορτούνης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο ψηλά στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας και έγραψε ιστορία, καθώς πρόκειται για την πρώτη διάκριση ελληνικής ομάδας σε συλλογικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο.

Με το σφύριγμα της λήξης του τελικού παίκτες, προπονητικό επιτελείο και φίλαθλοι του Ολυμπιακού έγιναν ένα «κουβάρι» πανηγυρίζοντας τον θρίαμβο. Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί σε όλη τη χώρα και κορυφώθηκε με την άφιξη των πρωταθλητών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, εισπράττουμε αυτή τη χαρά. Είναι τεράστια χαρά για την Ελλάδα, το φίλαθλο κοινό και το ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Κώστας Φορτούνης στο Live News.

Ερωτώμενος τι σκέφτεται λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του τροπαίου, ο αρχηγός των Πειραιωτών εξομολογήθηκε ότι ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι κατάφερε η ομάδα.

«Πρέπει να περάσουν λίγες μέρες. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι πανηγυρίζαμε με τον κόσμο, οι στιγμές ήταν φορτισμένες. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε όλοι μαζί να πάρουμε αυτό το ιστορικό κύπελλο», συμπλήρωσε.

Από τη μεγάλη αυτή βραδιά ο Κώστας Φορτούνης θυμάται την αποθέωση που γνώρισε η ομάδα όταν βρισκόταν στο ανοιχτό λεωφορείο.

«Έχω τόσα χρόνια στην ομάδα και ήταν κάτι που δεν το έχω ξαναζήσει. Η εικόνα έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου», εξομολογήθηκε.

Κώστας Φορτούνης: Είχαμε διαβάσει καλά τη Φιορεντίνα

Αναλύοντας τον μεγάλο τελικό ανέφερε ότι «η ομάδα δεν έχει συνηθίσει να παίζει τέτοιου είδους παιχνίδια. Είναι δύσκολο να καταφέρεις να βρίσκεσαι σε έναν τελικό. Δείξαμε ότι έχουμε μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Παίξαμε σαν να μην είναι τελικός γιατί δεν είχαμε καθόλου άγχος, θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και να γιορτάσουμε μαζί του».

Και πρόσθεσε: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι, είχαμε “διαβάσει“ τον αντίπαλο, ο προπονητής μάς έδωσε κάποιες οδηγίες και εμείς προσπαθήσαμε να τηρήσουμε το πλάνο του».

Μάλιστα, τόνισε ότι είχε προετοιμαστεί για τα πέναλτι, αλλά ο Ελ Κααμπί έβαλε το γκολ «και μας έστειλε στα ουράνια».

«Τα 3 λεπτά ήταν σαν να πέρασε μία ώρα. Είχα δει το γκολ και ότι ήταν καθαρό. Είπα στους συμπαίκτες μου ότι δεν πρόκειται να το ακυρώσει και κάπως τους καθησύχασα», παραδέχτηκε για τον χρόνο που μεσολάβησε μέχρι να γράψει ο φωτεινός πίνακας το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1nvu0w2i001)

"Ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού"

Παράλληλα, ο Κώστας Φορτούνης αποθέωσε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και στάθηκε στο πόσο άλλαξε η ομάδα από τη στιγμή που ο Βάσκος ανέλαβε το τιμόνι της.

«Ο Μεντιλίμπαρ πίστεψε σ' εμάς. Ήμασταν μια ομάδα με καλούς παίκτες, αλλά δεν είχαμε τη χημεία που θέλαμε και την ανάλογη συγκέντρωση και προσήλωση στα παιχνίδια. Ήρθε και άλλαξε πολλά στις προπονήσεις και μπορέσαμε να καταλάβουμε τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Μας έκανε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Πιστέψαμε σε αυτόν, αυτός πίστεψε σ' εμάς και έτσι προχωρήσαμε», ανέφερε στο Live News.

Και κατέληξε: «Είναι ένας ικανός προπονητής και καλός άνθρωπος. Άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού, κατάφερε κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα. Είναι ένας τεράστιος προπονητής και ευχαριστούμε που τον έχουμε».