Δύο ώρες μετά τον... θάνατό της μία εργαζόμενη σε γραφείο κηδειών στις ΗΠΑ παρατήρησε ότι η 74χρονη Constance Glantz ανέπνεε ακόμα. Ένας υπάλληλος γραφείου τελετών είχε την έκπληξη της ζωής του αυτή την εβδομάδα, όταν μια γυναίκα που πιστευόταν ότι ήταν νεκρή βρέθηκε ολοζώντανη.

Η Constance Glantz, μια 74χρονη γυναίκα από το Λίνκολν της Νεμπράσκα, ανακοινώθηκε νεκρή γύρω στις 9.45 π.μ. τοπική ώρα τη Δευτέρα από το προσωπικό του γηροκομείου Mulberry στο Waverly, όπου νοσηλευόταν σε ξενώνα.

Η σορός της προετοιμαζόταν για την κηδεία

Ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας Λάνκαστερ, Μπεν Χούτσιν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι η σορός της μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Γραφείο Τελετών Butherus-Maser & Love για να την προετοιμάσει για την κηδεία της. Όμως, σε μια ξαφνική ανατροπή, δύο ώρες μετά τον προφανή θάνατό της, μια εργαζόμενη στο γραφείο τελετών παρατήρησε ότι η 74χρονη ανέπνεε ακόμα.

Ο Χούτσιν είπε ότι στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στο γραφείο τελετών τηλεφώνησαν στις πρώτες βοήθειες για να αναφέρουν μια «ιατρική έκτακτη ανάγκη». Τα μέλη της Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Λίνκολν έφτασαν στο σημείο αμέσως, όπου βρήκαν τα μέλη του προσωπικού να εκτελούν CPR στη γυναίκα.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου είναι ακόμα ζωντανή. «Πρόκειται για μια πολύ ασυνήθιστη περίπτωση», είπε ο βοηθός σερίφη.

«Κάνω αυτή τη δουλειά 31 χρόνια και τίποτα τέτοιο δεν έχει φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο». Η οικογένεια της Glantz έχει ενημερωθεί για το περιστατικό. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λάνκαστερ ξεκίνησε τώρα έρευνα για το περιστατικό για να ανακαλύψει τι πήγε στραβά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σημάδι εγκληματικής πρόθεσης από το γηροκομείο.