Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές στη Σύμη με το περιστατικό εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC Dr Michael Mosley, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό πρόσωπο στη Βρετανία, με την πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα να ζητά συνεχώς ενημερώσεις για την υπόθεση.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν τεθεί επί ποδός για τον εντοπισμό του παρουσιαστή, με τις αρχές να εξετάζουν το σενάριο της πτώσης από μεγάλο ύψος, ενώ περπατούσε στην παραλία του Αγίου Νικολάου χθες Τετάρτη (05.06.2024), ή το ενδεχόμενο να έχασε τις αισθήσεις του λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Η εξαφάνισή του έγινε γνωστή στη Βρετανία και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν την είδηση γνωστή μέσα από έκτακτες ενημερώσεις.

Ο 67χρονος είναι γνωστός για τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές «This Morning» και «The One Show». Είναι επίσης οικοδεσπότης του podcast για την υγεία, «Just One Thing» για λογαριασμό του BBC.

Τον αποκαλούν «γκουρού της υγείας» αλλά και της δίαιτας.

Είναι γνωστός για τις συμβουλές διατροφής του, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων διαλειμματικής νηστείας, του The Fast 800 και της δίαιτας 5: 2, καθώς και για την υποστήριξη δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων.

Michael Mosley: Πώς από τραπεζίτης έγινε βραβευμένος δημοσιογράφος

Μετά τις προπτυχιακές σπουδές του στη Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία στο New College της Οξφόρδης, ο Michael Mosley έγινε τραπεζίτης στο Λονδίνο.

Αφού δούλεψε δύο χρόνια στον τραπεζικό τομέα, αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιατρική και συνέχισε τις σπουδές του στην ιατρική ψυχολογία στην Ιατρική Σχολή του Royal Free Hospital (που αποτελεί μέρος της Ιατρικής Σχολής του University College London).

Ο Michael Mosley συνέχισε τις ιατρικές του σπουδές αλλά εδώ και 25 χρόνια εργάζεται ως παραγωγός ντοκιμαντέρ και είναι βραβευμένος δημοσιογράφος.

Ο Dr. Mosley εντάχθηκε στο BBC ως εκπαιδευόμενος βοηθός παραγωγού και αφού έκανε παραγωγή σε εκπομπές για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα έγινε παρουσιαστής.

To 1995, ανακηρύχθηκε Ιατρικός Δημοσιογράφος της Χρονιάς από τη Βρετανική Ιατρική Ένωση για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σχετικά με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Dr Michael Mosley On How To Sleep Better & Swap Out Your Shopping Basket | Loose Women

Τα προγράμματά του έχουν επίσης κερδίσει ένα βραβείο RTS κι ένα EMMY. Το διατροφικό πλάνο Fast 800 του Michael Mosley είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς που θέλουν να χάσουν βάρος γρήγορα.

«Τρώγοντας γεύματα μεσογειακού τύπου, γεμάτα πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες, θα διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε χορτάτοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» έλεγε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Mosley είναι επίσης αρθρογράφος της Daily Mail και έχει γυρίσει πολλές ταινίες για τη διατροφή και την άσκηση, συμπεριλαμβανομένης της εκπομπής του Channel 4 «Michael Mosley: Who Made Britain Fat?» Στο παρελθόν παρουσίαζε τη σειρά «Trust Me, I’m A Doctor», επίσης στο BBC.

Ketosis and the Keto diet - Dr Michael Mosley explains all

Σύμη: Το χρονικό της εξαφάνισης του παρουσιαστή

Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί στο νησί της Σύμης, για τον εντοπισμό 67χρονου Βρετανού δημοσιογράφου, του Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος βρισκόταν στο νησί για διακοπές μαζί με την 64χρονη σύζυγό του και από χθες το μεσημέρι αγνοούνται τα ίχνη

Ο παρουσιαστής βρισκόταν μαζί με την σύζυγο του και ένα φιλικό τους ζευγάρι στο νησί για διακοπές και ενώ βρίσκονταν όλοι μαζί στην παραλία του Αγίου Νικολάου, αποφάσισε να επιστρέψει πεζός, για να απολαύσει τη φύση. Οι ώρες όμως περνούσαν και ο γνωστός παρουσιαστής Michael Mosley δεν έδινε σημεία ζωής. Το κινητό του τηλέφωνο το είχε αφήσει στην παραλία και η σύζυγος του, έπειτα από αρκετές ώρες, δήλωσε την εξαφάνιση του.

Δυνάμεις από τη Ρόδο βρίσκονται ήδη στην ακριτική Σύμη συμμετέχοντας στις έρευνες, οι οποίες έχουν επικεντρωθεί σε κάποια δύσβατα σημεία από τα οποία θα έπρεπε να περάσει ο 67χρονος δημοσιογράφος της Βρετανικής τηλεόρασης, ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό ίχνος.

Ο Michael Mosley είναι ιδιαίτερα γνωστός στην πατρίδα του, γεγονός που έχει κινητοποιήσει τη βρετανική πρεσβεία στη χώρα μας, που ζητά διαρκή ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την πορεία των ερευνών.

Στελέχη της ΕΜΑΚ, καθώς και αστυνομικοί και πυροσβέστες της Σύμης ερευνούν φαράγγια και άλλα σημεία, από τα οποία μπορεί να πέρασε ο 67χρονος. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας που να είχε δει τον αγνοούμενο, με τις αρχές να στρέφουν τις έρευνες τους προς πάσα κατεύθυνση.