“Μαϊμού” καταρράκτης στην Κίνα: Σωλήνας ρίχνει τελικά το νερό στον πιο ψηλό καταρράκτη της χώρας
Το viral βίντεο
Ο πιο διάσημος καταρράκτης στην Κίνα έγινε πιο γνωστός μετά τη διαπίστωση ότι το νερό προερχόταν από σωλήνα χτισμένο ψηλά στο βράχο
Σοκ έχει προκαλέσει στην Κίνα η είδηση ότι το σκηνικό του πιο ψηλού καταρράκτη είναι τελικά στημένο, καθώς διαπιστώθηκε ότι το νερό πέφτει από σωλήνα.
Συγκεκριμένα, η «κατάρρευση» του διάσημου καταρράκτη στην Κίνα, στον οποίο συνέρρεαν χιλιάδες πεζοπόροι για να δουν τον θεαματικό τρόπο με τον οποίο ρέει το νερό από τους βράχους, ήρθε τυχαία πριν λίγες ημέρες.
Ένας περιπατητής, που το βλέμμα του έπεσε τυχαία στον σωλήνα, κατάλαβε ότι όλο αυτό το σκηνικό ήταν ψεύτικο.
Μάλιστα τράβηξε βίντεο το οποίο ανάρτησε στα social το οποίο έγινε viral καθώς συγκέντρωσε 70.000 like από τότε που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα.
🇨🇳 Hiker Finds Pipe Feeding China’s Tallest Waterfall, Sparks Outrage
— X News Journal (@XNewsJournal) June 7, 2024
• A video reveals Yuntai Mountain Waterfall’s flow is fed by a pipe, igniting a social media storm in China.
• The clip has garnered over 70,000 likes, with millions of views on Weibo and Douyin.
• Yuntai… pic.twitter.com/7a6mOgEtVe
Τι δήλωσαν οι υπεύθυνοι
Οι υπεύθυνοι του τουριστικού πάρκου Yuntai είπαν ότι έκαναν τη «μικρή βελτίωση» κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι το ταξίδι τους άξιζε τον κόπο.
Το θέμα «η προέλευση του καταρράκτη Yuntai είναι μόνο μερικοί σωλήνες» άρχισε να γίνεται τάση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Έλαβε περισσότερες από 14 εκατομμύρια προβολές στο Weibo και σχεδόν 10 εκατομμύρια προβολές στο Douyin - προκαλώντας τέτοιο σάλο που στάλθηκαν στελέχη της τοπικής κυβέρνησης στο πάρκο για να το ερευνήσουν.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται τεχνητά μέτρα για να «βοηθήσουν» διάσημους καταρράκτες στην Κίνα.
Ο καταρράκτης Huangguoshu, ένας διάσημος τουριστικός προορισμός στη νοτιοδυτική επαρχία Guizhou, έχει βοηθηθεί από ένα έργο εκτροπής νερού από ένα κοντινό φράγμα από το 2006 για να διατηρήσει τη ροή του κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου.