Εξαγριωμένος ο Τζορτζ Κλούνεϊ, τηλεφώνησε στο Λευκό Οίκο προκειμένου να κατακεραυνώσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, επειδή χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, το οποίο συνέστησε επιτροπή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, μέλος της οποίας ήταν και η σύζυγός του Αμάλ.

Έξαλλος ο Μπάιντεν, επέμεινε ότι δεν υπήρχε «ηθική ισοδυναμία» μεταξύ των πράξεων Ισραήλ και Χαμάς και υπαινίχθηκε επιβολή κυρώσεων κατά του δικαστηρίου και των δικηγόρων που συνηγορούν υπέρ του εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου. Στην περίπτωση της Αμάλ Κλούνεϊ θα μπορούσαν, πάντως, να έχουν ως αποτέλεσμα την απέλασή της από τις ΗΠΑ.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εξέφρασε την οργή του στον ανώτερο σύμβουλο του Μπάιντεν, Στιβ Ρικέτι, όπως ανέφερε η «Washington Post», την ώρα που η σύζυγός του παραμένει αμετακίνητη στην καθαρά νομική άποψή της. «Δεν αποδέχομαι ότι οποιαδήποτε σύγκρουση πρέπει να είναι πέρα από την εμβέλεια του νόμου, ούτε ότι οποιοσδήποτε δράστης πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου» είπε σε δήλωσή της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1fa8neex9fl)

Οι συνέπειες από μια ρήξη Κλούνεϊ - Μπάιντεν

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι τόσο απλό, αφού η δυσαρέσκεια Κλούνεϊ θα μπορούσε να άρει την οικονομική υποστήριξη του ηθοποιού τόσο στην προσωπική του συνεισφορά, όσο και στην ανεύρεση κεφαλαίων για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν.

Το ζευγάρι υπήρξε από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Προέδρου το 2020, δωρίζοντας περισσότερα από 500.000 δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία του και διοργανώνοντας διαδικτυακό έρανο, που συγκέντρωσε $7.000.000.

Ωστόσο, μετά τη διαμάχη, είναι αμφίβολο αν θα συμμετάσχει σε μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων του Μπάιντεν το 2024, σε γκαλά στο Λος Άντζελες, παρουσία του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, του παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ και της ηθοποιού Τζούλια Ρόμπερτς.