Η Μυρτώ Πισπινή του "Καλημέρα ζωή" εξομολογείται: "Έχασα τον γιο μου πριν από δύο χρόνια"
«Ο χειρότερος σύμβουλος είναι η μοναξιά»
«Τον πρώτο καιρό ήταν μια κόλαση» είπε η Μυρτώ Πισπινή, που μίλησε για το ίδρυμα που δημιούργησε με αφορμή την απώλεια του γιου της
Μια σπάνια συνέντευξη παραχώρησε η Μυρτώ Πισπινή στο δημοσιογράφο Γιάννη Μαυρίδη. Η ηθοποιός, που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά «Καλημέρα ζωή», μίλησε για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε όταν έφυγε από τη ζωή ο γιος της Χρήστος, ενώ αναφέρθηκε και στο ίδρυμα που δημιούργησε με αφορμή την απώλειά του.
«Δημιούργησα αυτή την ομάδα εδώ και ένα χρόνο. Συναντιόμαστε μαζί με άλλους γονείς που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο, κάθε Σάββατο, σε ένα χώρο που μας παραχωρεί ο δήμος Κηφισιάς. Το παλεύουμε όσο μπορούμε και εκεί που καταλήγουμε πάντα είναι ότι πρέπει να αναπτυχθεί μέσα μας μια αίσθηση υπομονής. Πρέπει να αφήνεσαι σε αυτό που συμβαίνει, γιατί αν το πολεμήσεις, μπορεί να τρελαθείς. Είναι ένα τσουνάμι που έρχεται και, αν εσύ τρομάξεις από αυτό το τσουνάμι που έρχεται και σε κατακλύσει και πας να το αποφύγεις, υπάρχει περίπτωση να πέσεις σε ουσίες, να αρρωστήσεις και σωματικά και ψυχικά. Πέρα από την ψυχοθεραπεία, ίσως στην αρχή χρειαστεί και κάποια φαρμακευτική αγωγή. Πάντα πρέπει να υπάρχουν δίπλα μας φίλοι. Ο χειρότερος σύμβουλος είναι η μοναξιά. Αν ο πόνος είναι χίλια, με τη μοναξιά γίνεται εκατομμύρια» συμπλήρωσε η Μυρτώ Πισπινή.
Μυρτώ Πισπινή: Η ομάδα πενθούντων γονέων που δημιούργησε
«Ο μόνος λόγος που το τελευταίο διάστημα βγαίνω σε κάποια μέσα είναι γιατί θέλω να ενημερώσω τον κόσμο, επειδή έχασα πριν από δύο χρόνια το γιο μου. Ήρθα για πρώτη φορά στη ζωή μου αντιμέτωπη με την τεράστια δυσκολία που έχει ένα πένθος. Δεν είχα χάσει ούτε τους γονείς μου, δεν ήξερα πώς είναι. Λίγους μήνες μετά το θάνατο του γιου μου, δημιούργησα μια ομάδα πενθούντων γονέων, επειδή δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα τέτοια ομάδα στήριξης» είπε αρχικά η Μυρτώ Πισπινή και συνέχισε: «Αν υπήρχε κάποια ομάδα σαν αυτή, όταν έφυγε από τη ζωή ο γιος μου, ήμουν διατεθειμένη να μετακομίσω και σε άλλη πόλη για να βρίσκομαι εκεί».«Δημιούργησα αυτή την ομάδα εδώ και ένα χρόνο. Συναντιόμαστε μαζί με άλλους γονείς που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο, κάθε Σάββατο, σε ένα χώρο που μας παραχωρεί ο δήμος Κηφισιάς. Το παλεύουμε όσο μπορούμε και εκεί που καταλήγουμε πάντα είναι ότι πρέπει να αναπτυχθεί μέσα μας μια αίσθηση υπομονής. Πρέπει να αφήνεσαι σε αυτό που συμβαίνει, γιατί αν το πολεμήσεις, μπορεί να τρελαθείς. Είναι ένα τσουνάμι που έρχεται και, αν εσύ τρομάξεις από αυτό το τσουνάμι που έρχεται και σε κατακλύσει και πας να το αποφύγεις, υπάρχει περίπτωση να πέσεις σε ουσίες, να αρρωστήσεις και σωματικά και ψυχικά. Πέρα από την ψυχοθεραπεία, ίσως στην αρχή χρειαστεί και κάποια φαρμακευτική αγωγή. Πάντα πρέπει να υπάρχουν δίπλα μας φίλοι. Ο χειρότερος σύμβουλος είναι η μοναξιά. Αν ο πόνος είναι χίλια, με τη μοναξιά γίνεται εκατομμύρια» συμπλήρωσε η Μυρτώ Πισπινή.