«Έβλεπα τη μητέρα μου στο πρόσωπο των ιερόδουλων. Κάθε φορά νόμιζα πως σκότωνα εκείνη», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από αστυνομικούς ο 22χρονος Αντώνης Δαγκλής, ο οποίος έμεινε γνωστός στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά ως ο serial killer των ιερόδουλων με το πριόνι.

*Διαβάστε εδώ: "Η Μήδεια του Καλαμακίου": Στραγγάλισε τα παιδιά της, για να εκδικηθεί τον σύζυγό της (Βίντεο)

Ήταν Οκτώβριος του 1995, όταν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, κοντά στα διόδια της Τραγάνας, εντοπίστηκε το άψυχο σώμα μιας 29χρονης ιερόδουλης, η οποία είχε πέσει θύμα στραγγαλισμού. Το πτώμα ήταν τόσο κακοποιημένο, που σόκαρε τους αξιωματικούς της αστυνομίας και σκόρπισε τον τρόμο στις πιάτσες των ιερόδουλων.

Δύο μήνες μετά, τα Χριστούγεννα του 1995, η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς περαστικοί από στενό του Βοτανικού ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα, το πτώμα μιας 26χρονης ιερόδουλης. Η δολοφονία αυτή επιβεβαίωσε τις υποψίες των Αρχών ότι υπήρχε ένας μανιακός κατά συρροή δολοφόνος ιερόδουλων που έπρεπε άμεσα να συλληφθεί.

Το στοιχείο που οδήγησε τελικά στη σύλληψη του δράστη ήταν το λευκό βανάκι που εκείνος διέθετε και που χρησιμοποιούσε, για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. Ο δολοφόνος ήταν ο 22χρονος Αντώνης Δαγκλής, που από τις ανακρίσεις αποδείχθηκε πως είχε αποπειραθεί να στραγγαλίσει τουλάχιστον άλλες έξι ιερόδουλες, ενώ παράλληλα ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει άλλη μια τον Οκτώβριο του 1992.

Η δολοφονία ήταν σχεδόν ίδια με τις άλλες δύο. Συγκεκριμένα, ο δράστης ανέφερε πως στραγγάλισε την κοπέλα κατά την ερωτική τους επαφή και έπειτα την τεμάχισε και σκόρπισε τα κομμάτια σε διάφορα σημεία της Αθήνας.


«Στο πρόσωπο των ιερόδουλων έβλεπα τη μητέρα μου»

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Αντώνης Δαγκλής ισχυρίστηκε πως στο πρόσωπο των ιερόδουλων έβλεπε τη μητέρα του, η οποία στο παρελθόν εργαζόταν σε κακόφημο μπαρ, προκειμένου να μεγαλώσει τα παιδιά της. Ο δράστης έμαθε για τη δουλειά της μητέρας του από έναν γείτονα και έσπευσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία, πηγαίνοντας στο μαγαζί που εκείνη εργαζόταν και βλέποντάς την σε ερωτικές περιπτύξεις με έναν άνδρα.

«Το ‘χω μετανιώσει και ζητώ επιείκεια. Πήγαινα κανονικά μαζί τους για μια σεξουαλική επαφή και μετά γινόταν το αντίθετο. Ίσως αυτό που είχα δει, τη μητέρα μου με κάποιον… Δεν θυμάμαι πώς έφτανα μέχρι εκεί. Εκείνες τις στιγμές ήμουν εκτός εαυτού. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι ένιωθα. Τα πτώματα τα τεμάχισα μάλλον από μίσος. Φοβόμουν μήπως με συλλάβουν. Συνεχίζω να τις μισώ. Δεν ξέρω γιατί. Άκουγα φωνές, πάντα είχα αυτή την επιθετικότητα. Είναι θολό το μυαλό μου», ανέφερε κατά την απολογία του.

Η δίκη του Αντώνη Δαγκλή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1997 και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον καταδίκασε σε 13 φορές ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 25 ετών για 3 δολοφονίες, 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας, 10 ληστείες, παράνομη οπλοφορία και προσβολή μνήμης τεθνεώτος. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί από ελληνικό δικαστήριο, μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής. Η κατηγορηματική καταδίκη του οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο ότι οι ψυχίατροι που τον εξέτασαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν έπασχε από κάποια ψυχική νόσο, αλλά διακατεχόταν από σεξουαλική διαστροφή. Σημειώνεται ότι κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας των δικαστών, η μητέρα του δολοφόνου έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στις 2 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, ο Αντώνης Δαγκλής βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί 33 του Ψυχιατρικού Καταστήματος των φυλακών Κορυδαλλού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1txvexpcb3l)