Στην Ευρωβουλή μπήκε ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος μετά την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου εξελέγη ευρωβουλευτής με το κόμμα ΝΙΚΗ. «Θα υπηρετήσω όπου μου ζητηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλω τα παιδιά μου να χαίρονται για μένα, να βλέπουν ένα δημοκράτη άνθρωπο που αγαπάει την πατρίδα του» ανέφερε ο Νίκος Αναδιώτης μετά την εκλογή του στις ευρωεκλογές 2024. Συστρατεύτηκε «στον ευγενικό αγώνα της ΝΙΚΗΣ», όπως τόνισε, προκειμένου «να υπερασπιστεί τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας, της πίστης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που αξίζει να ξαναλάμψουν στην πατρίδα μας όσο και στην Ευρώπη».

Η πολιτική δεν ήταν κάτι που ονειρευόταν, αλλά εμπιστεύτηκε τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιό, που του έκανε την πρόταση. Απ’ ό,τι έδειξαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, δεν είχε άδικο, αφού ο Νίκος Αναδιώτης συγκέντρωσε 41.742 ψήφους και εκλέγεται στην Ευρωβουλή με το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ.


Ο Νίκος Αναδιώτης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Αίγιο. Είναι πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρόσθετες σπουδές Φυσικοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Πάτρας. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Έχει εργαστεί ως μοντέλο, ενώ συμμετείχε σε ελληνικές σειρές όπως «Οι Βασιλιάδες», «Αν ήμουν πλούσιος», «Τα πέντε κλειδιά», «Οκτώ λέξεις».

Διαθέτει επιχειρηματική εμπειρία στο χώρο της εστίασης, σε υπηρεσίες φυσικής αγωγής, αλλά και στην παροχή εξατομικευμένων συμβουλών φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης (personal training) στο Αίγιο.

Ως μοντέλο, συνεργάστηκε με γνωστούς Έλληνες σχεδιαστές, ενώ το τηλεοπτικό κοινό τον γνώρισε μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά «Βασιλιάδες» του Mega.

Ακολούθησαν συνεργασίες με τηλεοπτικές εκπομπές. Το 2014 βρέθηκε δίπλα στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και στην ομάδα του «Happy Day», η οποία διήνυε την πρώτη της εποχή στον τηλεοπτικό αέρα του Alpha.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Ο Νίκος Αναδιώτης βρισκόταν ανάμεσα στους συνεργάτες της παρουσιάστριας στην εκπομπή «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου» στον Alpha.


Παρόλο που ήταν μέσα στη σόουμπιζ ως μοντέλο και ηθοποιός, δεν έκρυψε ποτέ τη βαθιά του πίστη, κάτι που δήλωνε με κάθε ευκαιρία, αλλά και τις συντηρητικές απόψεις του σε αρκετά θέματα, όπως η ομοφυλοφιλία, το σεξ πριν από το γάμο και οι αμβλώσεις. Πριν και μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Νίκος Αναδιώτης είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με τις τοποθετήσεις του.

«Στο συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα (σ.σ. για την ισότητα στο γάμο) είχα συμμετοχή. Με πλησίασε ο κ. Νατσιός, είδα πράγματα που μου άρεσαν, ταιριάζαμε σε πάρα πολλές απόψεις και ήρθαμε πιο κοντά και μου έγινε η πρόταση. Πολλοί μου έστειλαν προσωπικό μήνυμα και μου εύχονταν να γίνω ευρωβουλευτής. Έχω συνεργαστεί με ομοφυλόφιλους. Θα ξαναζητήσω συγγνώμη μέσα από την ψυχή μου, αν έχω προσβάλει ποτέ κάποιον. Η θρησκεία μου λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, αυτό πιστεύω. Η σεξουαλική πράξη δύο ομοφυλόφιλων είναι αμαρτία, όπως και ανάμεσα σε δύο ετεροφυλόφιλους, όταν την κάνουν εκτός γάμου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε ρατσιστή ούτε ομοφοβικό. Θεωρώ ότι, αν ήμουν ανύπαντρος, θα σκεφτόμουν ακόμα και το μοναχισμό. Αν ο γιος μου μου έλεγε ότι νιώθει “διαφορετικά”, θα του συμπαραστεκόμουν και θα του εξηγούσα πως πρέπει να σώσει την ψυχή του. Δεν χάνεις την ψυχή σου μόνο και μόνο επειδή είσαι ομοφυλόφιλος. Είναι πολλές οι αμαρτίες που μπορούν να σε οδηγήσουν στην απώλεια της ψυχής σου».

Τον Αύγουστο του 2012, ο Νίκος Αναδιώτης παντρεύτηκε τη γυναίκα της ζωής του, τη Βασιλική Σταματοπούλου. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, ενώ ακολούθησε το γαμήλιο πάρτι στην παραλιακή. Το 2013 η Βασιλική έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι, ενώ τον Νοέμβριο του 2016 το ζευγάρι υποδέχτηκε το δεύτερο παιδί του, επίσης αγόρι.


Το καλοκαίρι του 2018 ο Νίκος Αναδιώτης παρουσίαζε στον ANT1 την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 10». Εκείνη την περίοδο υπήρξαν δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι ο γάμος του περνούσε κρίση. Εκείνος όμως το είχε διαψεύσει: «Ο γάμος μου δεν περνάει κρίση και μου κάνει εντύπωση που το ακούω» είχε πει αρχικά, προσθέτοντας: «Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις είναι αυξημένες και λόγω της εκπομπής, με αποτέλεσμα η σύζυγός μου, λόγω των δυο μας παιδιών, να μην μπορεί να με ακολουθήσει σε όλα».

Από το 2016 έχει μετακομίσει με την οικογένειά του στο Αίγιο. «Η αφορμή δόθηκε όταν η σύζυγός μου έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί μας και εγώ ήμουν για γυρίσματα στην Κύπρο και πηγαινοερχόμουν. Αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στο Αίγιο για να είναι η σύζυγός μου κοντά με τους δικούς της, που είναι στην Πάτρα, και να τη βοηθούν με τα παιδιά όταν λείπω. Η επιλογή για το Αίγιο έγινε από εμάς, είχαμε σπίτι εκεί».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του περί Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας, είχε πει: «Μου αρέσει η ειλικρίνεια. Δεν μπορεί κανείς να μου βγάλει από το μυαλό ότι η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Δέχομαι να μην το πιστεύει κάποιος, αλλά αυτό δεν μου στερεί το δικαίωμα να πιστεύω αυτό που πιστεύω. Δεν θα βγω να διατυμπανίσω κάτι, ούτε είμαι ο κατάλληλος να πω κάτι. Εγώ λέω αυτό που πιστεύω. Δεν μου αρέσει να κάνω πράγματα για να αρέσω στους ανθρώπους, θέλω να αρέσω στον Θεό. Υπάρχουν πολλά παιδιά θρήσκα στη γενιά μας. Όταν εκκλησιάζομαι, βλέπω πολλούς ανθρώπους στην ηλικία μου και μικρότερους. Όταν κατανοήσεις και καταλάβεις όσα μας διδάσκει η πίστη μας, είναι μόνο ελευθερία. Με απελευθερώνει από πολλά πράγματα. Και η πρώτη απελευθέρωση που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι από τα πάθη του» τόνισε.


Σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε μιλήσει για τη στιγμή που βίωσε το δικό του θαύμα, που τον έκανε να στραφεί στον Θεό, τονίζοντας τη βαθιά του πίστη. «Έχω καταστρέψει τρία αυτοκίνητα σε ατύχημα. Δεν ήταν αυτό το κουδουνάκι που με ξύπνησε, παρόλο που από θαύμα έζησα. Νομίζω ότι ο εσωτερικός μας κόσμος μάς κάνει να ψάξουμε κάπου να αναπαυθούμε» είπε για το ατύχημα που είχε στο παρελθόν.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime