Πολύς λόγος γίνεται για τον Ζορντάν Μπαρντελά, τον 28χρονο ηγέτη του ακροδεξιού κόµµατος Εθνική Συσπείρωση (R.Ν.), ο οποίος ήταν και ο µεγάλος νικητής των ευρωεκλογών στη Γαλλία, αφού, µία εβδοµάδα µετά, ακόµη απασχολεί τα ΜΜΕ και τα social media. Αξιοσηµείωτο είναι δε πως υπό την ηγεσία του «εκλεκτού» της Μαρίν Λεπέν, η Εθνική Συσπείρωση σάρωσε, συγκεντρώνοντας το 32% των ψήφων.

Διαβάστε ακόμα: Πολιτικό θρίλερ στη Γαλλία: Η κατάρευση Μακρόν και τα σενάρια ''συγκατοίκησης''


lepen_prouipourgos26418627-002
lepen_prouipourgos28405628-003
lepen_prouipourgos28802492-004
lepen_prouipourgos28832792-005
lepen_prouipourgos28833977-006
lepen_prouipourgos28834697-001

Σε σταρ της πολιτικής σκηνής µετατρέπεται o Μπαρντελά  

Ο Μπαρντελά κερδίζει τους Γάλλους καθηµερινά και µετατρέπεται σε σταρ της πολιτικής σκηνής, βγάζοντας selfies µε τους ψηφοφόρους του και βλέποντας τους followers του στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης να αυξάνονται σταθερά.

Γιος Ιταλών µεταναστών, γεννηµένος στο Ντρανσί, ένα εργατικό προάστιο του Παρισιού το 1995, εντάχθηκε από τα 16 του στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, «όχι για το κόµµα, αλλά για τη Μαρίν», όπως έχει δηλώσει.


Και µπορεί η Λεπέν να παραµένει αρχηγός του κόµµατος στο Κοινοβούλιο και να αναµένεται να είναι και πάλι υποψήφια το 2027, ωστόσο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ο Μπαρντελά θα είναι ο πρωθυπουργός της αν εκείνη κερδίσει την προεδρία.

il_nous_reste_9_jours__l_avenir_de_la_france_est_entre_vos_mains__votez____3_
il_nous_reste_9_jours__l_avenir_de_la_france_est_entre_vos_mains__votez____2_
il_nous_reste_9_jours__l_avenir_de_la_france_est_entre_vos_mains__votez____1_
il_nous_reste_9_jours__l_avenir_de_la_france_est_entre_vos_mains__votez__
merci_paris__dimanche__votez___3_
merci_paris__dimanche__votez___2_
merci_paris__dimanche__votez___1_
merci_paris__dimanche__votez_


Ο επικοινωνιακός Ζορντάν, µε το προσεκτικά επιµεληµένο προφίλ, που βασίζεται κυρίως στην ταπεινή καταγωγή του, αποδεικνύεται ότι είναι µεγάλο ατού για την προσέλκυση ενός αυξανόµενου αριθµού νεαρών ψηφοφόρων, αφού µε µότο του τη φράση «Η Γαλλία εξαφανίζεται» προκαλεί πανικό στις ανοιχτές συγκεντρώσεις και έχει κερδίσει την προσοχή ακόµη και ενός σηµαντικού ποσοστού που δεν ασχολούνταν µε τα κοινά.

Τέλος, η ιδιωτική του ζωή παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον, αφού από το 2020 είναι ζευγάρι µε τη Νολουέν Ολιβιέ, κόρη του Φιλίπ Ολιβιέ και της Μαρί-Καρολίν Λεπέν, µεγαλύτερης αδελφής της πολιτικού.