Η φαρμακοβιομηχανία DEMΟ γίνεται η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που θα πληρώνει ολόκληρο μηνιαίο μισθό στο προσωπικό της για δουλειά που -κατά μέσο όρο- δεν θα υπερβαίνει τις 14 ημέρες τον μήνα! Πώς θα γίνει αυτό; Με την εισαγωγή μιας νέας, πέμπτης βάρδιας στις παραγωγικές μονάδες της.

Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα εργασίας της φαρμακοβιομηχανίας DEMΟ

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία της ούτε το συνέδεσε με την 6ήμερη εργασία που ξεκινά στη βιομηχανία από τον Ιούλιο, ωστόσο ανακοίνωσε πως το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα εργασίας που καθιερώνει θα προσφέρει αποδοχές που αντιστοιχούν σε μηνιαία απασχόληση, με απασχόληση που θα αντιστοιχεί σε μισό μήνα.

Το μέτρο έρχεται να προστεθεί σε ένα πακέτο παροχών και αποδοχών που βοηθά την DEMO να ξεχωρίζει στον κλάδο και -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει μισθό αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, προσαυξήσεις υπολογιζόμενες στο καταβαλλόμενο ημερομίσθιο, μηνιαίο bonus ατομικής παραγωγικότητας και ιδιωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

DEMO: Στην πρώτη τριάδα των ισχυρότερων εργοδοτών με τις καλύτερες επιδόσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας

Να σημειωθεί ότι ακόμη μια χρονιά η DEMO διακρίνεται στην πρώτη τριάδα των ισχυρότερων εργοδοτών με τις καλύτερες επιδόσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας -που αποτελεί και τον ελκυστικότερο κλάδο στην Ελλάδα- και στην προτίμηση των εργαζομένων, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα «Employer Brand», που διεξήγαγε η Randstad.

«Αφουγκραζόμενοι τις συνθήκες της απαιτητικής, σύγχρονης ζωής και τις ανάγκες των ανθρώπων για ισορροπία ανάμεσα σε εργασιακή και προσωπική ζωή, είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να πρωτοπορήσουμε για ακόμη μια φορά», δήλωσε ο Δημήτρης Δέμος, διευθύνων σύμβουλος στη DEMO ABEE, ενώ τόνισε πως «η πρωτοπόρος φύση μιας εταιρείας ξεπερνά τις επενδύσεις και την αναπτυξιακή στρατηγική. Αποτυπώνεται έμπρακτα στις αποφάσεις που σχετίζονται με την επιχειρησιακή λειτουργία και την ποιότητα της εργασιακής εμπειρίας και, κατ’ επέκταση, της καθημερινότητας των εργαζομένων της».