Στις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg o Τζεφ Μπέζος έγινε και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Ίλον Μασκ με την καθαρή αξία της περιουσίας του να ανέρχεται στα 200 δισ. δολάρια. Όπως ανέφερε το αμερικανικό δίκτυο ο κροίσος σκαρφάλωσε στην κορυφή του Bloomberg Billionaires Index για πρώτη φορά από το φθινόπωρο του 2021.

Ο Μπέζος γεννήθηκε το 1964, όταν η μητέρα του ήταν μόλις 17 ετών. Ο γάμος της μητέρας του με τον πατέρα του Τεντ Γιόργκενσεν κράτησε μετά βίας κάτι περισσότερο από έναμιση χρόνο. Τα επόμενα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για τη μητέρα του η οποία δούλευε ως γραμματέας για να κερδίσει τα προς το ζην.

Μάλιστα ήταν τέτοια η οικονομική της κατάσταση που στο διαμέρισμα όπου έμενε με τον μικρό Τζεφ δεν υπήρχε τηλέφωνο. Όμως είχε αποφασίσει ότι θα έκανε ότι περνούσε από το χέρι της προκειμένου να προσφέρει μία καλύτερη ζωή στον μονάκριβο γιο της. Έτσι γράφτηκε σε κολλέγιο και παρακολουθούσε νυχτερινά μαθήματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Bezos (@jeffbezos)


Εκεί γνώρισε ξανά την αγάπη στο πρόσωπο του μετέπειτα συζύγου της Μάικ Μπέζος, μετανάστη από την Κούβα. Μετά από τέσσερα χρόνια το ζευγάρι παντρεύτηκε και ο Μάικ υιοθέτησε τον γιο της γυναίκας του δίνοντας του, το επίθετό του. Τα καλοκαίρια του ως παιδί τα πέρασε στο ράντσο του παππού του στο Τέξας. Από πολύ μικρή ηλικία έδειχνε ενδιαφέρον για τις επιστήμες και την τεχνολογία. Μάλιστα είχε δημιουργήσει έναν ηλεκτρικό συναγερμό προκειμένου να κρατήσει τα αδέρφια του έξω από το δωμάτιό του.

Το 1986 ο Μπέζος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον με πτυχίο στην μηχανολογία και την πληροφορική. Ακολούθησαν οι σπουδές του στα οικονομικά ενώ άρχισε να αναπτύσσει έντονο ενδιαφέρον για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Μαζί με τους συνεργάτες του εργάστηκαν αδιάκοπα με το λογισμικό και την ανάπτυξη ιστοσελίδας, πετυχαίνοντας την ίδρυση της Amazon, μίας εταιρείας από την οποία μπορούσε να αγοράσεις βιβλία τα οποία στη συνέχεια στέλνονταν στα σπίτια. Επρόκειτο για ένα επιχειρηματικό βήμα που βρισκόταν πολύ μπροστά από την εποχή της. Ο χώρος από τον οποίο ξεκίνησε η Amazon ήταν το γκαράζ του σπιτιού του και ενώ η αρχή ήταν δύσκολη, υπήρξαν έσοδα και προοπτικές να συνεχιστεί η εταιρεία.

Τα χρόνια πέρασαν και η Amazon πέρασε στην πώληση CD's, παιχνιδιών και άλλων αντικειμένων. Πολύ γρήγορα η φήμη της εξαπλώθηκε, με τον Μπέζος να γίνεται ευρέως γνωστός στον κόσμο. Στο πέρασμα των χρόνων η επιχειρηματικές του δραστηριότητες γιγαντώθηκαν καθώς δημιούργησε την εταιρεία αεροδιαστημικής την «Βlue Origin», με στόχο τη δημιουργία ταξιδιών στο διάστημα ενώ το 2013 πέρασε στην ιδιοκτησία του και η αμερικανική εφημερίδα, The Washington Post.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Bezos (@jeffbezos)


Το κόστος αγοράς της εφημερίδας έφτασε τα 250 εκατ. δολάρια με τον ίδιο να δηλώνει ότι το έκανε προκειμένου να ξεκινήσει την «αναγέννηση του χαρτιού». Με την πρώην σύζυγό του Μακένζι Μπέζος απέκτησαν τέσσερα παιδιά και χώρισαν το 2019. Μάλιστα μετά το διαζύγιο ο Μπέζος κράτησε στην κατοχή του το 75% της Amazon. Πλέον έχει βρει την αγάπη στο πρόσωπο της αρραβωνιαστικιάς του Λόρεν Σάντσεζ με την οποία είναι αχώριστοι εδώ και πέντε χρόνια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Bezos (@jeffbezos)