«Μην αφήνεις κανέναν να σου πει τι δεν μπορείς να κάνεις. Να πιστεύεις, φίλε. Να ελπίζεις πως γίνεται. Γίνεται.», Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο επονομαζόμενος «Greek Freak», το αστέρι των Μιλγουόκι Μπακς, το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ, ο MVP των τελικών του ΝΒΑ 2021, πρωταγωνιστής σ’ ένα… παραμύθι που θαρρείς πως βγήκε από κάποια χολιγουντιανή ταινία. Με happy end και πολλά διδάγματα. Από την απόλυτη φτώχεια, λοιπόν, και τις τσάρκες στις γειτονιές των Σεπολίων στο χλιδάτο γάμο του 1.000.000 ευρώ!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ποια είναι η Μαράια Ριντλσπρίγκερ που του έκλεψε την καρδιά

Ο «Greek Freak» αποφάσισε να το πάρει το κορίτσι και να παντρευτεί την αγαπημένη του στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει χαρίσει την καρδιά του στη γλυκιά αθλήτρια Μαράια Ριντλσπρίγκερ, η οποία τον στηρίζει σε κάθε του βήμα, αλλά έχει και πολλά κοινά με εκείνον. Ποια είναι όμως η γλυκιά Μαράια, που τον έχει ξετρελάνει; Η 32χρονη (γεννήθηκε στις 17/9 του 1992 στο Φρέσνο) φοίτησε στο Rice University του Τέξας, όπου ήταν η σταρ της ομάδας βόλεϊ. Το πρώτο πτυχίο που πήρε ήταν στο αθλητικό μάνατζμεντ και το δεύτερο στην κοινωνιολογία. Όπως ο σύντροφός της, όλα τα μέλη της οικογένειάς της έχουν τρέλα με τα σπορ. Ο πατέρας της είχε παίξει μπάσκετ στο NCAA. Οπότε τα κοινά του ζευγαριού είναι πολλά, κάτι που σίγουρα τους έχει φέρει ακόμα πιο κοντά. Η ίδια έπαιζε βόλεϊ για την ομάδα του γυμνασίου και βραβεύτηκε ως η «καλύτερη αθλήτρια» με το «Junior League Senior Girl Athlete Award». Αργότερα συνέχισε ως μεγάλο ταλέντο στην ομάδα του πανεπιστημίου της. Η Μαράια με τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή γνωρίστηκαν μέσα από κοινή παρέα και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος.

Μετά τις σπουδές της, η Μαράια έκανε πρακτική στους Philadelphia 76ers. Έγινε μέλος του τμήματος επικοινωνίας και ΜΜΕ του οργανισμού του ΝΒΑ και μεταξύ των υποχρεώσεών της ήταν να έρχεται σε επαφή με αξιωματούχους της λίγκας και πρώην παίκτες. Ο αστικός μύθος θέλει το ζευγάρι να γνωρίστηκε τότε. Όπως αναφέρει, ανακοίνωσαν τη σχέση τους, αφότου ήταν ήδη τρία χρόνια μαζί. Πηγές αναφέρουν ότι ήταν αχώριστοι από την αρχή, με τη Μαράια να συνοδεύει τον Γιάννη στα ταξίδια του στην Ελλάδα τα καλοκαίρια. Τον Δεκέμβριο του 2020 είχε αναρτήσει μια φωτογραφία της, με το γιο της, από τη Ναύπακτο. Έγραψε πως είναι σουρεαλιστικά όσα έχει ζήσει στην Ελλάδα, πως από παιδί ονειρευόταν να κάνει ταξίδια στη χώρα μας και τώρα έχει την ευλογία να περνάει εδώ τα καλοκαίρια της -απολαμβάνοντας τα πάντα και κυρίως το φαγητό. Επίσης, μαθαίνει τη γλώσσα και χαίρεται που μπορεί να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του Γιάννη.

Η Μαράια, ωστόσο, δέχτηκε επίθεση μέσω των social media τόσο για την εμφάνισή της όσο και για τη σχέση της με τον Έλληνα σταρ του ΝΒΑ. Η ίδια, που δεν άντεξε να διαβάζει τα ανάρμοστα σχόλια, «ξέσπασε» στο Twitter. «Είδα κάποια άσχημα σχόλια για εμένα, αλλά σε τέτοιες στιγμές αδυναμίας προσπαθώ πάντα να θυμάμαι πως είμαι καλά. Δεν είμαι τέλεια και σίγουρα δεν είμαι μοντέλο της Victoria’s Secret, αλλά είμαι τόσο ευλογημένη, επειδή με αγαπά γι’ αυτό ακριβώς που είμαι ο πιο όμορφος και χαρισματικός άνθρωπος (σ.σ.: Γιάννης Αντετοκούνμπο), όπως και η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, που μου αναπτερώνουν το ηθικό και με υποστηρίζουν. Ο κόσμος αναρωτιέται γιατί κρατάω τη ζωή μου ιδιωτική και εξηγώ... Είναι, απλώς, επειδή επιλέγω να εκθέτω τη ζωή μου σε όσο το δυνατόν λιγότερη αρνητικότητα. Χρησιμοποιώ το Twitter σαν εργαλείο για να μεταδώσω θετική ενέργεια και να ενθαρρύνω άλλους και το Instagram είναι ένας προσωπικός χώρος για ανθρώπους που με αγαπούν και με στηρίζουν» είχε γράψει μεταξύ άλλων. Στην κίνησή της αυτή ήταν κοντά της και ο σύντροφός της, που είχε ενοχληθεί κι εκείνος αρκετά και στήριξε την απόφασή της να απαντήσει δημόσια.

Στο «Costa Navarino» την 1η του Σεπτέμβρη ο παραθυμένιος τους γάμος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, λοιπόν, είναι έτοιμος να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του Μαράια, σε μια φαντασμαγορική τελετή, όπου θα βρεθούν δεκάδες λαμπεροί καλεσμένοι. Ο παραμυθένιος γάμος θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Costa Navarino» στην Πύλο την 1η του Σεπτέμβρη. Όπως είναι λογικό, από ένα τέτοιο γεγονός δεν θα μπορούσαν να λείπουν ορισμένα κορυφαία ονόματα τόσο από το χώρο του μπάσκετ όσο και από το καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό στερέωμα. Πέρα από προπονητές, πρώην και νυν συμπαίκτες του, πολιτικούς, παράγοντες και αξιωματούχους του μπάσκετ, πρόσκληση αναμένεται να λάβουν μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, κι όχι μόνο από το μπάσκετ. Στη λίστα θα βρεθούν -μεταξύ πολλών άλλων- ο Λεμπρόν Τζέιμς, η Σερένα Γουίλιαμς και ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Αυτή την εποχή, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στη χώρα μας και προετοιμάζεται για το προολυμπιακό τουρνουά με την Εθνική Ελλάδος. Έχει δώσει το «παρών» σε αρκετά αθλητικά γεγονότα: στον τελικό της Euroleague, τον τελικό του Conference League, αλλά και στους αγώνες για την Basket League. Παράλληλα, όπως είναι λογικό, προετοιμάζει και το γάμο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καλεσμένοι μπορεί να ξεπεράσουν και τα τετρακόσια άτομα. Εκτός από επωνύμους, ο Γιάννης έχει καλέσει στο γάμο και τους φίλους του από την παλιά του γειτονιά, τα Σεπόλια. Το συνολικό κόστος διαμονής υπολογίζεται περίπου στα 400.000 ευρώ, ενώ το ιδιαίτερα προσεγμένο μενού (ο Γιάννης έχει ζητήσει να περιλαμβάνει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, εκλεκτές ποικιλίες μεσσηνιακού κρασιού, καθώς και εδέσματα με βάση το αγνό παρθένο ελαιόλαδο) θα κοστίσει 250 ευρώ ανά άτομο, με το συνολικό του κόστος να φτάνει περίπου στα 100.000 ευρώ. Ο στολισμός θα κοστίσει 180.000 ευρώ και θα ανανεώνεται κάθε μέρα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό και χωρίς ακόμα να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των καλεσμένων, ο «παραμυθένιος» γάμος του αστέρα του ΝΒΑ αναμένεται να κοστίσει γύρω στο 1 εκατ. ευρώ.

Το γαμπριάτικο κουστούμι 

Ο σχεδιαστής του γαμπριάτικου κοστουμιού Γιώργος Παπαδόγαμβρος μίλησε πρόσφατα, αποκαλύπτοντας πως η πρώτη πρόβα του γαμπρού έχει γίνει επιτυχώς, με τον ίδιο να είναι πολύ συνεργάσιμος. Όπως εξήγησε ο γνωστός σχεδιαστής, δεν θα επιμεληθεί μόνο το κοστούμι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και των αδελφών του, Θανάση, Κώστα, Αλέξη και Φράνσις, καθώς και τα outfits καλεσμένων από το εξωτερικό. «Τα παιδιά τα ξέρω χρόνια. Ξέρουν τη δουλειά μου. Είμαι δοκιμασμένος. Θα αναλάβω όλα τα αδέλφια και όλους τους καλεσμένους» είπε ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος. Και πρόσθεσε: «Ο γάμος είναι σε δύο μήνες, δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε κάτι. Έχουμε κάνει την πρώτη πρόβα. Δεν είναι δύσκολος πελάτης, είναι πολύ καλό παιδί και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε κιόλας. Κάντε υπομονή. Πάντως, θα είναι πολύ μεγάλη διαφήμιση για την Ελλάδα μας».

Τριήμερο γλέντι

Οι μελλόνυμφοι σχεδιάζουν τριήμερο γλέντι για το γάμο τους, με το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής: Στις 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ένα pre-wedding πάρτι, στο οποίο οι καλεσμένοι οφείλουν να τηρήσουν λευκό dress code.

Μία ημέρα αργότερα, το ζευγάρι θα διοργανώσει ένα νιγηριανό πάρτι με παραδοσιακές στολές, ενώ την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί ο γάμος τους, στον οποίο αναμένεται να δώσουν το «παρών» πολλά ηχηρά ονόματα από το χώρο του αθλητισμού.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαράια έχουν αποκτήσει δύο γιους (τον Λίαμ και τον Μάβερικ) και τη μικρούλα Εύα, η οποία γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το ζευγάρι αγόρασε πρόσφατα νέο σπίτι στην Ελλάδα, ενώ η σύντροφος του μπασκετμπολίστα έχει εκφράσει αρκετές φορές δημόσια την αγάπη και το θαυμασμό της για τη χώρα μας.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime