Η είδηση του άγριου ξυλοδαρµού της 37χρονης δικηγόρου Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον πασίγνωστο ποινικολόγο και σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα, σόκαρε το πανελλήνιο. Ο 52χρονος, υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των στοιχείων, οµολόγησε την πράξη του, ζητώντας συγγνώµη, και δήλωσε µετανιωµένος για όσα έπραξε σε βάρος της συζύγου του, την οποία, όπως ισχυρίστηκε, υπεραγαπάει. Λίγα 24ωρα πριν, ωστόσο, κανένας δεν θα µπορούσε να διανοηθεί την κατάληξη αυτού του γάµου. Ενός γάµου προβεβληµένου, µε το ζευγάρι να δίνει συνεντεύξεις και να «διαφηµίζει» τον έρωτα και την επιτυχία του. Η υπόθεση αυτή, πάντως, δεν είναι η µόνη µε πρωταγωνιστές επωνύµους που βρέθηκαν στον κυκεώνα καταγγελιών και αντεγκλήσεων που αφορούν κακοποιήσεις στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας και όχι µόνο. ∆ύο υποθέσεις που ξεχωρίζουν και απασχόλησαν πολύ την κοινή γνώµη είναι αυτές του τραγουδιστή Θέµη Αδαµαντίδη και του πρώην παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου. Τραγική ειρωνεία, και στις δύο αυτές υποθέσεις τα θύµατα τα εκπροσώπησε ο Απόστολος Λύτρας. 

Υπόθεση Θέµη Αδαµαντίδη: ''Με είχε σαπίσει'' είχε πει η σύντροφος

Η είδηση, το καλοκαίρι του 2022, πως ο γνωστός και δηµοφιλής τραγουδιστής Θέµης Αδαµαντίδης συνελήφθη για τον ξυλοδαρµό της συντρόφου του έκανε τον γύρο της χώρας. Ο Θέµης Αδαµαντίδης καταγγέλθηκε από τη σύντροφό του, Βαρβάρα Κίρκη, πως τη «σάπισε» στο ξύλο. Η γυναίκα κατέθεσε µήνυση σε βάρος του, µε τους αστυνοµικούς να του περνάνε χειροπέδες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και απλή εξύβριση.

Ο τραγουδιστής παραπέµφθηκε στο Αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος µέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, µε τον όρο να µην την πλησιάζει στα 100 µέτρα και να µην έχει καµία επαφή µαζί της.

«Με είχε σαπίσει στο ξύλο. Με µια συγγνώµη του γύριζα και πάλι στην αγκαλιά του και µετά ξανά και ξανά τα ίδια. Εχουµε έναν χρόνο σχέση και υπέµεινα πολλά όλο αυτό το διάστηµα. Πονάει η ψυχή µου... Υπάρχει βίντεο που µε χτυπάει και θα δικαιωθώ. Είναι όλα αλήθεια, όσα έχω καταθέσει στην Αστυνοµία», ανέφερε η σύντροφος του τραγουδιστή, µε την υπόθεση να µη σταµατάει εκεί και να καταγράφει ακόµα πολλά επεισόδια επανασυνδέσεων και χωρισµών για το ζευγάρι. 

Τα δικαστικά μέτωπα του πρώην παρουσιαστή παραμένουν ανοικτά και σε βάρος του εκκρεμούν και άλλες καταγγελίες

Κακουργήματα

Μια διαφορετική υπόθεση, αλλά µε το ίδιο κακοποιητικό περιεχόµενο είναι αυτή που αφορά τον πρώην παρουσιαστή των «Ράδιο Αρβύλα» Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ενεπλάκη σε υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας σε βάρος πρώην συντρόφων του. Ολα αποκαλύφθηκαν τον ∆εκέµβριο του 2021. Τότε ήρθε στο φως της δηµοσιότητας πως υπήρχε σχετική καταγγελία σε βάρος του από το 2018, ενώ στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν και άλλες περιπτώσεις. Ο Παναγιωτόπουλος αποµακρύνθηκε από την εκποµπή, ενώ έκλεισε και η επιχείρηση που διατηρούσε στην Αλόννησο. Παράλληλα, η δικαστική έρευνα «έτρεξε» και οι αρχικά πληµµεληµατικές κατηγορίες που του αποδόθηκαν µετατράπηκαν σε κακουργηµατικές. Τον Νοέµβριο του 2023 κρίθηκε ένοχος για τη µία εκ των καταγγελιών σε βάρος του και του επιβλήθηκε ποινή πενταετούς κάθειρξης µε αναστέλλουσα δύναµη στην έφεση. Η πρώην σύντροφός του, η οποία έπεσε θύµα εκδικητικής πορνογραφίας, ξέσπασε σε δάκρυα χαράς µετά την απόφαση, ενώ ο παρουσιαστής, νωρίτερα, αποδέχθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και έκανε λόγο για ένα… πάθος που οφείλεται σε ψυχική διαταραχή από την οποία πάσχει. Είπε, µάλιστα, πως ντρέπεται για ό,τι έκανε και τον διασυρµό του και ισχυρίστηκε πως τρέφει αισθήµατα για την καταγγέλλουσα. Τα δικαστικά µέτωπα του πρώην παρουσιαστή παραµένουν ανοικτά και σε βάρος του εκκρεµούν και άλλες καταγγελίες, για τις οποίες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο µέλλον.

Διαβάστε ακόμα: Απόστολος Λύτρας: Δέχτηκε φραστική επίθεση από συγκρατούμενό του: “Οι αρσενικοί δεν συμπεριφέρονται έτσι”

Υπόθεση Γιάννη Γιοκαρίνη: ''Φοβήθηκα τα χειρότερα'' είχε πει η σύζυγός του

Πριν από λίγους µήνες έπεσε σαν «βόµβα» και η είδηση της σύλληψης του τραγουδιστή Γιάννη Γιοκαρίνη για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του. Την Αστυνοµία κάλεσε η 47χρονη σύζυγός του, λέγοντας πως την έπιασε από τον λαιµό, µε αποτέλεσµα ο τραγουδιστής να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, µε την καταγγέλλουσα ωστόσο να ανακαλεί στη συνέχεια. «Είναι τεταµένες οι ψυχολογίες µας και υπήρξε ένα ξέσπασµα», είπε η σύζυγος του τραγουδιστή στο δικαστήριο, ενώ διέψευσε όσα αναφέρονταν στην καταγγελία. «Ηταν σαν να ήταν µεθυσµένος χωρίς να έχει πιει. Απλώς φοβήθηκα, τρόµαξα, δεν µπορώ τις φωνές. Κάλεσα την Αστυνοµία για να του κάνει σύσταση. Φοβήθηκα τα χειρότερα. ∆εν απείλησε ότι θα µε σκοτώσει», είπε η 47χρονη στο δικαστήριο, µε αποτέλεσµα να αθωωθεί ο τραγουδιστής και να αποχωρήσουν από τα δικαστήρια αγκαλιασµένοι.

Δικογραφία

Στο αστυνοµικό τµήµα κατέληξε πριν από λίγες ηµέρες και ο Αµερικανός µπασκετµπολίστας του Παναθηναϊκού Κέντρικ Ναν, έπειτα από φραστικό επεισόδιο που είχε µε τη σύζυγό του, η οποία ωστόσο δήλωσε πως δεν ήθελε να υποβάλει µήνυση εναντίον του. Σε κάθε περίπτωση, σε βάρος του µπασκετµπολίστα σχηµατίσθηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία, διαδικασία που ακολουθείται αυτεπαγγέλτως. Αφέθηκε ελεύθερος µε εντολή του εισαγγελέα και η υπόθεση θα πάρει τον δρόµο της τακτικής ∆ικαιοσύνης.

*Δημοσιέυθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημαρίδας «Παραπολιτικά».