Και πρωταγωνίστρια και εκτελεστική παραγωγός θα είναι η οσκαρική σταρ Τζούλιαν Μουρ στο σίριαλ που θα αφηγείται την ιστορία του ακριβότερου πίνακα στον κόσμο.

Εστιαζόμαστε στο «Salvator Mundi» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, όπου αντικρίζουμε τον Χριστό φιλοτεχνημένο σαν θηλυκή εκδοχή της Μόνα Λίζα. Τέσσερις εταιρείες (Studiocanal, The Picture Company, Entertainment 360, Zaftig Films) συνεργάζονται για τη σειρά που θα βασίζεται στο ντοκιμαντέρ «The Lost Leonardo» («Ο χαμένος Λεονάρντο», 2021).

Το στόρι επικεντρώνεται στο έργο με τον Ιησού με μπλε και βαθυκόκκινο χιτώνα, με το δεξί του χέρι σε σχήμα ευλογίας και το αριστερό ενώ κρατά ουράνια σφαίρα. Οι ειδικοί θεωρούν ότι πιθανότατα πρόκειται για το τελευταίο έργο του Ντα Βίντσι.

Η Μουρ θα υποδυθεί την Ντιάν Μοντεστίνι, τη συντηρήτρια έργων τέχνης, που πρώτη δήλωσε με σιγουριά ότι ξεπήδησε από το χέρι του αναγεννησιακού δημιουργού. Στην πορεία αποκατέστησε το έργο που το 2017 πουλήθηκε από τον Christie’s της Νέας Υόρκης για το ασύλληπτο ποσό των 450.000.000 δολαρίων - μέχρι να διαπιστωθεί πως ήταν του Ντα Βίντσι, εκτιμούνταν για 1.000 δολάρια.

Tip: Τζον Ρέκουα και Γκλεν Φικάρα συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»